as dariau tingini
sviestas+kondensuotas pienas+kava+ausainiai dejau i saldytuva, bet po paros mase tokia minksta, kodel nesukietejo ? gal kazka dariau ne taip ?
QUOTE(jurgita:) @ 2007 01 23, 13:01)
as dariau tingini
sviestas+kondensuotas pienas+kava+ausainiai dejau i saldytuva, bet po paros mase tokia minksta, kodel nesukietejo ? gal kazka dariau ne taip ?
sviestas+kondensuotas pienas+kava+ausainiai dejau i saldytuva, bet po paros mase tokia minksta, kodel nesukietejo ? gal kazka dariau ne taip ?
Gal naudojai sviesta netinkama? Reikia imti ne maziau 82% be to jei tinginys bus siltoje vietoje tai jis gali nuo silumos suminksteti
QUOTE(Melinake @ 2007 02 17, 13:07)
Seile varva, svio reikia paciai pasidaryti, nes tingiu seip, tai perku tingini ale naminis lieka naminis ir dar plius savo gamybos. Uzsimaniau
aš va ir pasidžiaugsiu šiais receptais - dažnai darau, tik va šiandie matyt per ilgai pakaitinau ir per daug cukraus, tai truputi netoks gavos, o praeitas - tai ko gero geriausias iš visų kartų buvo, kolegės visą savaitę negali užmiršt
ačiū už receptus ir idėjas!
Sveikos, mamytes Mes darome ne tik kakavini tingini bet ir su karamele. Jis lb paprastai gaminamas. Reikia 1 pakelio sviestuko, indelio Ru-du-du ir 3 pakeliu sausainuku. Ant ugnies istirpdyti sviesta, supilti Ru-du-du ir maisyti kol gausis vientisa mase, o tada ta mase supilti jau ant sulauzytu sausainiu ir maisyti tol kol sausainukai suminkstes (jau nukelus nuo ugnies).O tada i formele ar maiseli ir i saldytuva!Skonis super Skanaus!
Įdedu ir aš savo nesudėtingą, bet labai skanų "tinginio" receptuką
Tinginys pagal Bustą
4 pakeliai "Selga" sausainių (dėjau su kondensuoto pieno skoniu), tinka ir "Meda" sausainiukai, žodžiu, geriau nepagailėti kelių centukų daugiau ir pirkti skanius ir trapius sausainiukus.
1,5 pakelio sviesto (imti sviestą, o ne papigiai riebalų mišinį, svarbu,kad kuo daugiau procentų riebumo būtų)
1 indelis kondensuoto pieno "Rududu"
1 nedidelis pakelis graikiškų riešutų
1-1,5 nedidelio maišelio razinų (aš dedu tokias dideles juodas, lygtais Jumbo vadinasi, jos skanesnės)
brendžio razinų išmirkymui
3-4 v. š. kakavos
jei trūksta saldumo- cukraus
1. pirmiausia nuplaunamos razinos ir užmerkiamos karštam (verdančiam) vandeny, kad pabrinktų.
2. vėliau, kai razinos pabrinks, suberti jas į indą, užpilti brendžiu ir truputėlį užvirinus pakaitinti ant ugnies, taip razinos labai greitai įsigers brendžio stiprumo ir aromato.
3. susmulkinami graikiniai riešutai.
4. sulaužomi sausainiai, kad būtų mažiau darbo ir geriau sukibtų, dar pabėrusi po truputį ant celofaninio maišelio (arba sulaužytus sausainius galima suberti į celofaninį maišelį ir užrišti) pakočioju mediniu kočėlu.
5. į indą dedamas gabalais sviestas ir "Rududu", visa tai tirpinama ir labai gerai maišoma, kol masė taps vientisa. čia prireiks kantrybės, nes Rududu yra kietas. labai gerai maišosi su tokiu specialiu plakikliu, kuriuo paprastai plakami kiaušiniai. kas neturi kantrybės, galima suplakti mikseriu. suberiama kakava, išmaišoma. kam trūksta saldumo, galima įberti kelis šaukštus cukraus.
6. į sutrupintus sausainius suberiami susmulkinti graikiški riešutai, suberiamos brendyje "prinokusios" razinos, supilama sviesto ir rududu masė. viskas kruopščiai maišoma. paskui sudedame į celofaninius maišelius (man gavosi 3 vnt.), suformuojamos "dešros", gerai apspaudoma, kad neliktų tarpų ir padedama šaltai. Žiemos metu man puikiai tinka balkonas. laikome kol sustings arba kiek ištvers smaližiai.
7. pasidarome arbatos ir mėgaujamės gardumynu, kol apsiryjame
skanaus
Tinginys pagal Bustą
4 pakeliai "Selga" sausainių (dėjau su kondensuoto pieno skoniu), tinka ir "Meda" sausainiukai, žodžiu, geriau nepagailėti kelių centukų daugiau ir pirkti skanius ir trapius sausainiukus.
1,5 pakelio sviesto (imti sviestą, o ne papigiai riebalų mišinį, svarbu,kad kuo daugiau procentų riebumo būtų)
1 indelis kondensuoto pieno "Rududu"
1 nedidelis pakelis graikiškų riešutų
1-1,5 nedidelio maišelio razinų (aš dedu tokias dideles juodas, lygtais Jumbo vadinasi, jos skanesnės)
brendžio razinų išmirkymui
3-4 v. š. kakavos
jei trūksta saldumo- cukraus
1. pirmiausia nuplaunamos razinos ir užmerkiamos karštam (verdančiam) vandeny, kad pabrinktų.
2. vėliau, kai razinos pabrinks, suberti jas į indą, užpilti brendžiu ir truputėlį užvirinus pakaitinti ant ugnies, taip razinos labai greitai įsigers brendžio stiprumo ir aromato.
3. susmulkinami graikiniai riešutai.
4. sulaužomi sausainiai, kad būtų mažiau darbo ir geriau sukibtų, dar pabėrusi po truputį ant celofaninio maišelio (arba sulaužytus sausainius galima suberti į celofaninį maišelį ir užrišti) pakočioju mediniu kočėlu.
5. į indą dedamas gabalais sviestas ir "Rududu", visa tai tirpinama ir labai gerai maišoma, kol masė taps vientisa. čia prireiks kantrybės, nes Rududu yra kietas. labai gerai maišosi su tokiu specialiu plakikliu, kuriuo paprastai plakami kiaušiniai. kas neturi kantrybės, galima suplakti mikseriu. suberiama kakava, išmaišoma. kam trūksta saldumo, galima įberti kelis šaukštus cukraus.
6. į sutrupintus sausainius suberiami susmulkinti graikiški riešutai, suberiamos brendyje "prinokusios" razinos, supilama sviesto ir rududu masė. viskas kruopščiai maišoma. paskui sudedame į celofaninius maišelius (man gavosi 3 vnt.), suformuojamos "dešros", gerai apspaudoma, kad neliktų tarpų ir padedama šaltai. Žiemos metu man puikiai tinka balkonas. laikome kol sustings arba kiek ištvers smaližiai.
7. pasidarome arbatos ir mėgaujamės gardumynu, kol apsiryjame
skanaus
[quote=Busta,2007 02 24, 23:45]
4. sulaužomi sausainiai, kad būtų mažiau darbo ir geriau sukibtų, dar pabėrusi po truputį ant celofaninio maišelio (arba sulaužytus sausainius galima suberti į celofaninį maišelį ir užrišti) pakočioju mediniu kočėlu.
Aš tą darbą darau paprasčiau: supilu sausainius į didelį dubenį ir sugrūdu bulviu košei skirtu grūstuvu. Tai čia tam atvejui, kai norisi smulkesnių gabaliukų ir daugiau trupinių.
Nors man labiau patinka mažiau trupinių, tai sulaužau rankytėmis. Įsigudrinau tą daryti labai greitai, imdama iškart po kelis sausainius
4. sulaužomi sausainiai, kad būtų mažiau darbo ir geriau sukibtų, dar pabėrusi po truputį ant celofaninio maišelio (arba sulaužytus sausainius galima suberti į celofaninį maišelį ir užrišti) pakočioju mediniu kočėlu.
Aš tą darbą darau paprasčiau: supilu sausainius į didelį dubenį ir sugrūdu bulviu košei skirtu grūstuvu. Tai čia tam atvejui, kai norisi smulkesnių gabaliukų ir daugiau trupinių.
Nors man labiau patinka mažiau trupinių, tai sulaužau rankytėmis. Įsigudrinau tą daryti labai greitai, imdama iškart po kelis sausainius
QUOTE(jurgita:) @ 2007 01 23, 13:01)
as dariau tingini
sviestas+kondensuotas pienas+kava+ausainiai dejau i saldytuva, bet po paros mase tokia minksta, kodel nesukietejo ? gal kazka dariau ne taip ?
sviestas+kondensuotas pienas+kava+ausainiai dejau i saldytuva, bet po paros mase tokia minksta, kodel nesukietejo ? gal kazka dariau ne taip ?
1.O sviesta, kondensuora piena ir kava ar uzvirinai? As tai visada uzvirinu taip zymiai geriau sukimba. Tik palaukiu kol pradeda burbuliuotis, iskart nukeliu nuo ugnies ir kraunu sausainius
2. gal pamazinai sausainiu? nes jei per mazai sausainiu - tinginys labai prastai kieteja, buna minkstas ir lipnus.
gaminau ir as pries pora dienu
tai ir kakavos mazokai idejau, ir sausainiu kogero per mazai buvo, nes toks limpantis buvo , o gal cia delto kad nekaitinau iki virimo ?...
bandysiu po savaiteles vel
tai ir kakavos mazokai idejau, ir sausainiu kogero per mazai buvo, nes toks limpantis buvo , o gal cia delto kad nekaitinau iki virimo ?...
bandysiu po savaiteles vel
QUOTE(ryyd @ 2007 03 08, 20:44)
gaminau ir as pries pora dienu
tai ir kakavos mazokai idejau, ir sausainiu kogero per mazai buvo, nes toks limpantis buvo , o gal cia delto kad nekaitinau iki virimo ?...
bandysiu po savaiteles vel
tai ir kakavos mazokai idejau, ir sausainiu kogero per mazai buvo, nes toks limpantis buvo , o gal cia delto kad nekaitinau iki virimo ?...
bandysiu po savaiteles vel
Niekada neužvirinu. Pašildau, kad išsileistų sviestas, gerai išmaišau priedus ir viskas. Gal tikrai sausainių buvo mažoka?
Aš ir niekada neužvirinu. Kaip tik vakar dariau
Visos temos neskaiciau,gal jau yra toks pranesimas,bet as darau palengvinta tingino varijanta(tinginiams ) na,reikia rududu krema sumaisyti su sulauzytais sausainiais.Sausainiu det kiek telpa ,tada kapotu lazdyno riesutu pridet ir labai labai gerai ismaisyt.Suvyniot i celofana ir saldyt.Labai greit pasigamina ir be galo skanu