Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Bransha @ 2007 07 14, 11:49)
vakar buvo brolio prasymas - naminio tinginio  doh.gif
tai bandem si recepteli  thumbup.gif
tiesa pasakius, as sunkiai isivaizdavau kaip tinginys gali buti be kondensuoto pieno arba be sviesto..  g.gif
bet liuks, nustebino  thumbup.gif  labai skanu ir paprasta..
tik man truputuka per saldu buvo, dejau nepilna stikline (200ml) cukraus. nors namiskiai ivertino liuks  biggrin.gif
aciu uz recepteli  4u.gif

O formą išklojai kuo nors? ar tiesiog supyliai ir viskas?
Atsakyti
o man mano tinginys pats skaniausias! o receptas paprastas be jokiu priedu! ne varskinis ir be vaisius,bet jau toooks skanus...prie kavos YPAC! smile.gif
Atsakyti
nezinau ar kas jau rase bet noriu jums parekomenduoti sausainius pakeisti i sakocio gabaliukus thumbup.gif daug skaniau tongue.gif o as tingini darau is pokelio sviesto, skardines sutirstinto pieno ir kakavos bei sakocio cool.gif beje sakocio gabaliukus perku Sodu g. esancioje parduotuveje (neatsimenu pavadinimo bet zinau kad ta parduotuve pregiauja "Dzukijos" firmos skanestasis) arba kioske priesais Hales turgu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 21 liepos 2007 - 20:45
O man nieko nėra skaniau kaip tinginys su rududu wub.gif
svieste ištirpini rududu, ir suberi ant sausainių, fantastika wub.gif
Atsakyti
o jums nepersaldus tinginys su tais kondensuotais ir rududu? g.gif

as darau isvis paprastuti:

2.5 pak. paciu paprasciausiu sausainiu,
1 pak. sviesto,
6 s. pieno,
6 s. cukraus,
kakavos.

na dar kartais pagardinu razinomis smile.gif

ir tai kartais dar saldokas gaunasi, o jei su kondensuotu tai sivis turetu butu saldumynu saldumynas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktusas @ 2007 07 27, 12:01)
o jums nepersaldus tinginys su tais kondensuotais ir rududu?  g.gif

as darau isvis paprastuti:

2.5 pak. paciu paprasciausiu sausainiu,
1 pak. sviesto,
6 s. pieno,
6 s. cukraus,
kakavos.

na dar kartais pagardinu razinomis smile.gif

ir tai kartais dar saldokas gaunasi, o jei su kondensuotu tai sivis turetu butu saldumynu saldumynas  4u.gif

man tai nepersaldus, juk as manau kad tinginys tai kaip saldainis-sausainis, o ne kaip koks batonas su sokoladu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 22:38)
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas smile.gif

user posted image

VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.

Padariau ir as toki torta. Tai ir drauge, ir tevai, ir sesuo liko suzaveti. Nu nerealiai skanu  thumbup.gif
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.  Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.

P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu rolleyes.gif

user posted image

Atsakyti
o jis labai saldus gaunasi?
Atsakyti
vakar dariau tingini.. kondensuota piena pakeiciau 400 gr. irisu, pienisko sokolado plytele 200gr. ( cia jau ir visa plyta iseina lotuliukas.gif ), sausainiai gaidelis ir puse kilo zemes riesutu, kepintu ir susmulkintu.. Pasaka.. Alpom visi nuo tokio skanumyno.. bigsmile.gif Tik nuo tu irisu "pliomba" pameciau.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Receptas: 2 pak.sausainiu
100 gr sviesto (tikro ,ne rieb.misinio)
nepilna stkl.pieno
truputi daugiau kaip puse stk.cukraus
4 saukstai kakavos

pagal sita recepta kiek dariau,visuomet pavykstatinginys ir skanus gaunas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 09 04, 19:08)
Selga be ryšio mano skoniui. Geriausi tiko gaideliai, ir sveriami, ji ekieti, be jokių nesąmoningų priedų  doh.gif

pritariu 100% as irgi dedu tuos pacius paprasciausius, tik zinot, kakavos tai dedu daug, tada gaunas toks kartesnis sokoladas, bet man lb skanu smile.gif
Atsakyti
Ziuriu cia vienoms mamytems tik Selga,kitoms-Gaidelio sausainiai patinka.
Na,man tai su Gaidelio sausainiais neskanu schmoll.gif
Tik SELGA smile.gif
As visad kai darau tingini dedu Selgos 3 pak.,tikro sviesto 1,sutirstinto pieno 1,paprastu vafliu apie 100 gr. ir marmeladiniu saldainiu 200-300 gr.(tu senovisku saldainiu)Man taip grazu kai prapjauni ir skanu tongue.gif

P.S.Vafliai duoda traskuma-cia kaip saldainiuose Aguona
Atsakyti