Sakykit, ar gali būt, kad tinginys nesukietėjo dėl to, kad dėjau ne tą tikrą sviestą, bet riebalų mišinį? 70 proc riebumo?
QUOTE(sonvita @ 2007 12 19, 14:48)
Sakykit, ar gali būt, kad tinginys nesukietėjo dėl to, kad dėjau ne tą tikrą sviestą, bet riebalų mišinį? 70 proc riebumo?
Neturetu nuo to nesukietet,nes as ir visada dedu ne tikra sviesta,o riebalu misini. Ir visada sukieteja.
QUOTE(sonvita @ 2007 12 19, 14:48)
aišku, kad galėjo. aš visada dedu tik tikrą sviestą, 82 proc.
QUOTE(Leandra @ 2007 12 19, 14:09)
aišku, kad galėjo. aš visada dedu tik tikrą sviestą, 82 proc.
negalėjo nesukietėjo tikriausiai dėl to, kad per mažai sausainių arba pieno buvo per daug įpilta
Gerai stingsta, jei vietoj kondensuoto pieno dedu su sviestu istirpinta Rududu.
QUOTE(softy @ 2007 12 19, 16:39)
negalėjo nesukietėjo tikriausiai dėl to, kad per mažai sausainių arba pieno buvo per daug įpilta
Tai tada tikriausiai čia ir bus šuo pakastas, jei yra kam ir su riebalų mišiniu sustingsta Sausainių dėjau apie 1,5 pok, nors skaičiau, kad yra kas ir 3 pokelius sudeda Maniau taip bus skaniu ir še, kad nori Ale nieko, išmest nereikėjo, suėjo ir šaukšteliu valgant
Papildyta:
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
vanilinio cukraus
Braškių.
Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti braškes. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
P.S. Pati nebandžiau, bet dariusių atsiliepimai geri
QUOTE(sonvita @ 2007 12 20, 18:13)
Sausainių dėjau apie 1,5 pok, nors skaičiau, kad yra kas ir 3 pokelius sudeda
O as visada stebiuosi, kur jus tuos sausainius sukisat , as visada darau maximum is 2 pakeliu ir viskas man sustingsta ir labai skaniai iseina
ikisau nosi paveizeti kaip ir kas daro tingini ir nustebau kaip skirtingai dedami sausainiai visada dedu beveik kilograma ant indelio kondensovkes, vietoj sviesto ne karta esame deje margarino ypac kai bendrabutyje gyvendavome ir su grietine esu dariusi jokio cukraus nededavau niekada nes ir taip saldu nuo kondensuoto gerai apvolioju sausainius nezinau man gerai sustingsta visada na ir man asmeniskai patinka kai atpjauni o ten sausainis matosi gerai o ne taip kaip parduotuveje pamaciau kad sausauniu turi su ziburiu ieskoti ale skonis irgi dieve padek todel visada darau pati
ne del to, kaip minejau auksciau esu dariusi ir su margarinu ir gaudavosi gerai
niekada nebandziau ir nezinau ar bandysiu deti tik du pakelius net neisivaizduoju kaip tai gali buti sausauniu mano galva ten nebelieka jie paskesta maseje na nepykit cia tik mano nuomone
QUOTE(sonvita @ 2007 12 19, 13:48)
ne del to, kaip minejau auksciau esu dariusi ir su margarinu ir gaudavosi gerai
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 21, 00:06)
O as visada stebiuosi, kur jus tuos sausainius sukisat , as visada darau maximum is 2 pakeliu ir viskas man sustingsta ir labai skaniai iseina
niekada nebandziau ir nezinau ar bandysiu deti tik du pakelius net neisivaizduoju kaip tai gali buti sausauniu mano galva ten nebelieka jie paskesta maseje na nepykit cia tik mano nuomone
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 21, 01:06)
O as visas darau iš šešiu pokeliu sausainiu, ir liuks gaunasi.
Tai gal tu maziau dedi kondensuoto,sviesto šokolado. As kai darau dedu kondensuoto indeli,sviesto pokeli ir šokolado dvi pliteles po 200gr,ir labai skanus gaunasi.
QUOTE(SUNO @ 2007 12 30, 19:32)
O as visas darau iš šešiu pokeliu sausainiu, ir liuks gaunasi.
Tai gal tu maziau dedi kondensuoto,sviesto šokolado. As kai darau dedu kondensuoto indeli,sviesto pokeli ir šokolado dvi pliteles po 200gr,ir labai skanus gaunasi.
Mano iprastinis receptelis: 1 kondensuoto pieno indelis+pakelis sviesto+2 pakeliai sausainiu+1 sokoladas ir dar priedai kokie nors. Mum visiem labai patinka
Sveikos.
Keleta kartu dariau tingini ir nei vieno karto normaliai nesuketejo sakykit, o kondensuota piena reikia isvirti pries sudedant sviesta ir sausiainius???
Keleta kartu dariau tingini ir nei vieno karto normaliai nesuketejo sakykit, o kondensuota piena reikia isvirti pries sudedant sviesta ir sausiainius???