QUOTE(ENIGMA @ 2004 03 21, 17:23)
NU MANO RECEPTAS PANASUS I TEJOS, BET SAUSAINIU DAUGIAU..
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR.
1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM.
POKELIS SVIESTO 200. GR.
4-5 SAUKSTAI KAKAVOS.
2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU.
SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS.
SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES.
BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR.
1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM.
POKELIS SVIESTO 200. GR.
4-5 SAUKSTAI KAKAVOS.
2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU.
SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS.
SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES.
BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.
darau pagal sita recepta jau gal 10 kart puiku.ir skonis ir gamyba super visi pirstus laizosi aciu receptuka.
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 08 20, 17:23)
darau pagal sita recepta jau gal 10 kart puiku.ir skonis ir gamyba super visi pirstus laizosi aciu receptuka.
Siandien dar padarysiu su pienu ir cukrum, nes neturiu kondensuoto, o kita kart pabandysiu pagal si recepta, gal tikrai del cukraus sukietes, nes siaip su kondensuotu man nesustengsta kazkaip gerai.
Sveikos kepėjos . Noriu padaryt Varškinį tinginį pagal Sonatinos receptą, tai man įdomu kokią varškę naudot. Ar būtinai švelnią varškę indeliuose ar galima ir tą paprastą iš pokelių?
Sveikos šeimininkėlės, įdėsiu ir aš savo receptuką:
1 indelis tikro sutirštinto pieno su cukrumi (pakaitalas pigesnis netinka )
2 pakeliai sausainių paprastų (aš naudoju "optimos" patys pigiausi )
4-5 šaukštai kakavos
100 g "Rokiškio" 82 % (t.y. pusė pakelio)
Sut. pieną su sviestuku paverdu kokias 5 min., tik velniškai svyla. Po to sudedu kakava ir dar kelias sekundėles paverdu. Sausainukus susmulkintus sumaišau su karšta kakavos mase. Ant "sviestinio" popieriaus išverčiu masę, suvinioju į "dešrą" ir suspaudžiu. Po poros valandų šaldytuve TINGINUKAS paruoštas ragauti. Mhhh kaip skanu!
Mano pažystama nededa kakavos ir neverda, o įdeda riešutų ir razinų irgi labai skanu.
1 indelis tikro sutirštinto pieno su cukrumi (pakaitalas pigesnis netinka )
2 pakeliai sausainių paprastų (aš naudoju "optimos" patys pigiausi )
4-5 šaukštai kakavos
100 g "Rokiškio" 82 % (t.y. pusė pakelio)
Sut. pieną su sviestuku paverdu kokias 5 min., tik velniškai svyla. Po to sudedu kakava ir dar kelias sekundėles paverdu. Sausainukus susmulkintus sumaišau su karšta kakavos mase. Ant "sviestinio" popieriaus išverčiu masę, suvinioju į "dešrą" ir suspaudžiu. Po poros valandų šaldytuve TINGINUKAS paruoštas ragauti. Mhhh kaip skanu!
Mano pažystama nededa kakavos ir neverda, o įdeda riešutų ir razinų irgi labai skanu.
Norėčiau ir aš tą varškinį tinginuką sumeistrauti, tik bėda - aš ne Lietuvoj ir švelniosios tos varškės nerasta. Norėjau paklausti, ar čia toks pats daiktas, kaip rama creme bonjour, kur su visokiais priedais būna, tik be nieko?
QUOTE(bliuskė @ 2008 08 21, 20:47)
Norėčiau ir aš tą varškinį tinginuką sumeistrauti, tik bėda - aš ne Lietuvoj ir švelniosios tos varškės nerasta. Norėjau paklausti, ar čia toks pats daiktas, kaip rama creme bonjour, kur su visokiais priedais būna, tik be nieko?
tikrai taip. toks pat.
gali dar naudoti ricott'os suri(varske)
QUOTE(alexxandra @ 2008 08 21, 19:09)
Oi kaip ačiū!!! Kaip pulsiu tinginį gamint
sveikos tinginio megejos
as jau visa savaite mintu tinginiu
as jau visa savaite mintu tinginiu
pasidariau didziuli ir visa jau baigiu sukirst
vyrui nekliuvo (nelabai jis ir megsta)
uztai as negaliu ramiai pro virtuve praeiti...
labai skaniai isejo , sikart pabandziau vietoje kakavos Karunos karalisko sokolado plytele su apelsinu zievelemis
vyrui nekliuvo (nelabai jis ir megsta)
uztai as negaliu ramiai pro virtuve praeiti...
labai skaniai isejo , sikart pabandziau vietoje kakavos Karunos karalisko sokolado plytele su apelsinu zievelemis