QUOTE(bulba @ 2006 05 30, 18:50)
Virejeles mielosios, patarkit ka daryti - kai tik bandau kepti morengini paploti ar pyragelius jie man kazkodel paruduoja. Issipucia ir iskepa gerai, bet jau spalva tikrai neprezentabili. Paveiksleliuose morenginiai kepinukai visada tokie baltuciai...
Paruduoja tuomet, kai pernelyg karštoje orkaitėje kepami
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 03, 20:46)
Ką tik baigiau daryti Šokoladinį tortą su kriaušėmis Tėvo dienai
Kas gavosi - paaiškės tik rytoj, nors atrodo, kad turėtų būti visai skanu
Kas gavosi - paaiškės tik rytoj, nors atrodo, kad turėtų būti visai skanu
Sonatina-be žodžių Kai tik pamatau tavo naują žinutę,jau žinau,kad bus koks skanumynas
Linkiu,kad kuo greičiau įsipildytų tavo svajonė turėt restoraną . Tokie sugebėjimai turi įšeit į "platesnius vandenis"
Ačiū, Papugele!
O jei kam įdomu, tai štai ir receptas iš žurnalo "Prijatnogo apetita":
ŠOKOLADINIS TORTAS SU KRIAUŠĖMIS
Tešlai:
4 kiaušiniai
175 g cukraus
175 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
Kremui:
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g pieniško šokolado
500 ml riebios grietinėlės
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo
Papuošimui:
500 ml riebios grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklio
1 v. š. skysto šokolado
50 g tarkuoto šokolado
8 šokoladinės lazdelės
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kiaušinius išplakti su 4 v. š. karšto vandens ir cukrumi. Atsargiai įmaišyti persijotus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią 26 cm skersmens torto formą ir kepti 35 min. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir ataušinti. Nuimti popierių. Ataušusį perpjauti horizontaliai pusiau. Apatinį sluoksnį dėti į lėkštę ir aplink uždėti apvalios atidaromos formos kraštą.
Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, kiekvieną perpjauti į keturias dalis ir išimti vidurį. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Šokoladą sulaužyti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su šokoladu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado masę.
Kremą sudėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti kriaušes, jas šiek tiek įspausti į kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Formos kraštą nuimti. Papuošimui grietinėlę išplakti su standikliu. Supilti skystą šokoladą. Tortą padengti 2/3 grietinėlės. Likusią grietinėlę sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti torto viršų. Pabarstyti tortą tarkuotu šokoladu ir išdėlioti šokoladines lazdeles.
O jei kam įdomu, tai štai ir receptas iš žurnalo "Prijatnogo apetita":
ŠOKOLADINIS TORTAS SU KRIAUŠĖMIS
Tešlai:
4 kiaušiniai
175 g cukraus
175 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
Kremui:
14 g želatinos
460 g konservuotų arba 600 g šviežių kriaušių
125 ml pieno
150 g pieniško šokolado
500 ml riebios grietinėlės
2 v. š. romo
2 v. š. abrikosų džemo
Papuošimui:
500 ml riebios grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklio
1 v. š. skysto šokolado
50 g tarkuoto šokolado
8 šokoladinės lazdelės
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kiaušinius išplakti su 4 v. š. karšto vandens ir cukrumi. Atsargiai įmaišyti persijotus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą apvalią 26 cm skersmens torto formą ir kepti 35 min. Iškepusį biskvitą išimti iš formos ir ataušinti. Nuimti popierių. Ataušusį perpjauti horizontaliai pusiau. Apatinį sluoksnį dėti į lėkštę ir aplink uždėti apvalios atidaromos formos kraštą.
Kremui želatiną užmerkti šaltame vandenyje. Konservuotas kriaušes nuvarvinti, šviežias nuplauti, nulupti, kiekvieną perpjauti į keturias dalis ir išimti vidurį. Galima kriaušes apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Pieną pakaitinti. Šokoladą sulaužyti nedideliais gabaliukais ir ištirpinti karštame piene. Želatiną nuspausti ir ištirpinti piene su šokoladu. Ataušinti. Kai tik masė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir įmaišyti į šokolado masę.
Kremą sudėti ant apatinio biskvito sluoksnio. Ant viršaus išdėlioti kriaušes, jas šiek tiek įspausti į kremą. Išlyginti paviršių. Viršutinį biskvitą sulaistyti romu ir patepti abrikosų džemu. Apversti ir uždėti ant kremo. Tortą padėti 4 valandoms į šaldytuvą.
Formos kraštą nuimti. Papuošimui grietinėlę išplakti su standikliu. Supilti skystą šokoladą. Tortą padengti 2/3 grietinėlės. Likusią grietinėlę sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti torto viršų. Pabarstyti tortą tarkuotu šokoladu ir išdėlioti šokoladines lazdeles.
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 05, 05:01)
Dariau pirmą kartą, o skonis... Jei mėgstate šokoladinius tortus, tai tada labai skanu Tik gal sausokas biskvitas, nors sulaisčiau beveik stikline sirupo... Kitą kartą sulaistyčiau dar daugiau (ir su daugiau romo )... Ir kriaušes supjaustyčiau nedideliais gabaliukais
Taip atrodė atpjautas
Taip atrodė atpjautas
sonatina,noriu pasakyti,dabar kur gyvenu,sitas tortukas kainuoja apie 40doleriu ir tai amerikieciu parduotuvese net su zibubiu nerasi,o gali rasti tik lenku arba vokieciu kepyklose ir visada as norejau paragauti sito tortuko,nes skonis sako labai geras,bet man budavo per brangu visa nusipirkti ir paragauti,o dabar tavo deka pati issikepsiu
Sonatina ar galetum man neismanelei paaiskinti kas tas grietineles standiklisir kur jo gauti ?
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 27, 12:09)
JOGURTINIS TORTAS
2 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai miltų
1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8 šaukšteliai želatinos
1 kg naturalaus jogurto
1 citrinos sulčių
50 g migdolų plokštelių
20
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keliatą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persiku mase, po to 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę. Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis.
2 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai miltų
1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8 šaukšteliai želatinos
1 kg naturalaus jogurto
1 citrinos sulčių
50 g migdolų plokštelių
20
Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keliatą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persiku mase, po to 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę. Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis.
Šis receptas iš Eldontos puslapio nėra tikslus - čia arba per daug jogurto arba per mažai želatinos nurodyta - nes aš dariau, ir man tortas išėjo skystas ir beveik nesustingo. Tai kad patariu naudoti jį atsargiai. Be to, kad yra 20 paskutinėje eilutėjeŲ
QUOTE(smike @ 2005 01 14, 22:18)
paimu indeli rududu ir 100 g minksto sviesto (minkstas reiskia pastovejes kambario temperaturoje ir toks jau lengvai tepamas) viska maisau iki vienalytes mases (galima mikseriu, zinoma, bet kai as jo neturiu ) po truputi pilu degtines skiestos su vandeniu
Sakykit,tas "rududu" buna jau tirstas is karto ? Tai jei daryt su paprastu kondensuotu-pries tai ji isvirt ?
QUOTE(Pasariote @ 2006 06 10, 13:36)
Sakykit,tas "rududu" buna jau tirstas is karto ? Tai jei daryt su paprastu kondensuotu-pries tai ji isvirt ?
Jo reiktų virti kokias 2 valandas (bonkutę įstačius į vandenį) . Bet man asmeniškai skanesnis virtas nei rududu, todėl aš visada verdu .