O as galiu pasipasakoti apie nesekme savo savaitgalai patirta! taigi dariau napoleona:birthday: Nusipirkau sluoksniuotos teslos, issikepiau as ta tesla, nu gavosi visai gerai, tokais daugmaz sluoksniais kaip ir turi buti. Pertepiau kremu, o kai kita diena valgyti reikejo tai nekas buvo, nes atsiskyre man tie sluoksniai nelabai zinau kaip cia tiksliai paaiskinti, bet kai pertepi kremu laksts, tai atsiskyre man tie sluoksniai tarp kremo ir sulipe liko tik ten, kur kremas buvo. nu nezinau ar kas nors cia mane suprato, bet gal ir jums taip yra buve? Kame reikalas?
Vakar padariau štai tokį tortuką
TORTAS "KREMAS А'LIA KREMAS"
Tešla:
1 pakelis tirpaus šokoladinio pudingo (80 g)
6 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
6 v. š. cukraus
Kremas:
1 pakelis tirpaus vanilinio pudingo (80 g)
¾ st. šalto pieno
250 g riebios grietinėlės
Užpilas:
2 v. š. cukraus
2 v. š. verdančio vandens
2 v. š. brendžio
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
Išplakti iki standumo baltymus su cukrumi, sudėti trynius ir plakant mžiausiu greičiu suberti pudingą. Neperplakti.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Supilti tešlą į 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 30 min.
Kai pagrindas atauš, užpilti kremu. Kremui išplakti pudingo miltelius su pienu ir grietinėle iki standumo.
Bent valandą tortą pašaldyti ir aplieti šiek tiek praaušusiu šokoladiniu užpilu.
Užpilui cukrų užpilti verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Supilti brendį ir sudėti šokolado gabaliukus. Kai šokoladas ištirps, įmaišyti sviestą.
Bent 2 val. tortą palaikyti šaldytuve (geriausiai per naktį).
P. S. kadangi pas mus neradau pirkti tirpaus pudingo (tokio, kurio nereikia virti ar maišyti su karštu pienu), tau naudojau Dr. Oetker kremus tortui. Pagrindui ėmiau kaip ir priklauso 80 g (pakelyje 140 g), o kremui sunaudojau visą pakelį (120 g) ir atitinkamai pyliau daugiau pieno (280 ml) ir grietinėlės (400 ml). Pagrindas turi pakilti, o paskui nusileisti. Tortą apie 1,5 val. laikiau šaldiklyje, kol pilnai sustingo ir tada užpyliau užpilu. Tikiuosi, kad skanus, nes atsiliepimai apie jį buvo tikrai geri... Tik gaila, kad neparagausiu, nes vyras išsivežė į darbą...
TORTAS "KREMAS А'LIA KREMAS"
Tešla:
1 pakelis tirpaus šokoladinio pudingo (80 g)
6 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
6 v. š. cukraus
Kremas:
1 pakelis tirpaus vanilinio pudingo (80 g)
¾ st. šalto pieno
250 g riebios grietinėlės
Užpilas:
2 v. š. cukraus
2 v. š. verdančio vandens
2 v. š. brendžio
100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
Išplakti iki standumo baltymus su cukrumi, sudėti trynius ir plakant mžiausiu greičiu suberti pudingą. Neperplakti.
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Supilti tešlą į 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 30 min.
Kai pagrindas atauš, užpilti kremu. Kremui išplakti pudingo miltelius su pienu ir grietinėle iki standumo.
Bent valandą tortą pašaldyti ir aplieti šiek tiek praaušusiu šokoladiniu užpilu.
Užpilui cukrų užpilti verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Supilti brendį ir sudėti šokolado gabaliukus. Kai šokoladas ištirps, įmaišyti sviestą.
Bent 2 val. tortą palaikyti šaldytuve (geriausiai per naktį).
P. S. kadangi pas mus neradau pirkti tirpaus pudingo (tokio, kurio nereikia virti ar maišyti su karštu pienu), tau naudojau Dr. Oetker kremus tortui. Pagrindui ėmiau kaip ir priklauso 80 g (pakelyje 140 g), o kremui sunaudojau visą pakelį (120 g) ir atitinkamai pyliau daugiau pieno (280 ml) ir grietinėlės (400 ml). Pagrindas turi pakilti, o paskui nusileisti. Tortą apie 1,5 val. laikiau šaldiklyje, kol pilnai sustingo ir tada užpyliau užpilu. Tikiuosi, kad skanus, nes atsiliepimai apie jį buvo tikrai geri... Tik gaila, kad neparagausiu, nes vyras išsivežė į darbą...
QUOTE(Pasaka @ 2006 06 23, 13:24)
Sonatina, padaryk gera darba sudek kur nors visus savo receptukus i viena vieta ir koki linka nurodyk , o tai kiek galima blaskytis po visa foruma, kol visus tavo gardumynus surasi please
Taip taip, puiki idėja, nes aš norėdama susirasti Sonatinos receptus turiu naudotis funkcija-"Surasti visas nario žinutes". Būt gerai, kad būtų vienoj vietoj tie puikūs receptėliai
Sonatina, leisk isteigti tavo fankluba.....
As apakus
As apakus
QUOTE(Pasaka @ 2006 06 23, 15:34)
Na gal nepriestaraus , jeigu atidarytum savo temele, tai mes ten galetume ramiai tavo isbandytu recepteliu su nuotraukomis laukti, o tai dabar nezinia, kur ieskoti ar prie blynu, ar prie sriubu, silkes ar tortu ir t.t.
turbut pirma karta siam forume rasau : Pritariu 100 % Ale tikrai .Va dar uzdesiu-
Tauta reikalauja, Sonatina
Galima uz Sonatina atidaryt tema, Sonatinos gerbeju klubas, a mamos ?sonatina, kaip ir sutiko su fan klubu
gal kas nors is senesniu gerbeju ta padarys ? Nes as tai dar nauja, negrazu kazkaip
QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 23, 13:48)
turbut pirma karta siam forume rasau : Pritariu 100 % Ale tikrai .Va dar uzdesiu-
Tauta reikalauja, Sonatina
Galima uz Sonatina atidaryt tema, Sonatinos gerbeju klubas, a mamos ?sonatina, kaip ir sutiko su fan klubu
gal kas nors is senesniu gerbeju ta padarys ? Nes as tai dar nauja, negrazu kazkaip
Tauta reikalauja, Sonatina
Galima uz Sonatina atidaryt tema, Sonatinos gerbeju klubas, a mamos ?sonatina, kaip ir sutiko su fan klubu
gal kas nors is senesniu gerbeju ta padarys ? Nes as tai dar nauja, negrazu kazkaip
tegul Sonatina pati atidaro, bus pirmas zingsnis i nuosava restoraneli
gal patartumete kaip iskepti varskes torta (toki koks yra pirkti maximose, su braskiu zele ant virsaus), arba jogurtini pyraga su vysniomis ( taip pat is maximos) na man jie ir labai noreciau pabandyti tokius issikepti namuose
Aš varškės tortą su braškėmis dariau pasinauododama šiuo receptu. Sausainių sluoksnis, varškinis ir ant viršaus dėjau braškes. Buvo skanu Į "maxsiminį" panašesnis gal būtų apačioje ne sausaininį pagrindą dedant, o biskvitinį...
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 07, 19:59)
Šiandien pamėginau padaryti nekeptą tortą
CITRININIS TORTAS
150 g sausainių
75 g sviesto (galima vietoje sviesto naudoti džemą)
400 ml grietinėlės
200 ml varškės ar sūrio
200 ml citrininio ar natūralaus jogurto
4 lapeliai želatinos (8 gramai)
4 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. vanilinio cukraus
100 ml cukraus
Vienos citrinos tarkuota žievelė
Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu (arba džemu).
Išardomą apvalią 20 cm skersmens formą iškloti plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberti sausainius ir suspausti. Padėti į šaldytuvą.
Varškę išplakti su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti citrinos žievelę.
Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse. Plona srovele supilti į varškės masę nuolat maišant. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Sudėti masę ant sausainių, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4 val.
Viršų papuošti uogomis ar vaisiais.
P. S. jeigu naudosite ne želatinos lapelius, ją išbrinkinkite 75 ml pieno (tuomet jogurto dėkite tik 125 ml). Citrinos sulčių nekaitinkite, o įmaišykite į varškės masę po to, kai supilsite želatiną. Aš iškart ant viršaus išdėliojau vaisius ir užpyliau želatina, skirta tortams puošti
CITRININIS TORTAS
150 g sausainių
75 g sviesto (galima vietoje sviesto naudoti džemą)
400 ml grietinėlės
200 ml varškės ar sūrio
200 ml citrininio ar natūralaus jogurto
4 lapeliai želatinos (8 gramai)
4 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. vanilinio cukraus
100 ml cukraus
Vienos citrinos tarkuota žievelė
Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu (arba džemu).
Išardomą apvalią 20 cm skersmens formą iškloti plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberti sausainius ir suspausti. Padėti į šaldytuvą.
Varškę išplakti su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti citrinos žievelę.
Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse. Plona srovele supilti į varškės masę nuolat maišant. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Sudėti masę ant sausainių, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4 val.
Viršų papuošti uogomis ar vaisiais.
P. S. jeigu naudosite ne želatinos lapelius, ją išbrinkinkite 75 ml pieno (tuomet jogurto dėkite tik 125 ml). Citrinos sulčių nekaitinkite, o įmaišykite į varškės masę po to, kai supilsite želatiną. Aš iškart ant viršaus išdėliojau vaisius ir užpyliau želatina, skirta tortams puošti
Klausykit, aš ieškau tokio Napoleono torto recepto, kur dedama ir pvz. juodų serbentų džemo, ar kokios kitos rūgščios uogienės, na turiu galvoje pertepama ne tik kremu bet ir uogiene. O gal galima daryti pagal beuogienį receptą, tik kai kuriuos lakštus pertepti ne kremu, o uogiene
QUOTE(Tynka @ 2006 08 11, 15:06)
Klausykit, aš ieškau tokio Napoleono torto recepto, kur dedama ir pvz. juodų serbentų džemo, ar kokios kitos rūgščios uogienės, na turiu galvoje pertepama ne tik kremu bet ir uogiene. O gal galima daryti pagal beuogienį receptą, tik kai kuriuos lakštus pertepti ne kremu, o uogiene
tai aisku, kad galima. gi visa esme tik pertepime. tepi kokius 2-3 sluoksnius kremu, ketvirta sluoksni uogiene. man skaniausia pertept spanguoliu dzemu
Papildyta:
nu va, kol atsakiau Rimse mane aplenke