Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

As dedu ne juodo sokolado, bet pieniska princa su skaldytais riesutais, iseina labai labai labai skaniai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 14, 21:06)
As dedu ne juodo sokolado, bet pieniska princa su skaldytais riesutais, iseina labai labai labai skaniai  biggrin.gif

Aš ir tingini tik su sokoladu darau, wub.gif labai,labai skanu. thumbup.gif
Oi kaip uzsimaniau. biggrin.gif
Atsakyti
Zemai lenkiu savo maza galva, pries tave Sonatina notworthy.gif ir tavo varskes tingini!!!!! Sedejau ir laiziausi kaip katinas ji bevalgydama essen.gif
Tavo receptukais esi labai suzaveta smile.gif
Atsakyti
As gaminu tingini sitaip:
Keturis pakucius kvadratiniu sausainiu (perku Maximos "Optima" ar pan. vadinasi, nes jie minkstesni) smulkiai sulauzau. Jei turiu razinu, jas nuplikinu, nors man be razinu skaniau. Zemes riesutus pakepinu, kai atvesta, susmulkinu ir suberiu i sausainius. Skystai masei perku sokoloda "Karunos" ar "Laimos". Ji istirpinu. Dazniausiai sios mases buna per mazai, tai idedu dar grietines ar grietineles, kakavos, pieno. Viska kaitinu ant mazos ugnies. Paruosta sokoladine mase (ji turetu buti grietines konsistencijos) supilu i sausainius ir viska gerai ismaisau. Tada atsiplesiu gabala maistines pleveles, ten sukraunu dali tinginio, gerai suspaudziu. Gaunasi tokia pailga desra. Suvynioju i ta plevele ir nakciai i saldytuva. Labai skanu essen.gif
Atsakyti
Aš pasidalinsiu savo žiopla patirtim biggrin.gif
Šiandien labai jau užsimaniau tinginio pasiskaičiusi ;D
Nubėgau į parduotuvę, kadangi prie namų nedidelė Iki parduotuvėlė, pasirinkimas ne per didžiausias... Pirkau kondensofkę, sausainius, sviestuką.
Grįžau namo, išsitirpinau sviestą, viską pasiruošiau, atsidariau "kondensofkę" ir kaip susinervinau.. Nepažiūrėjau ką perku ir nusipirkau nesaldintą tirštintą pieną. Tik nesuprantu kodėl bet jis buvo skystas... Pravalas per savo pačios žioplumą.
Galvojau jau nesamonė gausis biggrin.gif
Visviena supyliau su mintim kas bus tas. Pridėjau cukraus, kad bent salduma būtų, įdėjau kakavą ir virinau gal pusvalandį tikėdamasi kad sutirštės. Nė pro kur...
Galvelėj gimė išganinga mintis įdėti šiek tiek krakmolo kad sutirštėtų [dievinu virti kisielius, taigi krakmolą dažnai naudoju mirksiukas.gif ]
Dėjau šaukštelį vieną, antrą, trečią... SUdėjau tris šaukštelius. I ką manot? Sutirštėjo smile.gif Ir labai normaliai smile.gif Žinoma skonis truputėlį kitoks negu jau normaliai išvirto šokolado, bet sumaišius su sausainiais gavosi super thumbup.gif
Taip kad bloga pradžia ne visada reiškia jog blogai baigsis clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2007 11 16, 22:14)
Tik nesuprantu kodėl bet jis buvo skystas... Pravalas per savo pačios žioplumą.

taigi nesaldintas visada buna skystas rolleyes.gif dar atsimenu, kaip maza budama kartu su katinu ta piena lakdavom lotuliukas.gif su cukrum sumaisyta, niam kaip skanu budavo biggrin.gif
Atsakyti
Dabar užtat žinosiu kad nesaldintas skystas doh.gif
Gera pamoka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2007 11 17, 00:14)
Dabar užtat žinosiu kad nesaldintas skystas  doh.gif
Gera pamoka thumbup.gif

svarbiausia, kad skonis del to nenukentejo mirksiukas.gif
Atsakyti
o ash darau taip: 4 pokeliai 'gaideliu' - sulauzau vienus smulkiau, kitus didesniais gabaliukais, suberiu i dideli inda, sviesto pokeli+ gritines dideli indeli+ cukraus stikline + kakavos 2 saukstai+ kavos saukstelis = i puoda ir kol viskas istirps. tada uzpilu ant sausainiu, paspaudziu, palaukiu 20min ir dedu i balkona (kai salta) arba i saldytuva kad sustingtu smile.gif laaabai skanu. man tai skaniau nej su kondencuotu.
Atsakyti
O gal kas darėte kažkaip su irisais? Maža kai buvau, pusseserė, mačiau, darė su jais, kažkaip su sviestu lydė ir nežinau, kaip ten toliau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 17 lapkričio 2007 - 14:46
QUOTE(groovy @ 2007 11 17, 15:46)
O gal kas darėte kažkaip su irisais? Maža kai buvau, pusseserė, mačiau, darė su jais, kažkaip su sviestu lydė ir nežinau, kaip ten toliau...

su sviestu arba su pienu galima lydyti, tik tada ta puoda ne tiesiai ant ugnies reikia statyt, o dar i viena puoda, kuriame vanduo butu. O visas kitas procesas islieka toks pat mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš darau tokį:

125g sviesto (82% riebumo)
1 skardinė saldaus kondensuoto
4 a. šaukšteliai kakavos
3 pakeliai sausainių ( man geriau ne selga, o paprasti)

2 Pakelius sausainių sulaužau gabaliukais, likusį vieną labai smulkiai sutrupinu ( panašiai kaip malti džiuvesėliai atrodo) Išlydau sviestą, dedu kondensuotą, kakavą. Išmaišiusi pakaitinu kokią minutę. Sumaišau su sausainiais ir dedu į maišiuką. Suteikiu norimą formą ir dedu į šaldytuvą ( dabar balkoną biggrin.gif )
Skanaus! rolleyes.gif
Atsakyti