ziurekit per tuos tinginius vyrus tinginiais nepadarykit valentino diena
as gal ryt darysiu
o kiek sviesto tradiciskai 250 gramu?
Reikes ir man butinai pabandyti pasidaryti, labai jau skaniai atrodo. Butinai pasinaudosiu jusu patarimais
QUOTE(Frinja @ 2008 02 16, 20:53)
idedu savo paskutinio tinginio foto:
Merginos, o kilo man klausimas, kokia forma tinginio darote? As dazniausiai susuku i maistine plevele ir tada dar i folija ir tokia "deshra" suformuoju. Vienakart bandziau i forma deti, bet kazkaip desryte labiau prie sirdies buvo.
Ka jus formuojat?
Merginos, o kilo man klausimas, kokia forma tinginio darote? As dazniausiai susuku i maistine plevele ir tada dar i folija ir tokia "deshra" suformuoju. Vienakart bandziau i forma deti, bet kazkaip desryte labiau prie sirdies buvo.
Ka jus formuojat?
As irgi visada "desra" darau.
QUOTE(Alacka @ 2008 02 16, 20:42)
As irgi visada "desra" darau.
Pas mane jis būna kvadratinis arba apvalus - dedu į dubenį arba į kepimo skardą
QUOTE(Asta @ 2008 02 16, 21:46)
Pas mane jis būna kvadratinis arba apvalus - dedu į dubenį arba į kepimo skardą
O kaip paskui isimti?
o as tai plokscia visada darau reiks desra pabandyt kada
dedu i maisiuka, ir prislegiu tarp dvieju padeklu, koki sunku daikta uzdejus, gaunasi plokscias o po to tik is maisiuko reik isimti
dedu i maisiuka, ir prislegiu tarp dvieju padeklu, koki sunku daikta uzdejus, gaunasi plokscias o po to tik is maisiuko reik isimti
As tai viena karta bandziau balta tingini daryti Niu zinokit skanus nerealiai buwo
Siaip dariau kaip paprasta tingini, tik nedejau kakavos Ir dar idejau pakepintu riesutu, ir razinu brendyje ismirkytu... SKANUMELIS
Siaip dariau kaip paprasta tingini, tik nedejau kakavos Ir dar idejau pakepintu riesutu, ir razinu brendyje ismirkytu... SKANUMELIS
As tingini ir kvadratini, ir desros formos dariau. Tik desryte tokia man paciai labiau patiko Mase dejau i plonus maiseliusi ir paskui formavau rankomis. Issiima tikrai paprastai be dideliu pastangu Ir labai labai skanu
meiles_kibirkstele, jauciu, kad tavo tinginukas is tiesu labai skanus buvo, reikes ir man kada toki balta pasidaryti Super ideja
meiles_kibirkstele, jauciu, kad tavo tinginukas is tiesu labai skanus buvo, reikes ir man kada toki balta pasidaryti Super ideja
Oi, kokia tema! Seiles tista . Tinginys -megiamiausias mano pyragas nuo vaikystes (mama vos ne kiekviena savaitgali darydavo ji desertui pietums). As ji gaminu pagal tradicini recepta - pakelis naturalaus sviesto, indelis kondensuoto pieno, keturi pakeliai sausainiu (bet labiau megstu, kai buna daugiau koses, todel paskutinu metu dedu tik 3 pakelius sausainiu), kakavos dedu daug, kad butu vos ne juodas.
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu)
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu)
QUOTE(Alacka @ 2008 02 16, 21:42)
As irgi visada "desra" darau.
Aš ir visada i dešra susuku.
mano tinginys
400 gr svelniosios varskes ( galim mascarpones surio )
500 gr geriamo jogurto su priedais ( norimais)
50 - 100 gr cukraus
siek tiek citrinos sulciu
pakelis dr.oecter zelatinos ( 20 gr)
200gr 35 % grietineles
selgos sausainiai
Zelatina isbrinkit maziau nei puseje stiklines vandens. Kai isbrinks, istirpint ( tirpinu mikrobangej 1 min)
jogurta sumaisyt su varske, cukrumi, citrinos sultimis ir elatina. Padet i saldytuva stingt. Tuo laiku isplakt grietinele.
Viska sumaisyt.
i skardele det sluoksni selgos rudu sausainiu 4x4 (16 sausainiu) , uzdet sluoksni kremo, tada vel sluoksni sviesiu selgos sausainiu , vel kremo, vel rudu sausainiu ir truputi kremo. virsu pabarstyt trupintais sausainiais arba puost kuo norit ,
padet bent porai valandu i saldytuva.
Gaunasi skanus tinginiu tortas
400 gr svelniosios varskes ( galim mascarpones surio )
500 gr geriamo jogurto su priedais ( norimais)
50 - 100 gr cukraus
siek tiek citrinos sulciu
pakelis dr.oecter zelatinos ( 20 gr)
200gr 35 % grietineles
selgos sausainiai
Zelatina isbrinkit maziau nei puseje stiklines vandens. Kai isbrinks, istirpint ( tirpinu mikrobangej 1 min)
jogurta sumaisyt su varske, cukrumi, citrinos sultimis ir elatina. Padet i saldytuva stingt. Tuo laiku isplakt grietinele.
Viska sumaisyt.
i skardele det sluoksni selgos rudu sausainiu 4x4 (16 sausainiu) , uzdet sluoksni kremo, tada vel sluoksni sviesiu selgos sausainiu , vel kremo, vel rudu sausainiu ir truputi kremo. virsu pabarstyt trupintais sausainiais arba puost kuo norit ,
padet bent porai valandu i saldytuva.
Gaunasi skanus tinginiu tortas