QUOTE(lacosta @ 2006 09 25, 15:56)
o kur galima pasidaryti tokį pasėlį, kad nustatyti grybelio rūšį ir jautrumą vaistams ????? ir kiek maždaug tai kainuoja? Nes poliklinikoje, tai pasėlį padaro, bet va jo jautrumo vaistams tikrai niekas netiria, o matyt tai ir būtų vienas pagrindinių, gydymo sėkmę lemiančių dalykų

, nes visa kita aš jau darau vos ne metus ( na išskyrus tai, kad kartais pasmaguriauju, bet daugiau niekur cukraus nenaudoju).
Aš pasėlį dariausi Visuomenės sveikatos centre Kaune. Ten tipo geriausiai daro kaune( taip pasakė vienas ginekologas). Prieš 2 metus mokėjau už paprastą tepinėlį ( kurį iš karto po mikroskopu pakišo ir atsakymą pasakė), jo paėmimą, medžiagos paėmimą pasėliui ir pasėlio užauginimą apie 90 lt. Po to, jei kažkas išauga, nustato, kokiam vaistui ta bakterija, grybas ir pan. jautrus. Jei neišauga niekas- to jautrumo ir nenustatinėja. Jei išauga, gali nustatinėti arba ne, tai priklauso tik nuo tavęs, nori žinoti ar ne. Jei nori, pasakai iš anksto, kad norėsi, o pinigėlius sumoki tik kai atsiimi atsakymą. Kiek mokėti tiksliai nepamenu

. Bet kažkur apie 100 lt. buvo, o gal 80 lt.

Bet turbūt ir kainos jau pasikeitė.
kiek žinau tai gali atlikti ir šeimos centruose , poliklinikose, pasiteirauk. Kažkaip siunčia į kitų įstaigų laboratorijas. Turbūt priklauso nuo gydymo įstaigų, sudarę sutartis su kitom laboratorijom, ar ne. Bet čia jau medicinos peripetijos. Tikiuosi aiškiai parašiau
QUOTE(lynkute @ 2006 09 25, 21:48)
tai jeigu priklauso nuo maisto tai kodel kai buvau paugle nesiskundziau sia liga

o kai apsizenijau prasidejo bedos juokinga kad maistas kaltas

imunine sistema sutinku.
Tiesa, gerai pagalvojus ir man šios bėdos prasidėjo tik apsiženijus

Tikriausiai ir čia slypi priežastis

Bet saldumynai irgi turi įtakos. Tuo net neabejoju.
QUOTE(Sypsenaa @ 2006 09 26, 10:43)
as tai visu situ taisykliu laikausi, tik va saldumynu tai niekaip negaliu atsisakyti!!!!

man be ju diena ne diena...

va dabar mane ta zaraza vel uzpuole, bet as ir gydydamasi saldeckas valgau....

na, bet visu kitu taisykliu scyriai laikaus. bet va nors ir laikaus, vis tiek ta zaraza mane laaaabai daznai puola....
o tu dercoem kasdiena naudoji????? as irgi naudoju, bet ne kasdien, nes galvoju, kad gal irgi blogai....
Tiesa, dar norejau paklausti, daugelis jusu jau

turit, tai jus man paskykit, ar ta zaraza

nekenkia, nes kai man taip daznai kartojasi, tai idomu ar tai nepakenks pastojimui ar jei busiu pastojus ir vel ta zarasa prasides....
Žinai, ir aš labai mėgau saldumynus, po 3 šokolado plytas suvalgydavau per dieną, + dar visokių pyragėlių ir t.t. Atsisakyti buvo sunku ax: Dabar taip godžiai ir tokiais kiekiais jų nevalgau, bet visiškai neatsisakau. O kol gydaisi sumažink saldumynų iki minimumo, dar geriau iš viso nesmaližiauk. Prisimink, kaip į mieles cukraus įdedi kas buna

Geriau "rūgštinti terpę": apelsinų sultys, kefyras ir pan.
Nėštumo metu, keičiantis hormonams, o gal ir organizmui nusilpus, buvo panašūs simptomai į pienligę. bet man gydymo neskyrė, stiprinau, organizmą, nevalgiau saldumynų

ir t.t. ir praėjo. Žinoma, tikrinausi pas ginekologą. O nėštumo metu ta zaraza gali atsinaujinti arba ne. Apie pienligę teko plačiai domėtis, grybelis ir kitos bakterijos sukelia lyt. takų uždegimą. Esant uždegimui ir jo negydant gali išsivystyti sąaugų kurios ateity turi įtakos pastojimui. Pats grybelis įtakos pastojimui neturi. Jis yra mūsų organizme "slapukas", kai normali mikroflora pasikeičia, pradeda vešėti grybai

. O gydyti grybelinius ir kitokius uždegimus reikia. Mano atveju, dėl šios zarazos sukelto uždegimo atsirado sąaugų

Bet pastojau ir viskas buvo Ok. Manau tai l. individualu.