Germante, liejau ant viršaus savo gamybos glaistu
Forma gavosi tokia nuo dubens, tiesiog dubenį išklojau plastikiniais maišeliais (veiną kartą pasimokiau,nes be jų neiškrapštysi tinginio) ir supyliau masę, jai sustingus,labai lengvai išėmiau tinginį.
sviesto pokelyje yra 200 gr
Glaisto receptas (pavadinčiau pagerinta Nutella
)
2 plytelės pieniško šokolado
mažas indelis grietinės 30 proc. riebumo(ne jos pakaitalo)(tas mažiausias indelis)
2-3 valg. š. "Spilva"desertinio šokoladinio padažo (galima pakeisti 1/2 plytel4s juodo kartaus šokolado)
kvapų esencijos
Pienišką šokoladą išlydyti inde, įstatytame inde pilname verdančio vandens. Stebėti kad šokoladas neprikeptų prie dugno, t.y. nuolat maišyti, karts nuo karto nukeliant į šoną. Sudėti grietinę šaukštais, gerai išmaišyti, tada įpilti desertinio šokoladinio padažo (arba sudėti 1/2 plytelės juodo šokolado) ir gerai išmaišyti. Būtinai paragauti
Įlašinti porą lašų pasirinktos kvapų esencijos (lašinau romo aromato) tik ne per daug, nes tada skonis gali būti per aitrus.
Štai glaistas paruoštas. Belieka užlieti tinginį glaistu ir pastatyti šaltai (šaldytuve, geriau šaldymo kameroje). Tiesa, glaistas nebus visiškai kietas, toks sakyčiau tąsus, tad pjaustant tinginį pirštus teks laižyti
Maniškis buvo nemažas (26 cm skersmes ir 12 cm aukščio), ir tai iš tokio kiekio glaisto dar liko, likutį supyliau į stiklinę ir palikau šaldytuve. Šiek tiek sustingęs jis nerealaus skonio
Taip atsirado pagerintas naminis Nutellos kremasParašyk kaip sekėsi