QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 08, 06:23)
As niekad neviriau kondensuoto. O reikia pripilti vandens tiek, kad beveik apsemtu banke? Ir ar tos pvz. "Optima linija" kondensuoto pieno bankes nesprogs, nes jos uzdarytos buna taip, kad ptarukus uz rankeneles atsidaro, o ne su atidarytuvu
Reikia kad visiškai apsemtų bankes, ir sekti, kad nenugaruotų, nuolat papildant vandeniu verdančiu, kad nesprogtų.
Aš visad virdavau tas senovines- neatidaromas rankomis- skardines.
Bet vienąkart mama iš pard. parnešė tas atidaromas kaip alaus skardinės- nerizikavau- viriau truputį pravertas, ir pastatytas- vandens pyliau maksimaliai, bet tiek, kad nepribėgtų per viršų.
Ir kas gavosi?- viršus gavosi toks baltas, lyg ir nelabai išviręs- bet visa kita- graži ruda, kieta karamelė
-o išmaišius visą tą masę, viskas normaliai gavosi, ir tai, kad viršus nevisai išvirė-nepakenkė nei skoniui nei bendram tirštumui, nei vaizdui.
Bet aš nerekomenduoju virti Markomilk pieną - siaubas kiek ilgai jis man virė
nepalyginsi su tradiciniu senoviniu kond. pienu
Ir šiaip, pastebėjau, kad jis ir nevirtas žymiai skystesnis būna- todėl kitą kart jo tikrai nenaudosiu- jis ir yra tas atidaromoj skardinėj
Beje, merginos kažkuri minėjo, jog, kad nesprogtų, praduria skylutę tradicinėj skardinėj, ir verda su daug vandens, aišku tiek, kad nepribėgtų į vidų. Aš viriau tą atidaromą skardinę taip vos vos praskleidus, bet virti uždarytą- nedrįsčiau tokią- nes bijau, kad bus didelis bum- juk tas dangtelis labai lengvai atidaromas, tai jaučiu nuo slėgio gali tapti nebloga bombuke
Papildyta:
QUOTE(*Ita* @ 2008 09 08, 07:35)
Joa, kas nesaldinukai, tam su selga būna ryyyyškiai per saldu- kad net nelabai jaučiasi produktų skonis- tik cukraus.
Arba jei su selga darai, tai reik be kondensuoto, ir be cukraus daryti, tik grietinė ir sviestas- ir trupiniai tos pačios selgos, beigi stambūs jos gabalai. Jau vien selgos trupiniai būna saldūs- ir tikrai nereikalauja papildomo pasaldinimo- ir jei jų daug dedi į rudają masę- net jei ją darai be kond. pieno ir be cukraus- ji vis tiek gaunasi pakankamai saldi.