Nuo uzvirimo apie5-10minuciu,bet tik butinai maisyti reikia
Reikes isbandyt Bea receptuka Labai skaniai pasirode
O as darau pati paprasciausia
Stikline cukraus + 3 saukstai vandens, ant silpnos ugnies , kol istirps cukrus, tada 200 g sviesto, 3-5 saukstai kakavos (cia pagal skoni, man patinka kai daugiau )
Truputi atvesinus galima imusti kiausini, bet as darau be jo ir taip gerai "susirisa" , 2 pakeliai (normalus senoviniai ) sulauzytu sausainiu, sumaisau , sukreciu i celofanini maiseli, suspaudziu ir i saldytuv. Valgyti geriausia po paros, tada "permirksta " sausainiai, bet mes tiek neislaikom
O as darau pati paprasciausia
Stikline cukraus + 3 saukstai vandens, ant silpnos ugnies , kol istirps cukrus, tada 200 g sviesto, 3-5 saukstai kakavos (cia pagal skoni, man patinka kai daugiau )
Truputi atvesinus galima imusti kiausini, bet as darau be jo ir taip gerai "susirisa" , 2 pakeliai (normalus senoviniai ) sulauzytu sausainiu, sumaisau , sukreciu i celofanini maiseli, suspaudziu ir i saldytuv. Valgyti geriausia po paros, tada "permirksta " sausainiai, bet mes tiek neislaikom
As tai bulvytes taip darau: Paimu du pakelius sausainiu ir sumalu i miltus, idedu pagal skoni cukraus, vanil cukraus ir uzpilu 100 g tirpinto sviesto (jei neis formuot dar ipilk ) Darau kamuoliukus ir apvolioju cukraus ir kakavos misinyje. Virsu galima palaistyti lydytu sokoladu ir papuosti. Jei nori, kad vidus butu rudas idek kakavos. Skanaus!
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais Cia tokiu nera, kaip tie rusiski senoviniai, ar dabar selga irgi labai panasus i juos, cia pagrinde tik tie kur dega, jie nespeja papult i burna kai susileidzia. Tinginiui manau tokie netiks, is ju gi kose liks Kazin kaip cia padarius O jus vis taip skaniai kalbat apie ta tingini
Kiek aš pamenu, tas sovietines bulvikes tai darydavo iš pasenusių tortų. Mol baigiasi galiojimas ir sumaldavo tortą ir padarydavo tas bulbes.... Nu skanu, bet
QUOTE (sirduze @ 2004 10 22, 13:49) |
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais Cia tokiu nera, kaip tie rusiski senoviniai, ar dabar selga irgi labai panasus i juos, cia pagrinde tik tie kur dega, jie nespeja papult i burna kai susileidzia. Tinginiui manau tokie netiks, is ju gi kose liks Kazin kaip cia padarius O jus vis taip skaniai kalbat apie ta tingini |
Kazkur skaiciau, kad sausainius galima ir paciam issikept! Tik tada tai jau gausis ne tinginys, o darbstuolis.
Tokie paprastuciai paprastuciai, kaip tik i tingini
1 stikline rugpienio isplakti su 1/4 stiklines cukraus (galima ir daugiau) ir 1 saukstu aliejaus. Ideti puse saukstelio kepimo milteliu ir 250 g miltu. Teslos labai kietos nepadaryk, nes gausis kieti. Tesla iskociok ir supjaustyk rombais. Kepti apie 10 min 200`C orkaiteje. Sekmes gaminant tingini!
1 stikline rugpienio isplakti su 1/4 stiklines cukraus (galima ir daugiau) ir 1 saukstu aliejaus. Ideti puse saukstelio kepimo milteliu ir 250 g miltu. Teslos labai kietos nepadaryk, nes gausis kieti. Tesla iskociok ir supjaustyk rombais. Kepti apie 10 min 200`C orkaiteje. Sekmes gaminant tingini!
Siaip jau 100 metu buvau negaminusi tinginio, bet irgi prisiskaiciusi taip uzsimaniau! Man gavosi toks. (buvo ir daugiau, bet brangiausias neleido jam fotosesijos sulaukti... )
vakar dariau tinginį su sausainiais, tai kad nereikėtų garsiai barškinti smulkinant tuos sausainius su plaktuku (na mėsos muštuku kitaip), subėriau į kombainą, ir, aišku, per daug susmulkinau. Nu bet žinokit visai skonio tai nepagadino, buvo tarpkitko, dariau su Rududu, nes kondensovkės neturėjau.