O jei i ta tradicini tingyni, kuris su sviestu, neideti sutirstinto pieno ? Vietoj jo idet cukraus, ar labai negerai bus?
Viska nupirkau, o sutirst.piena pamirsau
Pagaminau vakar ir as tingini, tik va paprastos kakavos neturejau tai pridejau tu milteliu, kur skirti karstam sokoladui gaminti. Na isejo laaaaaaabai saldus Uztat per karta neina prisiryti, gabaliuko uztenka su puodu arbatos
Per Gustavo enciklopediją rodė kaip gamint tinginį .
Receptas:
250g sviesto
1 ind. kondensuoto pieno
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai miltų
2 pak. sausainių
Pirmąkart girdžiu, kad būtų dedami miltai . Bet gaunasi skaniai . Nu tik sviesto pakelį dėjau(200g). Bet nbžn ar reik ten užvirt tą košę . Su užvirimu labai daug darbo , nes sviestas išsilydo, o po to kol vėl pradeda stingt ... O neužvirus man kažkaip be ryšio miltai tada sudėty . Nu krč .
Receptas:
250g sviesto
1 ind. kondensuoto pieno
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai miltų
2 pak. sausainių
Pirmąkart girdžiu, kad būtų dedami miltai . Bet gaunasi skaniai . Nu tik sviesto pakelį dėjau(200g). Bet nbžn ar reik ten užvirt tą košę . Su užvirimu labai daug darbo , nes sviestas išsilydo, o po to kol vėl pradeda stingt ... O neužvirus man kažkaip be ryšio miltai tada sudėty . Nu krč .
QUOTE(minik @ 2008 02 20, 12:00)
Oi, kokia tema! Seiles tista . Tinginys -megiamiausias mano pyragas nuo vaikystes (mama vos ne kiekviena savaitgali darydavo ji desertui pietums). As ji gaminu pagal tradicini recepta - pakelis naturalaus sviesto, indelis kondensuoto pieno, keturi pakeliai sausainiu (bet labiau megstu, kai buna daugiau koses, todel paskutinu metu dedu tik 3 pakelius sausainiu), kakavos dedu daug, kad butu vos ne juodas.
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu)
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu)
Aš visada darau be kondensuoto pieno
Mano receptas:
900gr sausainių
200gr sviesto arba riebalų mišinio (dažniausiai ir darau iš jo)
1 stiklinė pieno
cukraus net nežinau kiek... paragauju visada prieš užpilant masę ant sausainių
kakavos pagal norus jei norit tamsaus tinginio - daug kakavos, jei šviesaus - mažiau
Pagaminimas:
Ištirpinu sviestą, supilu cukrų ir pakaitinu iki kol cukrus ištirps. Įpilu pieną, palaukiu kol užverda, sumažinu ugnį ir pilu kakavą tuomet maišau kol nebus kakavos gumuliukų , o tada visą masę pilu ant sutrupintų sausanių
Kartais įtarkuoju citrinos (su žievele) - tikrai labai skanu
P.S labai dažnai perku 1kg sausainių. Kadangi sviesto būna visada namie, tai pridedu dar ir jo
Nu pasigaminau be miltų tinginį, tai šeima nutarė, kad su miltais skaniau . Arba gal sausainių reik dėt daugiau
QUOTE(Alacka @ 2008 02 16, 20:50)
O kaip paskui isimti?
Įtiesiu vandeniu sudrėkintą plevelę, tuomet viską sukrečiu Iš indo su plėvele lengvai išsiima, o plevelė nuo tinginio irgi nusilupa. Tai vat kokios formos indas, toks ir mano tinginys
QUOTE(Alacka @ 2008 02 11, 16:35)
As tai kaip kada. Kada dedu biski,kada ne. Su cukrum tai greiciau sustingsta.
As darau taip:
3 pakeliai sausainiu
1 skardine sutirstinto pieno
1 pakelis sviesto
3 saukstai kakavos
istirpinti sviesta,pilu kondensuota piena ir dedu kakava. Viska gerai ismaisyti ir uzpilti sausainius. Viska gerai ismaisyti. Tada imu maiseli,ar tokia buna maistui plevele. sudedu sausainius,uzvyniuoju plevele ir formuoju.
As darau taip:
3 pakeliai sausainiu
1 skardine sutirstinto pieno
1 pakelis sviesto
3 saukstai kakavos
istirpinti sviesta,pilu kondensuota piena ir dedu kakava. Viska gerai ismaisyti ir uzpilti sausainius. Viska gerai ismaisyti. Tada imu maiseli,ar tokia buna maistui plevele. sudedu sausainius,uzvyniuoju plevele ir formuoju.
Nusprendėm su vaikinu daryti tinginį, atėjom čia į šią temą, paskaitėm truputį ir atsitiktinai pasirinkom jūsų receptą. Išėjo labai geras ir skanus tinginys. Tai ačiū
QUOTE(Sausainis @ 2008 03 05, 00:05)
Oi koks didelis jums dekui uz si receptuka , bandysiu pagal ji gaminti. Taciau vis delto idomu butu bent apytikriai zinoti, kiek dedate pagal tas proporcijas cukraus, ir kokio tirstumo gaunasi ta sokoladine mase . Bijau, kad jei padarysiu per skysta, tai pyragas nesulips
QUOTE(minik @ 2008 03 07, 18:28)
Oi koks didelis jums dekui uz si receptuka , bandysiu pagal ji gaminti. Taciau vis delto idomu butu bent apytikriai zinoti, kiek dedate pagal tas proporcijas cukraus, ir kokio tirstumo gaunasi ta sokoladine mase . Bijau, kad jei padarysiu per skysta, tai pyragas nesulips
Cukraus maždaug 6 - 8 šaukštai su kaupu (bet tikrai reikia paragauti prieš supilant ant sausainių), o masė gaunasi skysta, bet visada užstingsta Dedu gerai supresuotą į šaldiklį ir per porą valandų užstingsta
Ojojoj, kaip rytojaus laukiu Pagaminau šiandien jau tikrai seniai beragautą tinginį. Dariau pagal astaba receptą, kuris temos pradžioj buvo parašytas:
400g paprastų sausainių
200g sviesto
200g liesos grietinės
200g cukraus pudros
4 valg.šaukšt. kakavos
riešutų pagal skonį
Sviestą ištirpinti( neužvirinti), sudėti grietinę, sulaužytus sausainius, kakavą ir riešutus. Viską sumaišyti. Tinginys turi pastovėti šaldytuve 1-2 val.
Tiesa, dėjau kelis v.š. grietinės, o ne 200g ir dar įbėriau džiov abrikosų. Indą išklojau maistine plėvele, kad būtų galima paskui lengvai išlimti. Na, po kelių val. dabar pažiūrėjau kaip, riekutę atsipjoviau- sustingę jau, bet dar kiek tvirtumo trūksta Ryt jau vaišinsimės
400g paprastų sausainių
200g sviesto
200g liesos grietinės
200g cukraus pudros
4 valg.šaukšt. kakavos
riešutų pagal skonį
Sviestą ištirpinti( neužvirinti), sudėti grietinę, sulaužytus sausainius, kakavą ir riešutus. Viską sumaišyti. Tinginys turi pastovėti šaldytuve 1-2 val.
Tiesa, dėjau kelis v.š. grietinės, o ne 200g ir dar įbėriau džiov abrikosų. Indą išklojau maistine plėvele, kad būtų galima paskui lengvai išlimti. Na, po kelių val. dabar pažiūrėjau kaip, riekutę atsipjoviau- sustingę jau, bet dar kiek tvirtumo trūksta Ryt jau vaišinsimės
Siūlau vieną būdą kaip pasigaminti kiek įdomesnį tinginį. Ogi gamindamos kartu su sausainiais, kitais priedais įmaišykit ir smulkinto baltojo šokolado
QUOTE(F @ 2008 03 07, 16:38)
Nusprendėm su vaikinu daryti tinginį, atėjom čia į šią temą, paskaitėm truputį ir atsitiktinai pasirinkom jūsų receptą. Išėjo labai geras ir skanus tinginys. Tai ačiū
Prasom. kad patiko.