Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(JaNNeTe @ 2007 04 20, 14:42)
As taip pat labai megstu tingini, bet dazniausiai ji gaminu be sviesto ir visada man puikiai sustingsta  smile.gif , aisku ne super super kietas, bet normalaus vidutinio kietumo smile.gif  O as darau taip, dedu 2-3 pokelius sausainiu ( as naudoju gaidelius, man tikrasis tinginys tik su paprastais teslainiais tongue.gif ), nepilna stikline cukraus, 200 g - 250 g. grietines, 2 - 3 saukstai kakavos ( visiskai tiksliu proporcinu net nznau, visada is akies, paragaudama rolleyes.gif ). Na tuomet sulauzau sausainius, i puoda pilu grietine cukru, sudedu kakava ir kaitinu kol prades virti. Kai uzverda isjungiu virykle, supilu sausainius ir viska gerai ismaisau. Sudedu tingini i norima forma, suspaudziu ir saldau per nakti saldytuve. Na ir ryte prasom skanausti wub.gif  tongue.gif . Man toks tinginys labai skanus, o jeigu ideciau pokeli svieto tai man jau butu per riebu..., jei darau su sviestu tai daugiausia idedu tik kokius  50- 70 g.
Reikes dabar isbandyti girta tinginiuka, turetu buti thumbup.gif  skanu.

Pbandyk! cool.gif
Prisiminiau skaitydama, kaip vaikystė "irisus" darydavom.Šaukšte virš dujinės liepsnos gerai pavirindavom (iki rudumo) grietinę su cukrum, palaukdavom kol atšals ir sukietės, ir skaitydavom knygas šaukštą apsižioję - irisą čiulpdami... rolleyes.gif
Atsakyti
Ir aš šnd pasidariau tinginį su vaisiais, kai aš prie puodų stovėt nemėgėja, tai man labai patiko, kad greit pagaminamas ax.gif Beje, norėjau vakare valgyt, tai įkišau pora valandų į šaldiklį, po to kambary palaikiau, tai super sulipo ir skonis thumbup.gif
Atsakyti
JU',

O jeigu vysnias ir razinas ismirkyti brendyje, o ne rome? Brendzio kaip tik turiu, o va roma reiktu pirkt tongue.gif Niekada nebandei? Skonis labai nepakistu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 04 24, 17:09)
JU',

O jeigu vysnias ir razinas ismirkyti brendyje, o ne rome? Brendzio kaip tik turiu, o va roma reiktu pirkt tongue.gif Niekada nebandei? Skonis labai nepakistu? smile.gif

Bandžiau. Džiovintus vaisius patroškinau brendyje. Visai neblogai. Skonis irgi girtokas, bet su romu kvapniau.
Atsakyti
na štai ką tik po tinginio gamybos biggrin.gif "tinginiuota" iki alkūnių, padariau dideliame dubenyje, kaip pyragas, tortas žodžiu, labai skanu bus, mėgėja ragauti vos tik sumaišau sausainius su mase (man tinginys toks skaniausias thumbup.gif ).
taigi, dėjau
:1,5 pokelio 72 proc. riebumo sviesto (kiti vadintų tepiuoju riebalų mišiniu)
2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi,
5 pokeliai sausainiu (180gr)
cukraus (keletą šaukštų)
kakavos iš akies
cukatos
riešutai(lazdyno, anakardžių, graikiški, kedro) pakepinti.
šis receptas surinktas iš šios temos po trupinėlį 4u.gif
Dabar laukiu, kol sutings, o šįvakar mnnnnn biggrin.gif
Atsakyti
As tai gaminu tingini be kondensuoto pieno ir tikrai neblogai gaunasi lotuliukas.gif Istirpinu pokeli sviesto, dedu cukraus apie 5 saukstus, 3 saukstus kakvos ir zalia kiausinuka i ta mase, kai viskas uzkaista suberti 3 pokelius sausainiu, skanuma thumbup.gif ir kaloriju siek tiek maziau nei su kondensuotu pienu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sun23 @ 2007 05 03, 16:59)
As tai gaminu tingini be kondensuoto pieno ir tikrai neblogai gaunasi  lotuliukas.gif  Istirpinu pokeli sviesto, dedu cukraus apie 5 saukstus, 3 saukstus kakvos ir zalia kiausinuka i ta mase, kai viskas uzkaista suberti 3 pokelius sausainiu, skanuma  thumbup.gif  ir kaloriju siek tiek maziau nei su kondensuotu pienu  ax.gif

Man tai neskanu be kondensuoto pieno tongue.gif
o pirktiniai daznai buna be jo,bet jei perku,tai rimi yra,ten is kazkokio pausktyno,va vie kaip tikri naminiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikimokyklinuke @ 2007 05 03, 19:10)
Man tai neskanu be kondensuoto pieno  tongue.gif
o pirktiniai daznai buna be jo,bet jei perku,tai rimi yra,ten is kazkokio pausktyno,va vie kaip tikri naminiai  thumbup.gif

jo,tie is Rimi tikrai skanus 4u.gif prisiminiau,kaip mano vyras viena karta buvo subludijes - pamates,kad tie tinginiai gaminami kazkokiame(atrodo vievio) paukstyne ir dar nupiesta vista ant pakelio..nevalge..sako,gal kokiu vistu atlieku ideta lotuliukas.gif
Atsakyti
as vietoj kondensuoto pieno naudoju grietinele
Atsakyti
Dar labai skanu migdolų drožlių įdėti. Bent mano namiškiams tai labai patinka smile.gif
Atsakyti
Aš manau, kad geriausia į tinginį dėti gaidelio sausainius, nes su selga labai jau saldu gaunasi... doh.gif
Atsakyti
Man irgi su Selga nepatinka, labai jau saldu. Visada Gaidelį renkuosi.
Atsakyti