QUOTE (Libra @ 2004 03 26, 09:18) |
Sakykit, konedcuota piena nevirinta deti? Nes siandien noriu daryti tingynuka. |
Aš darau taip:
puode ištirpinu sviesto pakelį
tada supilu kondencuotą pieną (ugnis gana silpna)
ir kakavos kelis šuakstus
tada dar biški pakaitini maišydama
matysi, kai masė truputį tokia tampresnė darosi išjungi liepsną ir dedi sausainius
viskas
as darau tingini be kondensuoto pieno, o su parastu pienu+cukrus, be to dedu riesutu. Mums labai skanu
QUOTE (mamy @ 2004 03 21, 12:43) |
Sveikos.Taip uzsimaniau tinginio.Daryti ji lygtai moku,bet praeita kart nesigavo- nesustingo,pjaunant byrejo....nors atrodo,dariau kaip visad...zodziu dabar bijau kad vel nesigaus. Pasidalinkit patirtimi,kaip ji darote |
mamy, tikriausiai dregmes jan truko, ty per daug sausainiu ir per mazai uzpilo, ir man panasiai buvo, kai 4 pakelius "Seimo" sausainiu sutrupinau, teko papildomai sveisto tirpdyti, nes niekaip nelipo ir vis trupejo. Skaniausiai buvo, kai dariau tik is 2 pakeliu, va tada tai gavosi ir dregmes netruko...
Prasau man paaiskinti kondensuotas pienas ir saldintas sutirstintas pienas tai tas pats ar ne???
jei dedate dziovintu vaisiu pabandykite ideti graikisku smulkintu riesutuku ,tikrai labai skanu
Visda dedu razinu,dziovintu abrikosu ir t.t.,taip pat riesutu,dazniausiai migdolu,bet ir kiti nemaiso
QUOTE (Libra @ 2004 03 26, 12:50) |
Prasau man paaiskinti kondensuotas pienas ir saldintas sutirstintas pienas tai tas pats ar ne??? |
taip
Sveikutes visos
Esu didziule saldumynu megeja, o tinginys dar niekuomet nenuvyle nei manes nei tu, kuriuos juo vaisinau. Siaip as gaminu be jokiu priedu, t.y. dziovintu vaisiu, man be ju skaniau. O vietoj kondensuoto pieno naudoju kondensuota kakava, tai kakavos deti nebereikia, o ir skonis labai geras. Dar istirpinu kelis gabalelius juodo sokolado. Labai skanu
Esu didziule saldumynu megeja, o tinginys dar niekuomet nenuvyle nei manes nei tu, kuriuos juo vaisinau. Siaip as gaminu be jokiu priedu, t.y. dziovintu vaisiu, man be ju skaniau. O vietoj kondensuoto pieno naudoju kondensuota kakava, tai kakavos deti nebereikia, o ir skonis labai geras. Dar istirpinu kelis gabalelius juodo sokolado. Labai skanu
QUOTE (Springlet @ 2004 02 10, 15:02) |
Tinginys a la Bea's mama Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna. SKANAUS! |
As irgi dariau pagal Bea mamos recepta, gavosi SUPER
Praktiskai viena viska suryjau, vos kelnes siandien uzsisegiau, teks pabadauti iki kito savaitgalio, nes vel uzsimanysiu
Praktiskai viena viska suryjau, vos kelnes siandien uzsisegiau, teks pabadauti iki kito savaitgalio, nes vel uzsimanysiu
QUOTE (Tea @ 2004 03 21, 13:15) |
2 (galima ir 2.5 ) pakeliai sausainiu (skanu su SELGA) 1 pakelis sviesto 3-4 saukstai kakavos 1 indelis kondensuoto pieno Sausainius sutrupinti, sviesta islydyti - imaisyti kakava ir kond.piena. Kiek pravesus uzpilti gauta mase sausainius. Skanaus |
Oi, aciu Vakar pasidariau, tai skanumelis gavosi Naudojau SELGA sausainius su airisko likerio skoniu, tai visas tinginys kvepia baisiai skaniai