Gerai gavosi- dar spėjau nutraukti su telefonu

Bet kažkaip susipyko mano telefonas su kompu, ir neina pervesti nuotraukos- visad pavykdavo, bet šiandien kažkas stringa
Na, bet aš vis tiek įdėsiu kaip nors
Gerai susiformavo, išsiėmė iš skardos normaliai, nors netiesiau jokio celofano į vidų, tik patepiau sviestu, ir pabarsčiau džiūvėsėliais, bijodama, kad neprikibtų, ir netektų šaukštais kabinti
Bet kameroj gerai palaikiau taip, kad gerai sukietėtų, lyg bandžiau į karštą vonelę tada įmerkti formą, užkišau buką peiliuką iš galo, apverčiau formą, ir gražiai iškrito ta visa sušalusi plyta- net nežinau, kas čia išimant labiausiai padėjo- gal ir be vonelės būtų iškritęs, trinktelėjus į stalą, nes buvo stipriai pašalęs- kitaip turbūt nebūtų pavykę iškrapštyti
Vadinasi galima ir be kondensovkės
Kažkas minėjo, jog nori baltą daryti tinginį- tai aš irgi norėjau, bet supratau, kad baltas kaip sniegas jis nebus, o atrodys toks gelsvas, kaip sausainių spalvos- nes norint kad toks grietininis deramai sukietėtų, reikia dėti sausainių trupinių nemažai, o jie nuspalvina taip trupiniška smėlio spalva- tai toks baltas kaip sniegas turbūt jis nebus, net jei dėti ne kakavinius trupinius- aš į mažą dalelę tos grietininės masės pamėginau įdėti džiūvėsiėlių tarkuotų, ir pažiūrėti ar liks balta ta masė- ir spalva tokia balta nesigavo, o tokia rusvai gelsva.
Tai jei bandyti baltą- tai manau nebent su želatina, arba su kokiu krakmolu, vietoj sausainių trupinių- pradėjus stingti, su mikseriu persukti, kad gautųsi ne želė, o tokios kaip standžios putos, kažkas panašaus kaip tortams pertepti, tik standžiau, ir ta mase užpilti sausainius, o sausainius dėti tik labai stambiai sulaužytus, be jokių trupinių- tada, manau, gal išeitų toks baltas. Aš tai kažkada bandysiu spalvotą tokį pasidaryti- su spalvota želatina ir grietine

-matysis, kiek ta spalva graži išlieka, ar netampa murzina. Tačiau toks šviesus tinginys su želetina šaldytuve nedailiai apdžiūtų jau kitą dieną- apgelstų briaunos- ir gali būti neestetiškas, tai tik dėl to abejoju, bet bandysiu, įdomu juk- kad tik tas telefonas mano atsipeikėtų ir atiduotų nuotraukas- tai vizualiai patirtimi pasidalinčiau

Dar, man atrodo, baltam tinginiui gal galima naudoti nemažą kiekį baltojo šokolado dėl kietumo, ir nedėti grūstų trupinių, o tik sausainius stambiai sulaužytus- gal tada būtų baltesnis