QUOTE(adri @ 2005 02 24, 09:53)
Varškės tinginys
400 gr varškės, 400 gr smėlinės tešlos sausainių, 200 gr sviesto, 150 gr cukraus, 0,5 stikl. džiovintų abrikosų, 2-3 šaukšati razinų, vanilės. Verdančiu vandeniu perpilti abrikosus ir taip laikyti 5 min., po to nusausinti ir supjaustyti mažais kubeliais, razinas pamirkyti apie 20 min. karštame vandenyje. Varške pertrinti per sietą, sausainius sulaužyti gabaliukais. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį pertrinti su cukrumi ir plakti iki kreminės masės, į kurią po truputį dėti varškę ir nuolat plakti, po to sudėti vanilę, razinas, abrikosus, sausainius. Masę palikti valandai, po to viską sudėti ant plėvelės ir suformuoti vyniotinį, prislėgti, o po 2 valandų dėti į šaldytuvą stingti.
Aš dariau pusę porcijos, vietoj varškės dėjau saldžius varškės sūrelius su razinomis po 50 gr ( atrodo 1.19 Lt parduotuvėje), sausainiai turi būti trapūs, kad nesigautų košė, abrikosų ilgai nemirkiau, nes praranda skonį, masę sudėjau į formą, patiestą polietilenu, vėliau jo pagalba ištraukiau ir gavosi tortukas. Jeigu imsite varškės sūrelius, cukraus imkite mažiau, žodžiu pagal savo skonį.
Skanaus
400 gr varškės, 400 gr smėlinės tešlos sausainių, 200 gr sviesto, 150 gr cukraus, 0,5 stikl. džiovintų abrikosų, 2-3 šaukšati razinų, vanilės. Verdančiu vandeniu perpilti abrikosus ir taip laikyti 5 min., po to nusausinti ir supjaustyti mažais kubeliais, razinas pamirkyti apie 20 min. karštame vandenyje. Varške pertrinti per sietą, sausainius sulaužyti gabaliukais. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį pertrinti su cukrumi ir plakti iki kreminės masės, į kurią po truputį dėti varškę ir nuolat plakti, po to sudėti vanilę, razinas, abrikosus, sausainius. Masę palikti valandai, po to viską sudėti ant plėvelės ir suformuoti vyniotinį, prislėgti, o po 2 valandų dėti į šaldytuvą stingti.
Aš dariau pusę porcijos, vietoj varškės dėjau saldžius varškės sūrelius su razinomis po 50 gr ( atrodo 1.19 Lt parduotuvėje), sausainiai turi būti trapūs, kad nesigautų košė, abrikosų ilgai nemirkiau, nes praranda skonį, masę sudėjau į formą, patiestą polietilenu, vėliau jo pagalba ištraukiau ir gavosi tortukas. Jeigu imsite varškės sūrelius, cukraus imkite mažiau, žodžiu pagal savo skonį.
Skanaus
Mes darydavome šitą tinginį, tik vietoj džiovintų vaisių dėdavom citriną ( žievelę nutarkuodavom ir sultis išspausdavom. Labai skanu buvo, kiek pamenu, bet nedariusi jau gal 20 metų. Reikėtų pabandyti vėl.