Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(juraciukasl @ 2007 05 08, 19:10)
Man irgi su Selga nepatinka, labai jau saldu. Visada Gaidelį renkuosi.


Man skanu ir su selgos sausainiais ir su gaidelio sausainiais. bigsmile.gif
Nors su selgos dar ir skaniau mums. wub.gif
Atsakyti
Mano tinginys biggrin.gif likęs mažas gabaliukas, tai spėjau nupaparacinti kol dar nesunaikino valgytojai lotuliukas.gif
Šis su selgos šokoladiniais ir paprastais gaideliais smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 09:06)
Mano tinginys  biggrin.gif likęs mažas gabaliukas, tai spėjau nupaparacinti kol dar nesunaikino valgytojai  lotuliukas.gif




Irmulia, o tu dar ant to tinginio uzpylei tirpdyto sokolado? Nes jis toks tamsesnis pavirsiuje atrodo. Bet labai grazus tinginys thumbup.gif Gal gali papasakot kaip padarei tokia forma? As rytoj vakare darysiu savo kolegoms ir ketvirtadieni nesiu i darba. Jie nera niekada nei mate nei ragave tinginio, tai norisi kad ne tik skanus butu, bet ir graziai atrodytu. Aciu 4u.gif

P.S. O kiek ten gramu sviesto yra lietuviskame pakelyje? As jau uzmirsau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 22 gegužės 2007 - 18:48
Germante, liejau ant viršaus savo gamybos glaistu biggrin.gif Forma gavosi tokia nuo dubens, tiesiog dubenį išklojau plastikiniais maišeliais (veiną kartą pasimokiau,nes be jų neiškrapštysi tinginio) ir supyliau masę, jai sustingus,labai lengvai išėmiau tinginį. mirksiukas.gif
sviesto pokelyje yra 200 gr

Glaisto receptas (pavadinčiau pagerinta Nutella biggrin.gif )

2 plytelės pieniško šokolado
mažas indelis grietinės 30 proc. riebumo(ne jos pakaitalo)(tas mažiausias indelis)
2-3 valg. š. "Spilva"desertinio šokoladinio padažo (galima pakeisti 1/2 plytel4s juodo kartaus šokolado)
kvapų esencijos

Pienišką šokoladą išlydyti inde, įstatytame inde pilname verdančio vandens. Stebėti kad šokoladas neprikeptų prie dugno, t.y. nuolat maišyti, karts nuo karto nukeliant į šoną. Sudėti grietinę šaukštais, gerai išmaišyti, tada įpilti desertinio šokoladinio padažo (arba sudėti 1/2 plytelės juodo šokolado) ir gerai išmaišyti. Būtinai paragauti biggrin.gif Įlašinti porą lašų pasirinktos kvapų esencijos (lašinau romo aromato) tik ne per daug, nes tada skonis gali būti per aitrus.
Štai glaistas paruoštas. Belieka užlieti tinginį glaistu ir pastatyti šaltai (šaldytuve, geriau šaldymo kameroje). Tiesa, glaistas nebus visiškai kietas, toks sakyčiau tąsus, tad pjaustant tinginį pirštus teks laižyti biggrin.gif
Maniškis buvo nemažas (26 cm skersmes ir 12 cm aukščio), ir tai iš tokio kiekio glaisto dar liko, likutį supyliau į stiklinę ir palikau šaldytuve. Šiek tiek sustingęs jis nerealaus skonio thumbup.gif Taip atsirado pagerintas naminis Nutellos kremas
Parašyk kaip sekėsi drinks_cheers.gif

Atsakyti
Labai aciu irmulia 4u.gif

Bandysiu ir as tavo pagerinta Nutela padaryt smile.gif . Bet man atrodo, kad as savaji tingini desiu i saldytuva, nes darysiu is vakaro, o ryta anksti einu i darba, tai bijau, kad per nakti jis man susals i leda saldomoje kameroje. Butu ledinis tinginys biggrin.gif biggrin.gif

Dabar darysiu vadinamaji bandomaji tingini, ji siandien vakare valgys mano vyras su draugu, tai gales ivertinti.
O siandien vakare jau po ivertinimo biggrin.gif darysiu ta kur i darba nesiu. Butinai parasysiu rytoj popiet, kaip kolegos ivertino bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 23 gegužės 2007 - 13:11
Gal ir sušals, jei paliktum šaldymo kameroje visą parą biggrin.gif .
Patį tinginį irgi iš vakaro stingdžiau šaldytuve, o glaistą teko lieti tą pačia dieną, ir reikėjo labai greito rezultato, todėl pastačiau šaldymo kameroje ir puikiausiai apstingo, be to pats tinginys suminkštėja (kad būtų galima nesunkiai pjaustyti peiliu ir jo nenulaužti) kambario temperatūroje po kažkiek laiko, ištrauktas iš kameros mirksiukas.gif
Lauksim foto essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Vakar vėl darėme tinginį:
receptą šį kartą pagerinime su Selga šokoladiniais ir šviesiais sausainiais, plius dėjome 2 plyteles pieniško šokolado. Šiandien ragausim, vėliau įdėsiu foto biggrin.gif
Atsakyti
Taigi, foto nebus nes nespejau, visas buvo suvalgytas kol ruošiausi fotosesijai lotuliukas.gif
Žodžiu, vien tik iš Selgos sausainių gaminant tinginys gaunasi minkštesnis ir trapesnis- kas yra privalumas (bent jau man). Ir nesmulkinti riešutai (migdolai, graikiniai. lazdyno), gerai paskrudinti keptuvėje duoda puikų priekonį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 11:06)
Mano tinginys  biggrin.gif likęs mažas gabaliukas, tai spėjau nupaparacinti kol dar nesunaikino valgytojai  lotuliukas.gif
Šis su selgos šokoladiniais ir paprastais gaideliais  smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Man pats skaniausias yra varškės tinginys... essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
aš savaitgalį dariau tinginių tinginį, kur kažkuri forumietė siūlė su rududu ir sausainiais biggrin.gif man tai ot toks, o MB patiko labiau nei įprastas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jenny_swc @ 2007 07 02, 17:51)
Man pats skaniausias yra varškės tinginys...  essen.gif  essen.gif  essen.gif



Varškės? g.gif kaip jį daryti? ax.gif



Maniškiui su Selgos sausainiais per saldus, mėgsta labiau su gaidelis sausainiais smile.gif

Tai paskutis mano darytas tinginys :

Receptukas

4 pok. Selgos (2 papr. 2 šok.)
1 pok. sviesto
1 ind. kondensuoto pieno
2 valg.š. tikro medaus
4 - 5 valg. š. kakavos
1 plyt. balto šokolado
gera sausa įvairių skrudintų riešutų
keletas lašų migdolų aromato esencijos

Dar reikia aplieti namų gamybos nuttelos kremu ir papuošti biggrin.gif

Šiandien vakare ragausim biggrin.gif
Atsakyti