QUOTE(JaNNeTe @ 2007 04 20, 14:42)
As taip pat labai megstu tingini, bet dazniausiai ji gaminu be sviesto ir visada man puikiai sustingsta , aisku ne super super kietas, bet normalaus vidutinio kietumo O as darau taip, dedu 2-3 pokelius sausainiu ( as naudoju gaidelius, man tikrasis tinginys tik su paprastais teslainiais ), nepilna stikline cukraus, 200 g - 250 g. grietines, 2 - 3 saukstai kakavos ( visiskai tiksliu proporcinu net nznau, visada is akies, paragaudama ). Na tuomet sulauzau sausainius, i puoda pilu grietine cukru, sudedu kakava ir kaitinu kol prades virti. Kai uzverda isjungiu virykle, supilu sausainius ir viska gerai ismaisau. Sudedu tingini i norima forma, suspaudziu ir saldau per nakti saldytuve. Na ir ryte prasom skanausti . Man toks tinginys labai skanus, o jeigu ideciau pokeli svieto tai man jau butu per riebu..., jei darau su sviestu tai daugiausia idedu tik kokius 50- 70 g.
Reikes dabar isbandyti girta tinginiuka, turetu buti skanu.
Reikes dabar isbandyti girta tinginiuka, turetu buti skanu.
Pbandyk!
Prisiminiau skaitydama, kaip vaikystė "irisus" darydavom.Šaukšte virš dujinės liepsnos gerai pavirindavom (iki rudumo) grietinę su cukrum, palaukdavom kol atšals ir sukietės, ir skaitydavom knygas šaukštą apsižioję - irisą čiulpdami...