Vakar darydama tinginį įbėriau šiek tiek cinamono, skanus prieskonis išėjo
As tingini anksciau darydavau is kondensuoto pieno (1 indelis), kakavos, sviesto (1 pakelis) ir sausainiu (kokie 3 pakeliai), bet gaudavosi labai lipsnus, nesustingdavo gerai. O dabar darau taip: vienam puode uzverdu 1 stikline pieno ir 1 stikline cukraus, kitam puode 1 pakeli sviesto ir kakava. Tada sumaisau ir pilu visa tai ant kokiu 600-700 g sulauzytu sausainiu. Gaunasi labai skanus tinginys, gerai sustingsta. Tai labai megiamas musu seimoj skanestas
Nebeprisimenu kada esu dariusi tingini, reiks vel prisiminti, o paprastai darau sitaip:
Ko reikes:
400gr sausainiu
200gr sviesto
4 saukstai kakavos
200ml pieno
200gr cukraus
Kaip ruosti:
1. Istirpinti sviesta, supilti cukru.
2. Kakava istirpinti piene ir supilti i sviesta su cukrumi, visa tai daroma ant silpnos ugnies.
3.Palaukti kol mase sutirstes ir uzvirs. Masei uzvirus, nukeliame inda nuo ugnies ir leidziame atvesti. Kol vesta berti sulauzytus sausainius ir maisyti. Kai mase su sausainiais jau atvesusi, pilti i maiselius, suformuoti norima tinginio forma ir deti i saldytu, kad sustengtu.
Skanaus!
Ko reikes:
400gr sausainiu
200gr sviesto
4 saukstai kakavos
200ml pieno
200gr cukraus
Kaip ruosti:
1. Istirpinti sviesta, supilti cukru.
2. Kakava istirpinti piene ir supilti i sviesta su cukrumi, visa tai daroma ant silpnos ugnies.
3.Palaukti kol mase sutirstes ir uzvirs. Masei uzvirus, nukeliame inda nuo ugnies ir leidziame atvesti. Kol vesta berti sulauzytus sausainius ir maisyti. Kai mase su sausainiais jau atvesusi, pilti i maiselius, suformuoti norima tinginio forma ir deti i saldytu, kad sustengtu.
Skanaus!
Pasiskaiciau vakar tinginiu receptuku, tai siandien susiruosiau pati paruosti sita skanesta. Dar neragavau, sugris brangiausias is darbo, ragausim kartu
uzsimaniau ir as sito skanumyno reikes rytoj begti i parduotuve susipirkti visus reikiamus ingridientus
Ateini cia, prisiskaitai visokiausiu receptu, puoli kita diena gamint, tai kur cia svoris neaugs?!
O kaip padaryt kad jis išeitų tamsios (na juodos) spalvos, aš dedu kakavą ir jis gaunasi rudas?
QUOTE(GITALE @ 2008 06 19, 16:46)
O kaip padaryt kad jis išeitų tamsios (na juodos) spalvos, aš dedu kakavą ir jis gaunasi rudas?
Man taip pat gavosi rudas
pabandykit sokolada tirpinti vietoje kakavos. as kai pabandziau nuo to karto tik su juom gaminu
Vakar kavinėj pamačiau tinginį jų gamybos bet toks juodos spalvos, tai paklausiau kaip daro kad tokią spalvą išgauna, sakė jie naudoja specialią šokoladinę kakavą, ji labai brangi
QUOTE(inetum @ 2008 06 19, 17:27)
pabandykit sokolada tirpinti vietoje kakavos. as kai pabandziau nuo to karto tik su juom gaminu
Gera mintis Reiks bandyti!