Kokios firmos gamybos naudojat metalinius dangtelius stiklainių uždarymui ?
Šiais metais vargstu su dangteliais, neuždaro gerai stiklainių, turėjau lenkiškus pirktus "Norfoj", tai užsidaro atrodo gerai, rytą stiklainį atvertus, girdi kaip į vidų traukia orą, vakar nusipirkau "Super Netto" " xoziajuška" tai iš vis šlamštas , iš karto gerai neuždaro.
QUOTE(snapė @ 2006 08 13, 09:22)
Kokios firmos gamybos naudojat metalinius dangtelius stiklainių uždarymui ?
Šiais metais vargstu su dangteliais, neuždaro gerai stiklainių, turėjau lenkiškus pirktus "Norfoj", tai užsidaro atrodo gerai, rytą stiklainį atvertus, girdi kaip į vidų traukia orą, vakar nusipirkau "Super Netto" " xoziajuška" tai iš vis šlamštas , iš karto gerai neuždaro.
Gal problema ne dangteliuose o uždarymo mašinėlėje Niekada nekreipiau dėmesio į gamintoją Reikėtų žiūrėti metalą,tie plieno spalvos tai tikrai šlamštas labai kieti.
pernai irgi maniau, kad problema- mašinėlėje... bet kai nepadėjo nei naujai pirktoji, nei nuo kaiminkos pasiskolintoji- tai įsitikinau, kad kalti vis dėl to dangteliai...Vargau juodai- tai vos užsukus, su ranka kuo lengviausiai dangtelį galėdavau nuimt, tai jau apvertus stiklainį imdavo šnypšt nuo praleidžiamo oro, tai po kokios savaitės laiko nei iš šio, nei iš to, rasdavau nukilnotus dangtelius
net noras ką ir bekonservuot buvo praėjęs
bet išeitį radau... išbandžiau tuos paprastus sriegtinius stiklainius- ir esu labai patenkinta- nei rūgsta, nei šaudo, o ir dangtelį gali ne vieną kartą panaudot, -tai dar ir ekonomiška
bet išeitį radau... išbandžiau tuos paprastus sriegtinius stiklainius- ir esu labai patenkinta- nei rūgsta, nei šaudo, o ir dangtelį gali ne vieną kartą panaudot, -tai dar ir ekonomiška
QUOTE(eimi @ 2006 08 21, 17:41)
pernai irgi maniau, kad problema- mašinėlėje... bet kai nepadėjo nei naujai pirktoji, nei nuo kaiminkos pasiskolintoji- tai įsitikinau, kad kalti vis dėl to dangteliai...Vargau juodai- tai vos užsukus, su ranka kuo lengviausiai dangtelį galėdavau nuimt, tai jau apvertus stiklainį imdavo šnypšt nuo praleidžiamo oro, tai po kokios savaitės laiko nei iš šio, nei iš to, rasdavau nukilnotus dangtelius
Aš irgi pernai turėjau tokią problemą, kad daug kas užkonservavus sugedo. Pirmiausia dėl to, kad nusipirkau naują mašinėlę, kur reikia tik atlenkti ir uždarytas stiklainis, supratau, kad ji blogai uždaro ir dangteliuose yra problema. Paskui turguje nusipirkau dangtelių, kurie pagaminti Lietuvos silpnaregių ir aklųjų sąjungos, firmoje ,,Regseda" Klaipėdoje ir nusipirkau tą mašinėlę, kur reikia sukti aplinkui ir problema išsisprendė. Šios firmos dangteliai labai kokybiški, kiek pirkau nepataikiau jokio broko tik jie trupučiuką brangesni, už tuos, kurie yra Norfoj ar Maximoj.
Uždarinėju su tokiom mašinkėlėm
http://public.fotki....s/img_0200.html
raudonoji visai nauja, bet tikrai niekam tikusi, o senoji jau gal 7 metai , visą laiką uždarinėjo gerai, gal susidėvėjo, bet bandysiu nusipirkti Klaipėdos gamybos dangtelių, ir gal dar šiais metais išbandysiu juos.
http://public.fotki....s/img_0200.html
raudonoji visai nauja, bet tikrai niekam tikusi, o senoji jau gal 7 metai , visą laiką uždarinėjo gerai, gal susidėvėjo, bet bandysiu nusipirkti Klaipėdos gamybos dangtelių, ir gal dar šiais metais išbandysiu juos.
gal kas žinote apie kokius dangtelius čia kalbama.Nusipirkau vakar stiklainių,parašyta užsukami.Tai čia skitmas koks?
Tarp kitko, jei kam reikia stiklainių konservavimui - užsukamų ir neužsukamų - tai aš turiu daug atliekamų (ypač užsukamų, ir dangtelių užsukimui). Visi naudoti, bet kruopščiai išplauti. Talpa įvairi - nuo puslitrio iki 900 ml. Yra net mažiukų, pvz., nuo padažų, irgi su dangteliais.
Keičiu į ką nors simboliško, arba į nedidelį pinigiuką.
Keičiu į ką nors simboliško, arba į nedidelį pinigiuką.
ir aš naudoju tik užsukamus. Jau kokie 10m. Problema ta, kad nemoku užsukti aš tų kitų. Taigi palaipsniui atsisakiau visų paprastų stiklainių, liko tik užsukami, dasipirkau jų dar, gi dabar yra visokių talpų. Dangtelių papildomai dasiperku, nes jei neatsisuka lengvai žiemą, tai pakeliu su peilio galiuku kraštą ir dangtelis jau sugadintas, gaudo orą per tą tarpą.
Viską konservuoju ir uogas ir daržoves, viskas laikosi iki kitų metų kuo puikiausiai, nebuvo taip, kad papūstų dangtelį ar dar kas.
As naudoju irgi tik uzsukamus dangtelius, kasmet itartinus ismetu - ir nusiperku dali nauju .. na ir veliau atsargas pirmiau valgome su senesniais dangteliais ir paskiausiai su naujais.. problemu del dangteliu nesu turejusi..
Karta agurkai pavede, bet kaltas buvo actas ( kazkodel pasirinkau obuoliu acta tik šesiu proc. ) tai del jo papute kelis stiklainius.. matyt per silpnas marinatas gavosi
Karta agurkai pavede, bet kaltas buvo actas ( kazkodel pasirinkau obuoliu acta tik šesiu proc. ) tai del jo papute kelis stiklainius.. matyt per silpnas marinatas gavosi
Nežinau,gal pernelyg negausiu barti,kad šioje temoje įsibroviau,bet tokios temos neberadau,todėl nutariau parašyti čia.
Dažnai užsienietiškuose receptų žurnaluose,knygose.orkaites temperatūra yra matuojama "Farenheitais"
O,Produktų kiekis -"Uncijomis"
Pateiksiu lentelę,
Uncijos{oz}- Mililitrai{ml}
0,17 5
0,23 7
0,34 10
0,5 15
1,35 40
1,6 50
2,0 60
2,53 75
4 125
5,1 150
6,7 200
8,45 250
10,14 300
17,28 500
33,81 1000
Laipsniai Laipsniai
pagal Celsiju
[C pagal Farengeita
{F}
110 225
130 250
140 275
150 300
170 325
180 350
19O 375
200 400
220 425
230 450
Kiekis sveria{g} Stikline Šaukštas{nubrauktas} Šaukštelis{nubrauktas
Druska 275 18 7
Cukrus 189 14 5
Citrinu rugstis 13 5
zelatina - 8 4
aguonos 131 10 5
malti dziuvesiai 67 5 2
razinos 144 19 4
kokosu drozles 72 9 3
migdolai 74 11 3
kepimo milteliai - 11 4
soda - 11 4
cinamonas - 6 3
miltai 115 11 4
krakmolas - 14 5
kakava - 9 3
vanduo 207 8 4
aliejus 184 6 2
grietine 225 26 7
citrinu sultys - 8 4
Šaltinis:
Konservavimas
Aš,tikiu,kad moterys mėgsta matuoti virtuvėje
Papildyta:
Nežinau,ar suprasite mane ,bet tarp skaičiukų turėtų būti kableliai tarpeliai darydama lentelę dariau stulpeliais,bet gavosi kaip gavosi,gal patarsite,kaip pataisyti.
Gal patarsite,stengiausi,bet nesigavo ,kaip norejau,labai lauksiu atsako
Dažnai užsienietiškuose receptų žurnaluose,knygose.orkaites temperatūra yra matuojama "Farenheitais"
O,Produktų kiekis -"Uncijomis"
Pateiksiu lentelę,
Uncijos{oz}- Mililitrai{ml}
0,17 5
0,23 7
0,34 10
0,5 15
1,35 40
1,6 50
2,0 60
2,53 75
4 125
5,1 150
6,7 200
8,45 250
10,14 300
17,28 500
33,81 1000
Laipsniai Laipsniai
pagal Celsiju
[C pagal Farengeita
{F}
110 225
130 250
140 275
150 300
170 325
180 350
19O 375
200 400
220 425
230 450
Kiekis sveria{g} Stikline Šaukštas{nubrauktas} Šaukštelis{nubrauktas
Druska 275 18 7
Cukrus 189 14 5
Citrinu rugstis 13 5
zelatina - 8 4
aguonos 131 10 5
malti dziuvesiai 67 5 2
razinos 144 19 4
kokosu drozles 72 9 3
migdolai 74 11 3
kepimo milteliai - 11 4
soda - 11 4
cinamonas - 6 3
miltai 115 11 4
krakmolas - 14 5
kakava - 9 3
vanduo 207 8 4
aliejus 184 6 2
grietine 225 26 7
citrinu sultys - 8 4
Šaltinis:
Konservavimas
Aš,tikiu,kad moterys mėgsta matuoti virtuvėje
Papildyta:
Nežinau,ar suprasite mane ,bet tarp skaičiukų turėtų būti kableliai tarpeliai darydama lentelę dariau stulpeliais,bet gavosi kaip gavosi,gal patarsite,kaip pataisyti.
Gal patarsite,stengiausi,bet nesigavo ,kaip norejau,labai lauksiu atsako
Viskas aisku regna ,aciukas tau uz darba