Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojas "Diržas"

QUOTE(Dar @ 2007 09 27, 09:28)
Aš tik niekiap nesuprantu, kodėl tų tėvų , kurie tvirtai  sako, kad jau savo vaiko tikrai neauklėsiu diržu, pasisako kategoriškai prieš mušimą, vaikai išėję į darželį, mokyklą, kiemą tvatija bendramžius, skriaudžia silpnesnį, gyvūnus. Taip kad netinka pasakymas agresija gimdo agresiją. Didelis išlepinimas arba įsitikinimas, kad mano vaikai labai geri, ir man dirželio nereikia ir nereikės, irgi vaiką padaro agresyviu, nes jis nesuvokia, kad kitam skauda, kitam blogai. žinau daug tėvų, kurie auklėja vaikus ,,žodžiu,, bet kad rezultatų metai iš metų nesimato. Aš ne už mušimą, aš ne už diržą, bet kartais jo kaip kam labai reikia. Nepykit.

Cia ne viena spsichologas taip yra pasisakes,kad agresija gimdo agresija. SKaiciau ne viena straipsni,maciau ne viena laida apie tai. Pas mus seimoj tai aktuali tema,nes tevas pritaria,kad kartais dirzas reikalingas...Kol kas jo net nebuvo issitraukes,nes sudarem sutarti:jei mano auklejimo budas nepades - prasom...Visokius kritinejumus ant zemes,kandziojimus ir pan. labai greitai issivarem,o mergaites elgesi gyria ne vienas:) Auklejimui be dirzo reikia laiko ir kantrybes,bet rezultatai daug geresni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2007 09 27, 10:58)
Cia ne viena spsichologas taip yra pasisakes,kad agresija gimdo agresija. SKaiciau ne viena straipsni,maciau ne viena laida apie tai. Pas mus seimoj tai aktuali tema,nes tevas pritaria,kad kartais dirzas reikalingas...Kol kas jo net nebuvo issitraukes,nes sudarem sutarti:jei mano auklejimo budas nepades - prasom...Visokius kritinejumus ant zemes,kandziojimus ir pan. labai greitai issivarem,o mergaites elgesi gyria ne vienas:) Auklejimui be dirzo reikia laiko ir kantrybes,bet rezultatai daug geresni  smile.gif

Na manau tavo dar tikrai per maža, kad būtų galima pritaikyti auklėjimą diržu, ir elgesys tokio amžiaus vaikų dar nieko neapspręndžia,jie dar visi tokie geri, ir nieko blogo nedaro, aš kalbu apie didesnius, na nuo 4 m.
Ir kaip išsivarėte ožius, kandžiojimus,kokiu būdu.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 09 27, 11:17)
Na manau tavo dar tikrai per maža, kad būtų galima pritaikyti auklėjimą diržu, ir elgesys tokio amžiaus vaikų dar nieko neapspręndžia,jie dar visi tokie geri, ir nieko blogo nedaro, aš kalbu apie didesnius, na nuo 4 m.
Ir kaip išsivarėte ožius, kandžiojimus,kokiu būdu.

tai auklejimas ir prasideda nuo tokio amziaus,o ne nuo 4metu. Viska reikia daryti laiku,kad veliau netektu griebtis dirzo. Visokius kritimus ant zemes ir kitus isterijos priepolius - ignoruojam. Kai prasideda iseinam is kambario ir paliekam maze viena.Ji greitai nusiramina ir atybega is paskos kaip niekur nieko. Vaikai kritineja ant zemes,trypia kojom ir pan reikalaudami demeio - musimas,saukimas tam vaikui demesi suteikia...Po savaite,pusantros mazyle pastebejo,kad niekas demesio i ja nekreipia ir visi isterijos priepoliai baiges. Priemoniu yra daug - skaiciau kelias knygas,ziuriu laidas apie vaiku auklejima,bet nezinau ar tai galima rasti LT. Mano vyras ziurejo skeptiskai i toki auklejimas,bet dabar pats nustebes ziuri ir negali patiketi,kad veikia. Kas suprantat angliskai paieskokit internete Supernnany
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2007 09 27, 11:34)
tai auklejimas ir prasideda nuo tokio amziaus,o ne nuo 4metu. Viska reikia daryti laiku,kad veliau netektu griebtis dirzo. Visokius kritimus ant zemes ir kitus isterijos priepolius - ignoruojam. Kai prasideda iseinam is kambario ir paliekam maze viena.Ji greitai nusiramina ir atybega is paskos kaip niekur nieko. Vaikai kritineja ant zemes,trypia kojom ir pan reikalaudami demeio - musimas,saukimas tam vaikui demesi suteikia...Po savaite,pusantros mazyle pastebejo,kad niekas demesio i ja nekreipia ir visi isterijos priepoliai baiges. Priemoniu yra daug - skaiciau kelias knygas,ziuriu laidas apie vaiku auklejima,bet nezinau ar tai galima rasti LT. Mano vyras ziurejo skeptiskai i toki auklejimas,bet dabar pats nustebes ziuri ir negali patiketi,kad veikia. Kas suprantat angliskai paieskokit internete Supernnany

tu darai visiskai teisingai
auklet reik nuo pat pradziu

bet ir jei prades teisingai aukleti nuo 4 ar 5 metu - dar tikrai ne per velu wink.gif
tik patys tevai turi but ne isterikai ir kantrus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsena @ 2007 09 27, 11:34)

taip pritariu tau, tik manau dar neturinčiam metų vaikui kitokių priemonių ir neįmanoma imtis, kaip išėjimas iš kambario, ignoravimas, juk manau niekas net negalvoja, kad tokį vaiką reikia mušti diržu ar ranka. Bet ką darysi, kai vaikas eis sakykim į darželį, ir vis parsineš, tiksliau pavogs kito daiktą, ir tu n-kartų aiškinsi, kad negerai, na nubausi kampe ar uždrausi kažką, bet vistiek niekas nesikeis, ar augant dar kažkas bus, kai ignoravimo, ar išėjimo iš kambario nepritaikysi. Nesakau, kad reikia iš karto pulti ir mušti, bet manau kad daugelis tėvų diržą paima kai paskutinę priemonę, kai jau būna ir kalbėta, ir aiškinta, ir bandyta spręsti problemą, bet niekas nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 09 27, 12:49)
taip pritariu tau, tik manau dar neturinčiam metų vaikui kitokių priemonių ir neįmanoma imtis, kaip išėjimas iš kambario, ignoravimas, juk manau niekas net negalvoja, kad tokį vaiką reikia mušti diržu ar ranka. Bet ką darysi, kai vaikas eis sakykim į darželį, ir vis parsineš, tiksliau pavogs kito daiktą, ir tu n-kartų aiškinsi, kad negerai, na nubausi kampe ar uždrausi kažką, bet vistiek niekas nesikeis, ar augant dar kažkas bus, kai ignoravimo, ar išėjimo iš kambario nepritaikysi. Nesakau, kad reikia iš karto pulti ir mušti, bet manau kad daugelis tėvų diržą paima kai paskutinę priemonę, kai jau būna ir kalbėta, ir aiškinta, ir bandyta spręsti problemą, bet niekas nepadeda.

na tam ir duota kalbos dovana kad n kartu aiskinti vaikui ka jis blogai padare.Juk kaskart tos vaiku isdaigos skirtingos.Mano sunui 10 metu,prikretes yra gal tik viena rimta isdaiga doh.gif bet po pokalbio ir pasekmiu aptarimo nemanau,kad kartotusi.Kad vaikai klausosi ne visada juk tam ir yra vaikai wub.gif Jei dabar visi pradedu kaip kareiviai marsiruoti namie,idealiai viska atlikti prarastu savo vaikystes zavesi. tongue.gif galu gale juk auklejimo vaisiai ateina veliau,ne is karto.As turiu galvoje ne tuos dalykus,kaip oziuku isvarymas ir kita,veliau,kai suauga ir pasirodo musu auklejimo spragos ar auklejimo pliusai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2007 09 27, 14:49)

tai as parasiau kaip aukleju savo mergaite dabar - veliasniam auklejimui yra kitokiu budu smile.gif Reikia kantrybes ir supratimo smile.gif Daznai paimimas dirzas spresti "nebeispriandziamas" problemas - tampa daznu auklejimo irankiu. nes suprantama kaip lengvai galima "isaukleti" vaika.
Atsakyti
Kuo toliau, tuo labiau abejoju, ar tikrai kartkartinis paaulėjimas diržiuku gimdo agresiją. Va prieš akis Kauno dienos straipsnis "Paauglių smurto epidemija" doh.gif
Pasvarstymas mano toks. Anksčiau diržas buvo labai labai populiari auklėjimo priemonė, o tokios lavinos smurtinių nusikaltimų tikrai nebuvo. Kad ir tarpukario spaudą pavarčius - nužudymas tai jau buvo sensacijų sensacija. O dabar - ai, per dieną čia keli nužudymai, tai baika doh.gif . Kas įdomiausia, tai žiaurumas įsigali ne tik kokiose asocialiose šeimose, bet būtent tokiose, kur vaikas viską turi ir yra pats pačiausias, jo šiukštu negalima užgauti ar užrėkti. O štai jis - pasaulio bamba - tai gali ir pastumti, ir sužeisti, o galų gale net nužudyti. Bus tik pirštu parodoma nu nu nu, o jei rimčiau nusikals, tai yra pakankamai lėšų ištraukti iš bėdos.
Priežastys gali būti ir tokios - nesuvokimas, kad ir kitam skauda, nes pats nėra gavęs į kailį. Nuolatinis žiaurių kompiuterinių žaidimų žaidimas, kur galima atgimti n kartų - nesuvokimas, kad nužudžius realybėje, deja, neatgimstama. Bet tėvams ramu - jų vaikas "viskuo aprūpintas", sėdi prie PC ir nekelia jokių rūpesčių, nedaro zbitkų.
Aš prieš diržą už menkniekius - suteptą rūbą, nesusitvarkytą kambarį, blogą pažymį.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 09 28, 12:00)

Priežastys gali būti ir tokios - nesuvokimas, kad ir kitam skauda, nes pats nėra gavęs į kailį. Nuolatinis žiaurių kompiuterinių žaidimų žaidimas, kur galima atgimti n kartų - nesuvokimas, kad nužudžius realybėje, deja, neatgimstama. Bet tėvams ramu - jų vaikas "viskuo aprūpintas", sėdi prie PC ir nekelia jokių rūpesčių, nedaro zbitkų.
Aš prieš diržą už menkniekius - suteptą rūbą, nesusitvarkytą kambarį, blogą pažymį.

va va pritariu
nieks nemusa vaiko uz menknieki
as ir nemusu
dirzas paimamas retai extra atveju

o kaip jau ir minejai PC, zaidimai tai jau tikrai padaro savo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 09 28, 13:05)
va va pritariu
nieks nemusa vaiko uz menknieki
as ir nemusu
dirzas paimamas retai extra atveju

va,o man idomu kokie tie extra atvejai kai paimamas dirzas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 09 28, 13:05)

galima pagalvoti, kad ne nuo tevu priklauso, ka ir kiek zhiuri ju vaikai ir kokius zhaidimus zhaidzhia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 28 rugsėjo 2007 - 13:57
as manau, kad "dirziukas" yra lengviausias kelias tevams sprendziant konflikta, nors daugelis musu apbudina ji kaip "krastutini" ar "extra". Taciau ar toks apibudinimas nera labai subjektyvus, kada suvokti, kad dabar tai jau tas atvejis, kada reiktu griebtis dirzo. Ar nepriklauso tai nuo musu paciu prastos nuotaikos, nesekmiu darbe ar kitu faktoriu, del kuriu pasijauciame bejegiais ir neturintys kantrybes kitaip spresti konflikta?! Visdelto esu linkusi manyti, kad dirzas tikrai nera geras vaiko auklejimo pagalbininkas...
Atsakyti