Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Springlet @ 2004 02 10, 15:03)
Tinginys a la Bea's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto  (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos  ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke  ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.

Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.

SKANAUS!


Ragavau pas nemoksa būtent šitą. Ji pagal šį receptą gamino. Fantastiškai skanus gavosi! thumbup.gif
Atsakyti
Beje, del dziovintu vaisiu mirkymo, kur juos geriau mirkyti, kad skanesni butu?Atrodo rome galima, nebandziau, o koks tiktu?Ir kur dar galima? 4u.gif
Atsakyti
Varškės tinginys
400 gr varškės, 400 gr smėlinės tešlos sausainių, 200 gr sviesto, 150 gr cukraus, 0,5 stikl. džiovintų abrikosų, 2-3 šaukšati razinų, vanilės. Verdančiu vandeniu perpilti abrikosus ir taip laikyti 5 min., po to nusausinti ir supjaustyti mažais kubeliais, razinas pamirkyti apie 20 min. karštame vandenyje. Varške pertrinti per sietą, sausainius sulaužyti gabaliukais. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį pertrinti su cukrumi ir plakti iki kreminės masės, į kurią po truputį dėti varškę ir nuolat plakti, po to sudėti vanilę, razinas, abrikosus, sausainius. Masę palikti valandai, po to viską sudėti ant plėvelės ir suformuoti vyniotinį, prislėgti, o po 2 valandų dėti į šaldytuvą stingti.
Aš dariau pusę porcijos, vietoj varškės dėjau saldžius varškės sūrelius su razinomis po 50 gr ( atrodo 1.19 Lt parduotuvėje), sausainiai turi būti trapūs, kad nesigautų košė, abrikosų ilgai nemirkiau, nes praranda skonį, masę sudėjau į formą, patiestą polietilenu, vėliau jo pagalba ištraukiau ir gavosi tortukas. Jeigu imsite varškės sūrelius, cukraus imkite mažiau, žodžiu pagal savo skonį.
Skanaus
Atsakyti
Shalimar, aš razinas mirkau ir Amereto likeryje, ir raudoname saldžiame vyne, ir skaniausia-konjake arba brendyje, čia galima ir juodas slyvas pamirkyti.

Kavos tinginys
150 gr juodų slyvų, 150 gr razinų, 150 gr graikinių riešutų, 250 gr sausainių, 1/2 stikl. cukraus, 1 trynys, 2 šaukštai stiprios kavos, 250 gr sviesto. Sviestą, cukrų ir trynį suplakti, 30 min. atšaldyti ir po to atsargiai įpilti į masę šaltą kavą, sumaišyti ir vėl atšaldyti. Toliau dėti susmulkintus iki miltų pavidalo sausainius, razinas, riešutus, juodas slyvas, sudėti į polietileną, suformuoti vyniotinį, prislėgti laikyti naktį šaldytuve
Atsakyti
gal cia siaip nelabai i tinginio tema blush2.gif , bet jis man niekaip anksciau nesigaudavo, tai vakar pati issiviriau kondensuota piena ir pirma kart gavosi thumbup.gif, o dar paviriau kondensuota ilgiau ir megavomes saldainiai karvute blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nosyte @ 2005 02 26, 18:50)
gal cia siaip nelabai i tinginio tema  blush2.gif , bet jis man niekaip anksciau nesigaudavo, tai vakar pati issiviriau kondensuota piena ir pirma kart gavosi thumbup.gif, o dar paviriau kondensuota ilgiau ir megavomes saldainiai karvute blush2.gif  ax.gif

O tu kaip virei piena-atidaryta ar uzdaryta skardine?Girdejau daug gincu apie tai, ruosiuosi gaminti, bet bijau, kad nesprogtu blink.gif blink.gif Ir kiek laiko virei? smile.gif
Atsakyti
as pati ji viriau ax.gif , 1 L pieno ir 1 kg cukraus. reikia virti ant silpnos ugnies, pastoviai maisant. viriau api 2 val. doh.gif , aisku nusibodo, bet ka del saves nepadarysi biggrin.gif . o paskui tingini is jo dariau, na kaip ir su paprastu kondensuotu. ir buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adri @ 2005 02 24, 09:07)
Shalimar, aš razinas mirkau ir Amereto likeryje, ir raudoname saldžiame vyne, ir skaniausia-konjake arba brendyje, čia galima ir juodas slyvas pamirkyti.

Kavos tinginys
150 gr juodų slyvų, 150 gr razinų, 150 gr graikinių riešutų, 250 gr sausainių, 1/2 stikl. cukraus, 1 trynys, 2 šaukštai stiprios kavos, 250 gr sviesto. Sviestą, cukrų ir trynį suplakti, 30 min. atšaldyti ir po to atsargiai įpilti į masę šaltą kavą, sumaišyti ir vėl atšaldyti. Toliau dėti susmulkintus iki miltų pavidalo sausainius, razinas, riešutus, juodas slyvas, sudėti į polietileną, suformuoti vyniotinį, prislėgti laikyti naktį šaldytuve


nelabai suprantu, ar sviesta islydyti ar ne? o kodel sausainius smulkinti iki miltu? ar taip skanu?
Atsakyti
QUOTE(happymother @ 2004 02 10, 14:52)
butu faina padaryti  thumbup.gif

Cia visos raso apie sviesto ir kakavos tingini, o as siulyciau pasidaryti varskes tingini.
REIKES:
4 pokeliu sausainiu (galima ir maziau jei pasirodys per daug)
400g varskes,
150g sviesto,
vanilino, riesutu arba razinu.

Varske, sviesta (jis turi buti minkstas), cukru ir vanilina sumaisyti ir palaikyti apie 1 val. Sausainius sulauzyti. Viska sumaisyti, valanda palaikyti kambario temperaturoje, tada kelioms valandoms padeti i saldytuva.

Skanaus. Mano seimynai l. patinka nestuke.gif .
Atsakyti
Galiu papasakot, kaip as dariau tingini cool.gif Na, viskas tradiciskai - sviestas, kondensuotas pienas, sausainiai, vanilinas.Dar dejau dziovintu vysniu ir abrikosu, pries tai juos pamirkiau cinamono degtinej(naujas "Stumbro"gaminys alc.gif )Galu gale apsiziuriu, ogi visai nera kakavos blink.gif Parduotuves nebedirba(megstu gamint vakarais blush2.gif ), tai dariau balta tingini.Nu bet zinokit, gavosi pasakiskai skanus wub.gif essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunexl @ 2005 04 04, 23:01)
Cia visos raso apie sviesto ir kakavos tingini, o as siulyciau pasidaryti varskes tingini.
REIKES:
4 pokeliu sausainiu (galima ir maziau jei pasirodys per daug)
400g varskes,
150g sviesto,
vanilino, riesutu arba razinu.

Varske, sviesta (jis turi buti minkstas), cukru ir vanilina sumaisyti ir palaikyti apie 1 val. Sausainius sulauzyti. Viska sumaisyti, valanda palaikyti kambario temperaturoje, tada kelioms valandoms padeti i saldytuva.

Skanaus. Mano seimynai l. patinka nestuke.gif .


Dar labai skanu ideti marmeladiniu saldainiu supjaustytu wub.gif
Atsakyti
Dariau su varske tingini - man nelabai patiko, sausokas gavosi, kakavinis geriau smile.gif
Atsakyti