Cipciuk, nerealiai atrodo tavo tinginys
Švytejimas ežero dugne, na, kaip gavosi tavo tinginys?
oi mergaites ... seile nuvarvejo per klesne reix ir man pasidaryti kada tingini be k.pieno ... o kai padarysiu imesiu butinai foto
Gerai gavosi- dar spėjau nutraukti su telefonu Bet kažkaip susipyko mano telefonas su kompu, ir neina pervesti nuotraukos- visad pavykdavo, bet šiandien kažkas stringa
Na, bet aš vis tiek įdėsiu kaip nors
Gerai susiformavo, išsiėmė iš skardos normaliai, nors netiesiau jokio celofano į vidų, tik patepiau sviestu, ir pabarsčiau džiūvėsėliais, bijodama, kad neprikibtų, ir netektų šaukštais kabinti
Bet kameroj gerai palaikiau taip, kad gerai sukietėtų, lyg bandžiau į karštą vonelę tada įmerkti formą, užkišau buką peiliuką iš galo, apverčiau formą, ir gražiai iškrito ta visa sušalusi plyta- net nežinau, kas čia išimant labiausiai padėjo- gal ir be vonelės būtų iškritęs, trinktelėjus į stalą, nes buvo stipriai pašalęs- kitaip turbūt nebūtų pavykę iškrapštyti
Vadinasi galima ir be kondensovkės
Kažkas minėjo, jog nori baltą daryti tinginį- tai aš irgi norėjau, bet supratau, kad baltas kaip sniegas jis nebus, o atrodys toks gelsvas, kaip sausainių spalvos- nes norint kad toks grietininis deramai sukietėtų, reikia dėti sausainių trupinių nemažai, o jie nuspalvina taip trupiniška smėlio spalva- tai toks baltas kaip sniegas turbūt jis nebus, net jei dėti ne kakavinius trupinius- aš į mažą dalelę tos grietininės masės pamėginau įdėti džiūvėsiėlių tarkuotų, ir pažiūrėti ar liks balta ta masė- ir spalva tokia balta nesigavo, o tokia rusvai gelsva.
Tai jei bandyti baltą- tai manau nebent su želatina, arba su kokiu krakmolu, vietoj sausainių trupinių- pradėjus stingti, su mikseriu persukti, kad gautųsi ne želė, o tokios kaip standžios putos, kažkas panašaus kaip tortams pertepti, tik standžiau, ir ta mase užpilti sausainius, o sausainius dėti tik labai stambiai sulaužytus, be jokių trupinių- tada, manau, gal išeitų toks baltas. Aš tai kažkada bandysiu spalvotą tokį pasidaryti- su spalvota želatina ir grietine -matysis, kiek ta spalva graži išlieka, ar netampa murzina. Tačiau toks šviesus tinginys su želetina šaldytuve nedailiai apdžiūtų jau kitą dieną- apgelstų briaunos- ir gali būti neestetiškas, tai tik dėl to abejoju, bet bandysiu, įdomu juk- kad tik tas telefonas mano atsipeikėtų ir atiduotų nuotraukas- tai vizualiai patirtimi pasidalinčiau
Dar, man atrodo, baltam tinginiui gal galima naudoti nemažą kiekį baltojo šokolado dėl kietumo, ir nedėti grūstų trupinių, o tik sausainius stambiai sulaužytus- gal tada būtų baltesnis
Na, bet aš vis tiek įdėsiu kaip nors
Gerai susiformavo, išsiėmė iš skardos normaliai, nors netiesiau jokio celofano į vidų, tik patepiau sviestu, ir pabarsčiau džiūvėsėliais, bijodama, kad neprikibtų, ir netektų šaukštais kabinti
Bet kameroj gerai palaikiau taip, kad gerai sukietėtų, lyg bandžiau į karštą vonelę tada įmerkti formą, užkišau buką peiliuką iš galo, apverčiau formą, ir gražiai iškrito ta visa sušalusi plyta- net nežinau, kas čia išimant labiausiai padėjo- gal ir be vonelės būtų iškritęs, trinktelėjus į stalą, nes buvo stipriai pašalęs- kitaip turbūt nebūtų pavykę iškrapštyti
Vadinasi galima ir be kondensovkės
Kažkas minėjo, jog nori baltą daryti tinginį- tai aš irgi norėjau, bet supratau, kad baltas kaip sniegas jis nebus, o atrodys toks gelsvas, kaip sausainių spalvos- nes norint kad toks grietininis deramai sukietėtų, reikia dėti sausainių trupinių nemažai, o jie nuspalvina taip trupiniška smėlio spalva- tai toks baltas kaip sniegas turbūt jis nebus, net jei dėti ne kakavinius trupinius- aš į mažą dalelę tos grietininės masės pamėginau įdėti džiūvėsiėlių tarkuotų, ir pažiūrėti ar liks balta ta masė- ir spalva tokia balta nesigavo, o tokia rusvai gelsva.
Tai jei bandyti baltą- tai manau nebent su želatina, arba su kokiu krakmolu, vietoj sausainių trupinių- pradėjus stingti, su mikseriu persukti, kad gautųsi ne želė, o tokios kaip standžios putos, kažkas panašaus kaip tortams pertepti, tik standžiau, ir ta mase užpilti sausainius, o sausainius dėti tik labai stambiai sulaužytus, be jokių trupinių- tada, manau, gal išeitų toks baltas. Aš tai kažkada bandysiu spalvotą tokį pasidaryti- su spalvota želatina ir grietine -matysis, kiek ta spalva graži išlieka, ar netampa murzina. Tačiau toks šviesus tinginys su želetina šaldytuve nedailiai apdžiūtų jau kitą dieną- apgelstų briaunos- ir gali būti neestetiškas, tai tik dėl to abejoju, bet bandysiu, įdomu juk- kad tik tas telefonas mano atsipeikėtų ir atiduotų nuotraukas- tai vizualiai patirtimi pasidalinčiau
Dar, man atrodo, baltam tinginiui gal galima naudoti nemažą kiekį baltojo šokolado dėl kietumo, ir nedėti grūstų trupinių, o tik sausainius stambiai sulaužytus- gal tada būtų baltesnis
Sveikos, prisiskaiciau ir aisku tinginio uzsimaniau ir pasigaminau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
QUOTE(Calla @ 2008 09 07, 18:57)
Sveikos, prisiskaiciau ir aisku tinginio uzsimaniau ir pasigaminau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
Sakyciau sausainiu mazokai...
QUOTE(Calla @ 2008 09 08, 04:57)
Sveikos, prisiskaiciau ir aisku tinginio uzsimaniau ir pasigaminau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
nepamenu kurios cia receptuku vadovavausi, tinginys gavosi labai skanus tik kazkodel lipsnus noretusi kietesnio, idomu ka as ne taip padariau dejau 1 indeli sutirstinto pieno, sviesto 200 g, 2,5 pokelio sausainiu gaidelis ir sokolado plytka, gal permazai kaitinau
Gal nevirei kndensuoto, virei pertrumpai?
Antra, gali būti dėl to, kad jų per mažai, arba visi sausainiai tik stambiai sulaužyti, ir visai nėra trupinių- aš visada maišydama tą kakavinę masę (kol dar nesudėti stambūs gabalai sausainių) beriu nemažai džiūvėsėlių (arba tų pačių sausainių trupinių, su smulkintuvu ar kavamale permaltų iki miltų)- ir išminkiusi rudają masę norimo klampumo, tik tada suberiu stambesnius sausainių gabalus, ir dar kartą viską atsargiai išmaišau Bent jau aš nepastebėjau, kad klampumas labai priklausytų nuo sviesto kokybės ar riebumo
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 07, 20:17)
Gal nevirei kndensuoto, virei pertrumpai?
Antra, gali būti dėl to, kad jų per mažai, arba visi sausainiai tik stambiai sulaužyti, ir visai nėra trupinių- aš visada maišydama tą kakavinę masę (kol dar nesudėti stambūs gabalai sausainių) beriu nemažai džiūvėsėlių (arba tų pačių sausainių trupinių, su smulkintuvu ar kavamale permaltų iki miltų)- ir išminkiusi rudają masę norimo klampumo, tik tada suberiu stambesnius sausainių gabalus, ir dar kartą viską atsargiai išmaišau Bent jau aš nepastebėjau, kad klampumas labai priklausytų nuo sviesto kokybės ar riebumo
Antra, gali būti dėl to, kad jų per mažai, arba visi sausainiai tik stambiai sulaužyti, ir visai nėra trupinių- aš visada maišydama tą kakavinę masę (kol dar nesudėti stambūs gabalai sausainių) beriu nemažai džiūvėsėlių (arba tų pačių sausainių trupinių, su smulkintuvu ar kavamale permaltų iki miltų)- ir išminkiusi rudają masę norimo klampumo, tik tada suberiu stambesnius sausainių gabalus, ir dar kartą viską atsargiai išmaišau Bent jau aš nepastebėjau, kad klampumas labai priklausytų nuo sviesto kokybės ar riebumo
As niekad neviriau kondensuoto. O reikia pripilti vandens tiek, kad beveik apsemtu banke? Ir ar tos pvz. "Optima linija" kondensuoto pieno bankes nesprogs, nes jos uzdarytos buna taip, kad ptarukus uz rankeneles atsidaro, o ne su atidarytuvu
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 20:36)
As irgi niekada nevirinu kondencofkes , o su prastu sviestu man pora kartu nesigavo ,o su riebiu jokiu problemu ( taip man patare ta moteris kuri recepta dave )
O as visad dedu 72 %, uztai man su kondensuotu ir nestengsta
1 pakelis GERO !!!! sviesto
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu
Greita ir skanu
1 indelis ( mazas ) saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
Sviesta istirpini anr ugnies , suberi kakava ,supuli kondencofke . Viska ismaisai ir nukeli nuo ugnies .I ta mase suberi sulauzytus ( geriau smulkiau ) sausainius . Viska gerai ismaisome ,supilame i maisely ar forma , gerai suspaudziame ir paslegeme . Dar ne vieno karto nebuvo ,kad nesigautu
Greita ir skanu