O nenorėtum sluoksnius daryti iš sumirkytų apvalių biskvitinių sausainių? Iš vis kepti nieko nereikėtų.
QUOTE(smike @ 2005 05 20, 07:43)
O nenorėtum sluoksnius daryti iš sumirkytų apvalių biskvitinių sausainių? Iš vis kepti nieko nereikėtų.
Gal ir visai gera mintis, bent jau nereikes sukti galvos, ar geras biskvitas iskeps, o pertepimu irgi visokiu gundanciu radau, man patiko tavo pertepimas is rududu ir alkoholio, manau, kad turetu but nerealu...
O aš vis prisimenu, kad buvo seniau toks tortas "Orbita" vadinosi. Nu nerealiai skanus, tik va kad niekas man recepto tai negali pasakyti Gal kas nors turite, būsiu dėkinga
orbita " alkava" tebegamina
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 05 25, 13:49)
orbita " alkava" tebegamina
Na gal ir gamina, bet aš pati noriu išmokti
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 12, 12:15)
klausykit, gal kas žinot Šokoladinio torto su romu receptą? To kur Stikliuose būna "Madam Pompadur" vadinasi.... dar panašus Maximose būna...tik labai brangus...
liabai skanus man jis... bet recepto niekur nemačiau....gal konditerės turit šitą receptuką?
būt labai dėkinga...
liabai skanus man jis... bet recepto niekur nemačiau....gal konditerės turit šitą receptuką?
būt labai dėkinga...
ŽINOK ATSIPRAŠAU BET NERADAU NEŽINAU KUR ĮKYŠAU
QUOTE(Matyte @ 2005 05 25, 13:27)
O aš vis prisimenu, kad buvo seniau toks tortas "Orbita" vadinosi. Nu nerealiai skanus, tik va kad niekas man recepto tai negali pasakyti Gal kas nors turite, būsiu dėkinga
ŽINAI WWW.ALKAVA.LT PARAŠYTA
Tortas Orbita
Balti biskvitai pertepti juodųjų serbentų mase ir didelis sluoksnis apelsinų skonio purios grietinėlės (sovietinių laikų skanėstas).
GAL VERTA PABANDYTI IR VISAI GALI GAUTIS
cia mano druages firminis tortas
"KALNAS"
2 kiausiniai
200g cukraus
200g grietines
Sodos (nu mazdaug 2 sauksteliai..gal biski maziau)
Ziupsnelis druskos
Ziupsnelis vanilinio cukraus
250 g miltu
Taigi :
kiausinius isplakti su cukrumi + druska + vanilinas.
I grietine sudeti soda. Tada supilti i tesla.
Tuomet supilti miltus. As juos dar pries tai prasijoju.O tada puse teslos pilu i forma istepta aliejumi ir kepu nu gal apie 20 min. 200 laipsniu temperaturoje.
I likusia tesla iberiu kakavos.
Jeigu paplociai neblogai iskyla, perpjaunu juos per puse ir gaunasi tada jau 4 sluoksniai
Pertepimui galima naudoti ka tik sugalvoji. Pvz. i grietine iberti rugsteles ir cukraus (anksciau darydavau toki pertepima). O dabar geriausiai kai nusiperki jogurto ir pertepimas gatavas
Tam , tipo sokoladui ant virsaus reikia:
ant garu islydyti sviesto, iberti cukraus pudros, kakavos, kondensoto pieno.
Nezinau as tu normu, nes visko dedu ant akies Nu bet nelabai daug ten visko reikia.
"KALNAS"
2 kiausiniai
200g cukraus
200g grietines
Sodos (nu mazdaug 2 sauksteliai..gal biski maziau)
Ziupsnelis druskos
Ziupsnelis vanilinio cukraus
250 g miltu
Taigi :
kiausinius isplakti su cukrumi + druska + vanilinas.
I grietine sudeti soda. Tada supilti i tesla.
Tuomet supilti miltus. As juos dar pries tai prasijoju.O tada puse teslos pilu i forma istepta aliejumi ir kepu nu gal apie 20 min. 200 laipsniu temperaturoje.
I likusia tesla iberiu kakavos.
Jeigu paplociai neblogai iskyla, perpjaunu juos per puse ir gaunasi tada jau 4 sluoksniai
Pertepimui galima naudoti ka tik sugalvoji. Pvz. i grietine iberti rugsteles ir cukraus (anksciau darydavau toki pertepima). O dabar geriausiai kai nusiperki jogurto ir pertepimas gatavas
Tam , tipo sokoladui ant virsaus reikia:
ant garu islydyti sviesto, iberti cukraus pudros, kakavos, kondensoto pieno.
Nezinau as tu normu, nes visko dedu ant akies Nu bet nelabai daug ten visko reikia.
norejau paklausti, o pagal visus tuos receptus biskvitams kepti, tai reikia iskepti tortineje formoje toki kaip pyraga, ir po to iskepusi supjaustyti i 3 lakstus ar is karto reikia iskocioti tesla ir kepti atskirus lakstus?
Biskvitinės tešlos tau niekada nepavyks iškočioti- ji pusiau skysta. Reikia kepti kaip pyragą- supylus į formą. O kai iškepa, leidi atvėsti ir supjaustai horizontaliai, kad gautųsi "blynai". Sėkmės pradedant kulinarės karjerą!
Labai, labai skanus tortas :
GENEROLAS
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
150 gr. sviesto
200 gr. grietines
2 stiklines miltu
1 arb. saukst. sodos
1-2 arb. saukst. kakavos
1/2 stiklines razinu
1/2 stiklines riesutu.
Suplakti kiausinius su cukrumi, prideti grietines, sodos, sviesto, miltu ir uzmaisyti tesla. Padalinti i 4 dalis:
I 1 dali prideti razinu,
i 2 - riesutu,
i 3 - kakavos.
Pilti i forma istepta aliejumi atskirai, tik ziureti, kai orkaite gerai ikaitins, kepa labai greitai. Iseis 4 sluoksniai. Pertepti kremu. Deti: 1-as sluoksnis su kakava, 2-as - baltas paprastas, 3-as su riesutais, 4-as su razinomis.
Kremas: 1 kiausinis, 1 stikline grietineles, 1 stikline cukraus, 1-2 arb. saukst. miltu, 150 gr. sviesto.
Suplakti kiausini su cukrumi + grietine + miltai. Kaitinti iki uzvirimo. Atvesinti + svietas.
Tikrai gaunasi labai, labai skanu!!
Skanaus!
GENEROLAS
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
150 gr. sviesto
200 gr. grietines
2 stiklines miltu
1 arb. saukst. sodos
1-2 arb. saukst. kakavos
1/2 stiklines razinu
1/2 stiklines riesutu.
Suplakti kiausinius su cukrumi, prideti grietines, sodos, sviesto, miltu ir uzmaisyti tesla. Padalinti i 4 dalis:
I 1 dali prideti razinu,
i 2 - riesutu,
i 3 - kakavos.
Pilti i forma istepta aliejumi atskirai, tik ziureti, kai orkaite gerai ikaitins, kepa labai greitai. Iseis 4 sluoksniai. Pertepti kremu. Deti: 1-as sluoksnis su kakava, 2-as - baltas paprastas, 3-as su riesutais, 4-as su razinomis.
Kremas: 1 kiausinis, 1 stikline grietineles, 1 stikline cukraus, 1-2 arb. saukst. miltu, 150 gr. sviesto.
Suplakti kiausini su cukrumi + grietine + miltai. Kaitinti iki uzvirimo. Atvesinti + svietas.
Tikrai gaunasi labai, labai skanu!!
Skanaus!