Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

su selga sausainiais tiesiog super thumbup.gif . Visada darydavau su gaidelio, tai dabar nera ka lyginti.....
Atsakyti
O as dariau su sausainiais ''Kaunas", jie taip pat labai trapus. Isbandziau a la Bea's mama ir varskini. Abu labai patiko. Ir is vis, ka bedaryciau is Bea receptu, viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(šviesa @ 2005 04 19, 19:07)
O as dariau su sausainiais ''Kaunas", jie taip pat labai trapus. Isbandziau a la Bea's mama ir varskini. Abu labai patiko. Ir is vis, ka bedaryciau is Bea receptu, viskas gaunasi.

As su Kaunu darydavau irgi, patys geriausi is lietuvisku, bet kai radau elga, tai tik su selga. Daznai selga citrininius imu: 4 pak selgos citrininiu, puses citrinos sulciu, pak. sviesto, indelis kond pieno, ir galima dar smulkintu dziov vaisiu. Ir dar skanu du pak sosoladiniu selgos, ir du pak su kond. pienu!!!
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 02 26, 18:52)
O tu kaip virei piena-atidaryta ar uzdaryta skardine?Girdejau daug gincu apie tai, ruosiuosi gaminti, bet bijau, kad nesprogtu blink.gif  blink.gif Ir kiek laiko virei? smile.gif

na as cia labai paveluotai, bet tik dabar sita tema radau mirksiukas.gif anksciau taip pat kond.piena virdavau. uzdarytoj skardinej, apie 1,5 - 2 val, tik vis i ta puoda, kuriam verdi, vandens dapilti reikia mirksiukas.gif
o as tai ryt irgi begsiu i paduotuve produktu pirk, nes taip tinginio uzsimaniau.... rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,mamytes! mirksiukas.gif Tingiuniuka darau jau mziausiai 20 metuku,ir visad ji darydavau ala Bea's mama,nes butnent toks yra mano kulinarineje knygoje,bet neseniai pabandziau padaryti kitoki tinginiuka! Jo neliko jau po keliu valandu! Visi,kad ragavao,prase recepto ir sake,kad labai skanus.ir ash dziaugiuosi,kad truputi viska pakeiciau,nes ir man toks tinginys zymiai labiau patiko.Tai gi va:
Ant silpnos ugnies visai istirpdinkite 82% riebumo sviesta
Iberkite 2 saukstus kakavos "Nesquik"
Supilkite indeli kondenstuoto pieno ir ant silpnos ugnies ismaisykite.
Tada suberkite 2 pokelius sulauzytu SELGOS sausainiu su airisko kremo idrau ir dar pavirinkite.
Tada darykite viska kaip visada.Likykite tinginiuka saldytuve per nakti!
Viskas panasu,tik reikia sviesta visai istirpinti,dedi kakava Nesquik ir sausainius Selga su tuo airisku kremu ir suberus sausainius vel truputeli pakaitinti. Pasakele!! Taip kvepia,toks skonis.Galite padaryti ne desras,o kokios idoesnes formos tinginiuka.Pvz ash dariau sirdeles formos.Tiesiog ish tos teslos islypdziau sirdeles. thumbup.gif wub.gif
Butinai pabandykit,o ash pabandysiu ta varskes tinginuka,jau taip gundo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Bandziau padaryti idomia tinginio forma, tai sukisau ji i zele zieda, nes nesinorejo i svecius paprastos desros nusinest. tongue.gif Gavosi va toks vat. ax.gif
Ir dar, na cia tik mano nuomone, bet su Selga sausainiais man tinginys ne toks skanus kaip su paprastais Gaideliais. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 02 gegužės 2005 - 16:53
O,fainai ir skaniai atrodo thumbup.gif drinks_cheers.gif
O man siandien dukrele pagamino tinginio.To,su nesquik ir selga:)
Labai skanus buvo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
na as cia visu neskaiciau receptu tai jei jau toks buvo tai nepykit blush2.gif Tai va jis mano mamos firminis: istirpinti nepilna poka sviesto ir apie 300 g irisu ideti sauksteli senobskos kakavos del spalvos, prilauzyti 400 g sausainiu ir viska sumaisyti. kai sukieteja, o turi gautis tokia lb kieta desra,tada tingini valgom ir liezuvio nepraryjam netyciom smile.gif
Atsakyti
Na čia receptų tai gausybė, reiks man išbandyti kokį...O šiaip iki šiol tinginį darau labai paprastai:
1. Pakelis sviesto;
2. 1,5 stiklinė pieno (0,5 stiklinė ištirpinti kakavai);
3. Cukraus geriausia 0,5 stiklinės vidutinio saldumo, saldokas 1 stiklinė.
4. Paprasta senoviška kakava geriausia ištirpinti 0,5 stiklinėje pieno.
5. Sausainių, bele kokių, pagal skonį 4 pakeliai
Dedi į puodą sviestą ir pili cukrų, ištirpini sviestą kartu su cukrumi, tada pili pieno stiklinę, kai užverda supili 0,5 stiklinėje ištirpintą kakavą. Kai vėl užverda visą skystį pilti ant sulaužytų sausainių...Maišyti, šaldyti kaip patinka...Jis toks paprastas, bet visai skanus, dažnai darau, visi giria... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 05 04, 12:55)
reiks ir man pameginti, bet su juo darbo tai nemazai? g.gif


Aš darau kaip ir rutuliak pagal tokį receptą. Labai skanu niam niam ir visai čia nedaug darbo reikia tongue.gif
Atsakyti
biggrin.gif O ar bandėt daryti baltą tinginį. Reikia nedėti kakavos, o prikrauti džiovintų vaisių. Prieš tai reikia juos pamirkyti. Vaisiai gali būti įvairiausi, persikai, kriaušės..... O toliau kaip ir paprastam, viską sumaišai ir formuoji. Aš ankstesnių receptų neskaičiau, gal jau tokį turit. Bet vistiek SKANAUS. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 05 06, 18:26)
biggrin.gif O ar bandėt daryti baltą tinginį. Reikia nedėti kakavos, o prikrauti džiovintų vaisių. Prieš tai reikia juos pamirkyti. Vaisiai gali būti įvairiausi, persikai, kriaušės..... O toliau kaip ir paprastam, viską sumaišai ir formuoji. Aš ankstesnių receptų neskaičiau, gal jau tokį turit. Bet vistiek SKANAUS. thumbup.gif

Cituoju savo senesne zinute

Galiu papasakot, kaip as dariau tingini Na, viskas tradiciskai - sviestas, kondensuotas pienas, sausainiai, vanilinas.Dar dejau dziovintu vysniu ir abrikosu, pries tai juos pamirkiau cinamono degtinej(naujas "Stumbro"gaminys )Galu gale apsiziuriu, ogi visai nera kakavos doh.gif Parduotuves nebedirba(megstu gamint vakarais blush2.gif ), tai dariau balta tingini.Nu bet zinokit, gavosi pasakiskai skanus wub.gif
Atsakyti