Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

ziurekit per tuos tinginius vyrus tinginiais nepadarykit valentino diena wink.gif hihihi.gif
as gal ryt darysiu g.gif
o kiek sviesto tradiciskai 250 gramu?
Atsakyti
Reikes ir man butinai pabandyti pasidaryti, labai jau skaniai atrodo. Butinai pasinaudosiu jusu patarimais
Atsakyti
idedu savo paskutinio tinginio foto:
user posted image

Merginos, o kilo man klausimas, kokia forma tinginio darote? As dazniausiai susuku i maistine plevele ir tada dar i folija ir tokia "deshra" suformuoju. Vienakart bandziau i forma deti, bet kazkaip desryte labiau prie sirdies buvo.

Ka jus formuojat?

Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2008 02 16, 20:53)
idedu savo paskutinio tinginio foto:
user posted image
Merginos, o kilo man klausimas, kokia forma tinginio darote? As dazniausiai susuku i maistine plevele ir tada dar i folija ir tokia "deshra" suformuoju. Vienakart bandziau i forma deti, bet kazkaip desryte labiau prie sirdies buvo.

Ka jus formuojat?

As irgi visada "desra" darau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2008 02 16, 20:42)
As irgi visada "desra" darau.  smile.gif

Pas mane jis būna kvadratinis arba apvalus - dedu į dubenį arba į kepimo skardą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2008 02 16, 21:46)
Pas mane jis būna kvadratinis arba apvalus - dedu į dubenį arba į kepimo skardą  ax.gif

O kaip paskui isimti? g.gif
Atsakyti
o as tai plokscia visada darau g.gif reiks desra pabandyt kada bigsmile.gif
dedu i maisiuka, ir prislegiu tarp dvieju padeklu, koki sunku daikta uzdejus, gaunasi plokscias ax.gif o po to tik is maisiuko reik isimti ax.gif
Atsakyti
As tai viena karta bandziau balta tingini daryti ax.gif Niu zinokit skanus nerealiai buwo thumbup.gif
Siaip dariau kaip paprasta tingini, tik nedejau kakavos mirksiukas.gif Ir dar idejau pakepintu riesutu, ir razinu brendyje ismirkytu... SKANUMELIS drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
As tingini ir kvadratini, ir desros formos dariau. Tik desryte tokia man paciai labiau patiko wub.gif Mase dejau i plonus maiseliusi ir paskui formavau rankomis. Issiima tikrai paprastai be dideliu pastangu smile.gif Ir labai labai skanu smile.gif
meiles_kibirkstele, jauciu, kad tavo tinginukas is tiesu labai skanus buvo, reikes ir man kada toki balta pasidaryti smile.gif Super ideja thumbup.gif
Atsakyti
Oi, kokia tema! Seiles tista biggrin.gif . Tinginys -megiamiausias mano pyragas nuo vaikystes (mama vos ne kiekviena savaitgali darydavo ji desertui pietums). As ji gaminu pagal tradicini recepta - pakelis naturalaus sviesto, indelis kondensuoto pieno, keturi pakeliai sausainiu (bet labiau megstu, kai buna daugiau koses, todel paskutinu metu dedu tik 3 pakelius sausainiu), kakavos dedu daug, kad butu vos ne juodas.
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu) biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2008 02 16, 21:42)
As irgi visada "desra" darau.  smile.gif

drinks_cheers.gif Aš ir visada i dešra susuku. bigsmile.gif
Atsakyti
mano tinginys mirksiukas.gif

400 gr svelniosios varskes ( galim mascarpones surio )
500 gr geriamo jogurto su priedais ( norimais)
50 - 100 gr cukraus
siek tiek citrinos sulciu
pakelis dr.oecter zelatinos ( 20 gr)
200gr 35 % grietineles

selgos sausainiai

Zelatina isbrinkit maziau nei puseje stiklines vandens. Kai isbrinks, istirpint ( tirpinu mikrobangej 1 min)
jogurta sumaisyt su varske, cukrumi, citrinos sultimis ir elatina. Padet i saldytuva stingt. Tuo laiku isplakt grietinele.
Viska sumaisyt.
i skardele det sluoksni selgos rudu sausainiu 4x4 (16 sausainiu) , uzdet sluoksni kremo, tada vel sluoksni sviesiu selgos sausainiu , vel kremo, vel rudu sausainiu ir truputi kremo. virsu pabarstyt trupintais sausainiais arba puost kuo norit ,
padet bent porai valandu i saldytuva.
Gaunasi skanus tinginiu tortas mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti