Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 19, 11:49)
Labai, labai skanus tortas  wub.gif :

GENEROLAS

5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
150 gr. sviesto
200 gr. grietines
2 stiklines miltu
1 arb. saukst. sodos
1-2 arb. saukst. kakavos
1/2 stiklines razinu
1/2 stiklines riesutu.

Suplakti kiausinius su cukrumi, prideti grietines, sodos, sviesto, miltu ir uzmaisyti tesla. Padalinti i 4 dalis:
I 1 dali prideti razinu,
i 2 - riesutu,
i 3 - kakavos.

Pilti i forma istepta aliejumi atskirai, tik ziureti, kai orkaite gerai ikaitins, kepa labai greitai. Iseis 4 sluoksniai. Pertepti kremu. Deti: 1-as sluoksnis su kakava, 2-as - baltas paprastas, 3-as su riesutais, 4-as su razinomis.

Kremas: 1 kiausinis, 1 stikline grietineles, 1 stikline cukraus, 1-2 arb. saukst. miltu, 150 gr. sviesto.
Suplakti kiausini su cukrumi + grietine + miltai. Kaitinti iki uzvirimo. Atvesinti + svietas.

Tikrai gaunasi labai, labai skanu!!
Skanaus!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O kokius riesutus naudoji ir kuo virsu uzpili ax.gif
Atsakyti
ir dar nesupratau - kremui grietinele ar grietine? nes imti grietinele, o maisyti jau giretine...
Atsakyti
QUOTE(kavke @ 2005 08 22, 14:43)
O kokius riesutus naudoji ir kuo virsu uzpili ax.gif

Zemes riesutus, o virsu tuo paciu kremu
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2005 08 22, 18:05)
ir dar nesupratau - kremui grietinele ar grietine? nes imti grietinele, o maisyti jau giretine...

Oj, atsiprasau - grietinele. Skubejau ir nedarasiau dvieju raidziu
Atsakyti
Tai kremui grietinele, o teslai grietine blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kavke @ 2005 08 23, 12:10)
Tai kremui grietinele, o teslai grietine blush2.gif

Taip, tešlai - grietinė, o kremui - grietinėlė
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 10, 15:13)
AHa, įsivaizduoju.
Štai:
Tešlai:
200 g sviesto (arba margarino kepiniams)
200 g cukraus
2 kiaušiniai
450 g miltų

Margariną ar sviestą gerai išsukti (geriausia kombaine), dėti cukrų ir dar išsukti. Įmušti kiaušinius ir toliau maišyti. Dėti miltus ir maišyti tol, kol pasidarys vientisa tešla. Atvėsinti šaldytuve. Naudoti gerai atvėsintą.

Vainiliam įdarui:
6 dideli kiaušiniai
200 g cukraus
4 stiklinės pieno
vanilinio cukraus ar vanilinio aromato (originaliam recepte nurodyta 2 šaukšteliai vanilės, bet pas mus tai nžn ar kazkas tokio yra)

Naudodami blenderį ar kombainą sukite kiaušinius (jie neturi suputoti), įdėkite cukrų ir vanilę ir sukite toliau. Po truputį pilkite pieną ir maišykite. Perkoškite, kad neliktų neišsimaišiusių grūdelių.

Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo formą suformuodami kraštelius. Supilkite paruoštą įdarą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje iki bus auksinės spalvos.
Čia matot tokį flan'ą tik su vyšniomis ir apteptą abrikosų džemu.
user posted image


O pudingo nereikia dėti? Nes man ten grynas pudingo skonis įdare. Ir ta masė turėtų gautis labai skysta ar aš klystu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 10, 16:13)
Čia matot tokį flan'ą tik su vyšniomis ir apteptą abrikosų džemu.


O kiek laiko reikia jį kepti? Pradėjau 13.20, o kada išjungt? Kada sumest vyšnias, avietes, žemuoges (naudoju šaldytas)? Kai įpusės kepimas ar jau dabar?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čika: 22 spalio 2005 - 12:35
QUOTE(Čika @ 2005 10 22, 13:34)
O kiek laiko reikia jį kepti? Pradėjau 13.20, o kada išjungt? Kada sumest vyšnias, avietes, žemuoges (naudoju šaldytas)? Kai įpusės kepimas ar jau dabar?


tai aisku ishkart.. tik kadangi dedi shaldytas, tai siulau gerai apvolioti miltuose. kepti parashyta, iki paruduos gi na. gal 45 min.-1 val...
Atsakyti
QUOTE(Ajuss @ 2004 02 12, 13:44)
NAPOLEONAS

Pagrindui nusipirk sluoksniuotos bemielės tešlos, atšildyk, subadyk šakute ir iškepk wink.gif

Napoleono torto kremas: 

1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.

Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.

Tiesa, čia Springlet receptas rolleyes.gif

Gaunasi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Sėkmės wink.gif



o kiek tu teslos sluoksniu reiketu? g.gif
Atsakyti
Gal Jau toks kremas Napoleonui buvo kur rašytas, nepastebėjau ax.gif . Jei ką tai pasikartosiu.

Kremas Napoleonui pertepti.
1 bonkutė virto kondensuoto pieno (rududu netinka, o virti reiktu apie 2 val.)
2 kiaušinių tryniai
50g. sviesto
50g. brendžio
razinų, smulkintu riešutų. Razinas mirkom tame brendyje ir viską supilam į kremą
Kadangi kremas labai saldus gaunas, tai bent 1 ar 2 sluoksnius reikia pertepti su rugščia uogienę .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 24 lapkričio 2005 - 22:29
''Medaus'' tortas


Tešlai:
50 g. sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-4 valg. šaukštai medaus,
3 arb. šaukšteliai sodos (gesintos actu),
4 stiklinės miltų.

Kremui:
1 l.grietinės,
1 stiklinė cukraus,
citrinos sulčių arba žiupsnelį citrinos rūgšties,
1,5 valg. šaukšto želatinos,
0,5 stiklinės vandens.


Tešlos ruošimas:
Ant garų ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius ir maišant įberti cukraus, medaus, sodos. Po to maišant berti po stikline miltų. Tešlą iškočioti į blynus (lengviau kočioti kai tešla šilta) ir dėti kepti į orkaitę. Iškeptus blynus paliekam atvėsti, o to tarpu ruošiam kremą. Išmaišom grietinę su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Iš anksto išbrinkyti želatiną vandeny, po to išbrinkyta želatiną pakaitinti (neužvirinti) kad ištirptų. Maišant, įpilam plona srovele į kremą ištirpintą želatiną. Paliekam kremą sustingti (apie 30 min.). Kai kremas sustings, reikia juo pertepti blynus. Tortą paliekame 12 val. šaldytuve (kad įsigertų kremas). Papuošti galima džiūvėsėliais arba riešutais.

Atsakyti