Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(adri @ 2005 02 24, 09:53)
Varškės tinginys
400 gr varškės, 400 gr smėlinės tešlos sausainių, 200 gr sviesto, 150 gr cukraus, 0,5 stikl. džiovintų abrikosų, 2-3 šaukšati razinų, vanilės. Verdančiu vandeniu perpilti abrikosus ir taip laikyti 5 min., po to nusausinti ir supjaustyti mažais kubeliais, razinas pamirkyti apie 20 min. karštame vandenyje. Varške pertrinti per sietą, sausainius sulaužyti gabaliukais. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį pertrinti su cukrumi ir plakti iki kreminės masės, į kurią po truputį dėti varškę ir nuolat plakti, po to sudėti vanilę, razinas, abrikosus, sausainius. Masę palikti valandai, po to viską sudėti ant plėvelės ir suformuoti vyniotinį, prislėgti, o po 2 valandų dėti į šaldytuvą stingti.
Aš dariau pusę porcijos, vietoj varškės dėjau saldžius varškės sūrelius su razinomis po 50 gr ( atrodo 1.19 Lt parduotuvėje), sausainiai turi būti trapūs, kad nesigautų košė, abrikosų ilgai nemirkiau, nes praranda skonį, masę sudėjau į formą, patiestą polietilenu, vėliau jo pagalba ištraukiau ir gavosi tortukas. Jeigu imsite varškės sūrelius, cukraus imkite mažiau, žodžiu pagal savo skonį.
Skanaus

Mes darydavome šitą tinginį, tik vietoj džiovintų vaisių dėdavom citriną ( žievelę nutarkuodavom ir sultis išspausdavom. Labai skanu buvo, kiek pamenu, bet nedariusi jau gal 20 metų. Reikėtų pabandyti vėl. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 10 23, 23:56)
Mergaitės, sakykit. Dariau jau ne kartą tinginį. Ir vyras, ir draugės išgyrė  blush2.gif Tik...du kartus sukrėčiau tiesiog į žiedo formą ax.gif Tai man jis laabai prilipo. Mačiau kad kažkuri iš jūsų darė žiedo formoje. Lik ir neprilipo. Ką patartumėt padaryt, kad nepriliptų  ax.gif Ir , kartaip nors ir parą stingsta tinginys, būna labai minkštas. Gal dadėt sviesto riebesnio pakietinimui?  g.gif

Man irgi prilimpa ziedo formoj, bet tiek cia tos bedos, isemus virsutine ziedo formos dali isstumiu tingini , dar cia forume skaiciau, kad viena mamyte ziedo forma kystelna i karsta vandeni cool.gif
Atsakyti
o galima formą iškloti kepimo popieriumi ir jokių problemų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 28, 18:18)
o galima formą iškloti kepimo popieriumi ir jokių problemų smile.gif

Nelabai issivaizduoju kaip iskloti zele zieda kepimo popierium g.gif
Atsakyti
kalbėjau apie paprastą torto formą arba keksinę stačiakampę. Niekad nedarau tinginio žele formoje, todėl kad žiede niekad nesi šimtu procentų įsitikinusi, kad nesulaužysiu... A propo apie kokį želę žiedą eina kalba?
Atsakyti
Jis tikrai neskirtas "tinginiui" smile.gif imho... persudėtinga forma tokiai sunkiai masei. Aišku, daryti viską galima, bet tai tikrai nebus šimtaprocentinis rezultatas.
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 28, 21:46)
Jis tikrai neskirtas "tinginiui" smile.gif imho... persudėtinga forma tokiai sunkiai masei. Aišku, daryti viską galima, bet tai tikrai nebus šimtaprocentinis rezultatas.

Visuomet darau jame, atrodo thumbup.gif tik isimti sunkoka, kaip padarysiu pabandysiu idet nuotrauka
Atsakyti
Šiaip tai galima ir sriubą keptuvėje virti ir irgi išeis user posted image smile.gif
Jeigu forma būtų skirta tam reikalui, klausimų kaip išimti arba problemų su tuo nekiltų. Bet jeigu išeina ir patinka, tai gal galima ir pakentėti išimant, arba po to kaip nors pamaskuoti pažeistas dalis - sakykim glajumi, kremu arba kokias nors papuošimais smile.gif
Atsakyti
Aš dariau tinginį žele žiede ir niekas neprikibo. mirksiukas.gif Jis juk riebus, o be to ten žiedo viršų galima jį pastumti. Nuotrauka yra pirmuose puslapiuose šios temos. smile.gif

Puslapis 9
čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 lapkričio 2006 - 08:22
biggrin.gif na va jau pasidariau tinginuka,viskas gavosi labai thumbup.gif ir sustingo gerai ir skonis labai liuks essen.gif clap_1.gif jau supjausciau riekelemis ir lekstej saldytuve pupso...visi tik valgo,tinginukas tik mazeja,o dariau stai taip : nusipirkau tikro sviesto 82 proc riebumo,kondensuoto pieno pacio pigiausio,kakavos paprastos ir 3 pokelius selga sausainiu(ivairiu skoniu),viska dariau kaip jau cia rase SM...suslegiau,suspaudziau gerai ta visa mase ir i saldytuva....bet va minusas-APSIVALGIAU rolleyes.gif
Atsakyti
Esu mačius tortinių formų rinkinį keičiamais dugnais (pigios tokios, "maksiminės"), tarp jų - ir dugnas žiedui. Tai iš tokios išimt neturėtų būti sudėtinga.
O aš į tinginį negailėdama pilu aguonų ir rome mirkytų juodųjų razinų būtinai su visu romu thumbup.gif . Dar puikus prieskonis džiovinti kinkanai (kai kur parduotuvėse rašo apelsinai). Tik jie būna su sėklytėm, kurių aš nemėgstu, tai pjaustydama visas peiliuku išrankioju.
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2006 10 28, 17:51)
Man irgi prilimpa ziedo formoj, bet tiek cia tos bedos,  isemus virsutine ziedo formos dali isstumiu tingini , dar cia forume skaiciau, kad viena mamyte ziedo forma kystelna i karsta vandeni cool.gif



Turiu ta zieda namuose, tai as ji visada istepu aliejumi ir tikrai neprilimpa smile.gif
Atsakyti