o as darau toki;1stikline pieno
1st.cukraus
1pok.sviesto
0,900g sausainiu
0,050gkakavos
uzvirini piena suberi cukru ir pavirini kelias min.tada idedi sviesta palauki kol istirps suberi kakava ir maisai kol neliks gumuleliu kakavos,tada gauta mase uzpili sulauzitus sumulkiais gabalelias sausainius.paprasta pigu ir skanu[bent man]
QUOTE(SUNO @ 2007 11 21, 15:34)
Aš tai smulkiai sulauzau.
O tu mali? As kazkada dariau su maltais sausainiais ,bet tokius rutuliukus maziukus kaip sausainukai gavosi.
O tu mali? As kazkada dariau su maltais sausainiais ,bet tokius rutuliukus maziukus kaip sausainukai gavosi.
Aha, ikisu i kombaina, 15-20 sek ir jau sumalta
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 22, 18:46)
Aha, ikisu i kombaina, 15-20 sek ir jau sumalta
Ir kaip tingini padarai?
QUOTE(SUNO @ 2007 11 22, 19:08)
Ir kaip tingini padarai?
Istirpinu sviesta, i ji ipilu kondencuoto pieno, sokolado plytele ir viska laikau ant ugnies, kol sokoladas visiskai neistirps (ne tiesiai ant ugnies puoda dedu, bet i kita, kuriame pripiltas vanduo) ir tada visuo tuo uzpilu sumaltus sausainius. Kartais reisutuku idedu ir romo
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 22, 22:23)
Istirpinu sviesta, i ji ipilu kondencuoto pieno, sokolado plytele ir viska laikau ant ugnies, kol sokoladas visiskai neistirps (ne tiesiai ant ugnies puoda dedu, bet i kita, kuriame pripiltas vanduo) ir tada visuo tuo uzpilu sumaltus sausainius. Kartais reisutuku idedu ir romo
Dekui Marija as ir taip tingini darau tik i sviesta kondensuoto nepilu,o tiesiai ant sausainiu pilu.
Sveikos
Ar galima tinginį pasidaryti be sviesto?
Ar galima tinginį pasidaryti be sviesto?
QUOTE(ARUAL @ 2007 11 23, 15:10)
Sveika,
Man atrodo kad nelabai,sviestas ta sustingima duoda, o jei nebus jo tai gali ir nesulipti tinginys.
Aišku, ačiū
siaip jei bus daug sausainiu ir geriausia sumaltu ir nelabai daug kondencovkes, tada manau, galima kazka panasaus i tingini padaryt.
Tikrai galima, as visada darau be sviesto, arba jo dedu labai nedaug, per riebu man su pakeliu sviesto. Taigi as darau taip: dedu 2-3 pokelius sausainiu ( as naudoju gaidelius, man tikrasis tinginys tik su paprastais teslainiais ), nepilna stikline cukraus, 200 g - 250 g. grietines, 2 - 3 saukstai kakavos ( visiskai tiksliu proporcinu net nznau, visada is akies, paragaudama, taip pat galima deti ir sokolado plytele ). Na tuomet sulauzau sausainius, i puoda pilu grietine cukru, sudedu kakava ir kaitinu kol prades virti. Kai uzverda isjungiu virykle, supilu sausainius ir viska gerai ismaisau. Sudedu tingini i norima forma, suspaudziu ir saldau per nakti saldytuve. Na ir ryte prasom skanausti. Tikrai nesigauna minkstas, bet aisku ir ne toks kietas kaip pvz parduotuvese buna..
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 11 23, 18:20)
Tikrai galima, as visada darau be sviesto, arba jo dedu labai nedaug, per riebu man su pakeliu sviesto. Taigi as darau taip: dedu 2-3 pokelius sausainiu ( as naudoju gaidelius, man tikrasis tinginys tik su paprastais teslainiais ), nepilna stikline cukraus, 200 g - 250 g. grietines, 2 - 3 saukstai kakavos ( visiskai tiksliu proporcinu net nznau, visada is akies, paragaudama, taip pat galima deti ir sokolado plytele ). Na tuomet sulauzau sausainius, i puoda pilu grietine cukru, sudedu kakava ir kaitinu kol prades virti. Kai uzverda isjungiu virykle, supilu sausainius ir viska gerai ismaisau. Sudedu tingini i norima forma, suspaudziu ir saldau per nakti saldytuve. Na ir ryte prasom skanausti. Tikrai nesigauna minkstas, bet aisku ir ne toks kietas kaip pvz parduotuvese buna..
Ai matai tavo tinginio receptukas su grietine tai ir nereikia sviesto,nes tada tai tikrai riebus gausis as darau kitoki tai manau be sviesto nekas butu. Cia jau kaip nori ir koki nori darai tingini ir tada jau ir pasirenki ar det sviesto ar ne ,pasirodo galima ir be jo.
Reiks kada isbandyt pasidaryt pagal tavo receptuka tingini.
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 22, 23:23)
Tai gal čia kaip triufeliukai gaunasi ? Norėčiau pabandyti tokius pasidaryti tik kazin jie nelipnus buna kai is tupiniu ?