turiu tokį klausimėlį. mano tinginukas gaunasi labai jau skystas... nu toks, kad su šakute atsignybti galima.... darau pagal pirmame puslapybe parašytą receptuką... nesuprantu kodėl taip, nors gaunasi skanus... bet norisi to kietos, senovinio, kaip močiutė daro gal galite pagelbėti?
QUOTE(Agnė Pagnė @ 2006 12 23, 15:03)
turiu tokį klausimėlį. mano tinginukas gaunasi labai jau skystas... nu toks, kad su šakute atsignybti galima.... darau pagal pirmame puslapybe parašytą receptuką... nesuprantu kodėl taip, nors gaunasi skanus... bet norisi to kietos, senovinio, kaip močiutė daro gal galite pagelbėti?
mano manymu,tai truksta sausainiu arba juos per dideliais gabaleliais sulauzai bent as sausainius issidestau ant stalo ir mediniu grustuvu patrinu kiekviena,tai gaunasi ir trupiniu, ir didesniu gabaliuku-gaunasi kaip tik
o siaip tai puode istirpinu pakeli sviesto,dedu 2 saukstus kakavos(kartais dar papildomai kokius 4 gabaliukus sokolado) ir supilu indeli kondencuoto pieno, viska ismaisau, nuimu nuo ugnies ir sudedu 3 pakelius sausainiu susmulkintu, dar pridedu kokiu nors smulkintu riesutu,dziovintu slyvu ir abrikosu, lukstentu saulegrazu ar ko turiu...viska ismaisau,dedu i inda,apspaudau ir i saldytuva-nebuvo tokio karto, kad nepavyktu
Papildyta:
dabar paziurejau ta pirmaji recepta...nu kaip ir as darau...taip kad tikrai turi iseit ir tau... bandyk pasmulkint sausainius labiau tuomet...
o as tingini darau labai paprastai ir pigiai gaunas reikia 1 kg sausainiu paprastu, 1 stiklines pieno, 200gr margarino,1 stilines cukraus ir kakavos pora saukstu (nu cia pagal tai kaip kas koki megsta-tamsesni,sviesesni).Tai va sausainius sulauzau mazai gabaliukais,margarina istirpinu puode ant silpnos ugnies,tada suberiu cukru,maisant istirpinu,tada supilu piena,ismaisau,ir suberiu kakava.Viska gerai ismaisau ir supilu ant sausainiu,vel ismaisau ir tada as dedu i maisiukus ir padarai kokia nori forma tai va
Nežinau kaip jums, bet labiausiai tinginyje nervina ilgas darbas smulkinti sausainius. Tai va neseniai pamačiau kaip tai padaryti super greitai. Su vyru pabandėm, akurat, per 2 minutes viskas smulku.
Visus sausainius supilti į celofaninį maišelį , jį suvynioti į rankšluostį (kad mažiau trupinių būtų ant žemės ) Tada su kočėlu daužom per juos. Pažiūrim ar pakankamai smulkūs, jei dar ne, dar padaužom. TIkrai labai greitai. Tada iš maišelio į puodą tiesiai ir viskas. Be trupinių ir bereikalingų vargų.
Visus sausainius supilti į celofaninį maišelį , jį suvynioti į rankšluostį (kad mažiau trupinių būtų ant žemės ) Tada su kočėlu daužom per juos. Pažiūrim ar pakankamai smulkūs, jei dar ne, dar padaužom. TIkrai labai greitai. Tada iš maišelio į puodą tiesiai ir viskas. Be trupinių ir bereikalingų vargų.
as siandien valgiau tingini, bet jis ne tamsios spalvos, o tokios sviesiai rudos, sviesus. Noriu pasidaryt pati, tai daryt kaip paprasta tringini tik nedet turbut kakavos?
QUOTE(Kelsey @ 2007 01 12, 19:20)
as siandien valgiau tingini, bet jis ne tamsios spalvos, o tokios sviesiai rudos, sviesus. Noriu pasidaryt pati, tai daryt kaip paprasta tringini tik nedet turbut kakavos?
jei kakavos nedesi,tai nebus jokio rudumo...gali deti siek tiek kakavos-nedaug,tik kad spalva butu...arba islydyti kelis gabalelius sokolado...
praeita savaite dariausi ir as pagal siulyta recepta su selga sausainiais ir dar panaudojau keksine forma, vaizdelis tinginelio buvo superinis, didele grazi baronka... vyrelis beveik per diena "sukapojo" ... aciu forumietiems...
Aš dariau sekmadienį, selgos sausainukai ( pusė šokoladinių), riešutukai, slyvos, razinos, kakavos taip nemažai primarvolinau, kondensuotas ir sviestux...nu jau skonis..nerealus tiesiog..darbe visi valgė ir gyrė)
nors šiaip tinginį darau seniai, bet tik neseniai pradėjau dėti visokių riešutų ir kt nesamonių) dar sakiau šokoladą ištirpinsiu ir įdėsiu:))
p.s. ir nestorėk tu žmogau
nors šiaip tinginį darau seniai, bet tik neseniai pradėjau dėti visokių riešutų ir kt nesamonių) dar sakiau šokoladą ištirpinsiu ir įdėsiu:))
p.s. ir nestorėk tu žmogau
Aš tai mėgstu padaryti dvi baronkas, kad būtų plonesnis ir ilgesnis, gražiau man atrodo:)
as vietoj kakavos ir kond. pieno dedu Ru-du-du