Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 21:04)
1 pakelis GERO !!!! sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu

Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Greita ir skanu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif



I sarasiuka itraukiu ir sviesta 82 % biggrin.gif ryt i parde lekiu.
Atsakyti
Vakar šeimynai padariau "Tinginį". Gaminau pagal receptą ( su Selga sausainiais). Viskas pavyko, skanu. Tinginys gerai sustingo.Bet man per saldu ax.gif
Gal kitą kartą reikės gaminti ne su kond.pienu. Skaičiau temą galima juk ir su grietine, ir net rūgpieniu. Ačiū, kad dalijatės patarimais, receptais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
*Ita* galiu nuliudyti - ir su grietine gan saldus gaunasi , jei nori ne tokio saldaus ,bandyk deti nesaldzius sausainius smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
MEGSTU TINGINI,KARTAIS SAUSAINIUS NE SUTRUPINU,O SUMALU PER PAPRASTA MESMALE.KONDENSUOTA PIENA SUMAISAU SU TIRPINTU SVIESTU IR PRIDEDU RAZINU IR RIESUTU.VISKA GERAI SUMINKAU,SUDEDU I PLEVELE,SUFORMUOJU DESRA IR PADEDU SALTAI.
Atsakyti
Nusipirkau DVARO sviesto 82 %, bet radau parasyta, kad tai is saldzios grietineles tas sviestas, ar gerai tinginiui?
Atsakyti
PERGERAI , na as juokauju aisku ,kad super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 08, 11:15)
PERGERAI , na as juokauju  aisku ,kad super thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif



Maciau buvo ir pigesniu tepiuju riebalu misiniu 82 %, bet aij galvoju, geriau geresni pirksiu.
Atsakyti
Saunuole ,taigi pati ir valgysi , kas tie keli centai irnesakyk.gif irnesakyk.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 08, 06:23)
As niekad neviriau kondensuoto. O reikia pripilti vandens tiek, kad beveik apsemtu banke? Ir ar tos pvz. "Optima linija" kondensuoto pieno bankes nesprogs, nes jos uzdarytos buna taip, kad ptarukus uz rankeneles atsidaro, o ne su atidarytuvu  blink.gif


Reikia kad visiškai apsemtų bankes, ir sekti, kad nenugaruotų, nuolat papildant vandeniu verdančiu, kad nesprogtų.

Aš visad virdavau tas senovines- neatidaromas rankomis- skardines.

Bet vienąkart mama iš pard. parnešė tas atidaromas kaip alaus skardinės- nerizikavau- viriau truputį pravertas, ir pastatytas- vandens pyliau maksimaliai, bet tiek, kad nepribėgtų per viršų.

Ir kas gavosi?- viršus gavosi toks baltas, lyg ir nelabai išviręs- bet visa kita- graži ruda, kieta karamelė thumbup.gif -o išmaišius visą tą masę, viskas normaliai gavosi, ir tai, kad viršus nevisai išvirė-nepakenkė nei skoniui nei bendram tirštumui, nei vaizdui.

Bet aš nerekomenduoju virti Markomilk pieną - siaubas kiek ilgai jis man virė blink.gif doh.gif nepalyginsi su tradiciniu senoviniu kond. pienu doh.gif Ir šiaip, pastebėjau, kad jis ir nevirtas žymiai skystesnis būna- todėl kitą kart jo tikrai nenaudosiu- jis ir yra tas atidaromoj skardinėj schmoll.gif schmoll.gif

Beje, merginos kažkuri minėjo, jog, kad nesprogtų, praduria skylutę tradicinėj skardinėj, ir verda su daug vandens, aišku tiek, kad nepribėgtų į vidų. Aš viriau tą atidaromą skardinę taip vos vos praskleidus, bet virti uždarytą- nedrįsčiau tokią- nes bijau, kad bus didelis bum- juk tas dangtelis labai lengvai atidaromas, tai jaučiu nuo slėgio gali tapti nebloga bombuke blink.gif
Papildyta:
QUOTE(*Ita* @ 2008 09 08, 07:35)
Vakar šeimynai padariau "Tinginį". Gaminau pagal receptą (  su Selga sausainiais). Viskas pavyko, skanu. Tinginys gerai sustingo.Bet man per saldu ax.gif
Gal kitą kartą reikės gaminti ne su kond.pienu. Skaičiau temą galima juk ir su grietine, ir net rūgpieniu. Ačiū, kad dalijatės patarimais, receptais 4u.gif  4u.gif  4u.gif


Joa, kas nesaldinukai, tam su selga būna ryyyyškiai per saldu- kad net nelabai jaučiasi produktų skonis- tik cukraus.

Arba jei su selga darai, tai reik be kondensuoto, ir be cukraus daryti, tik grietinė ir sviestas- ir trupiniai tos pačios selgos, beigi stambūs jos gabalai. Jau vien selgos trupiniai būna saldūs- ir tikrai nereikalauja papildomo pasaldinimo- ir jei jų daug dedi į rudają masę- net jei ją darai be kond. pieno ir be cukraus- ji vis tiek gaunasi pakankamai saldi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 08 rugsėjo 2008 - 14:37
Šiandien bandžiau kitą variantą, dar nelabai sustingo, bet jau ragavau rolleyes.gif Ne toks saldus gavosi thumbup.gif
Pirkau ne Selgos, o lietuv."Citrininius"sausainius. Jie iš tų paprastesnių, kaip "Pasaka", "Gaidelis"... Ir kakavos dėjau 5 didelius šaukštus, gavosi tamsesnis. Verta eksperimentuoti, nes gaunasi vis skaniau ir skaniau essen.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 21:04)
1 pakelis GERO !!!! sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu

Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Greita ir skanu tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif



Mazas kondensuoto pieno indelis, tai jus turite galvoje ta standartini indeli? As viska taip pat darydavau, tik sviesta prasta dedavau biggrin.gif ir nesustingdavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 09 rugsėjo 2008 - 08:34
Taip tas paprastas standartinis saldus . Kaip savijauta ???? doctor.gif doctor.gif doctor.gif
Atsakyti