Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 21:38)
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas smile.gif

user posted image

VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.  Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.

P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu rolleyes.gif

user posted image

Sonatina, o į kokią formą telpa tinginys pagal tavo receptą? turiu omeny skersmuo? ax.gif ir ant viršaus persikų skilteles tu želatina apliejai? ar žėle?
Papildyta:
QUOTE(Kozete @ 2006 06 30, 08:01)
Dariau vakar pagal Bea-os receptą tinginį, gavosi viskas puikiai. Tik man kakavos per mažai  verysad.gif Labai šviesus gavosi. Ir kažkaip labai kondensuotas pienas jaučiasi. Gal perkaitinau? Ar galėjo taip būti.
Bet šiaip tai gavosi  thumbup.gif

man visada gaunasi pagal Bea receptą thumbup.gif dabar darau tik pagal jos receptą drinks_cheers.gif ir labai noriu išmeginti Sonatinos varškinį tinginį ax.gif
Atsakyti
starbee, formos skersmuo, manau, apie 18 - 20 cm g.gif
O persikus aptepiau pakaitintu abrikosų džemu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 21, 12:30)
starbee, formos skersmuo, manau, apie 18 - 20 cm g.gif
O persikus aptepiau pakaitintu abrikosų džemu smile.gif

ačiū Sonatina už receptuką, laaabai skanus tortas gavosi, ir taip gražiai atrodo, aš kaip tik pagaminau savo gimtadieniui thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dariau širdelės formos, gaila, kad neturiu fotoaparato, negaliu įkelt nuotraukos, bet gavosi super thumbup.gif
Ir ką mes be tavęs darytumėme ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Pasiskaiciusi jusu receptu, vakar ir as dariau tingini, is visu susirinkusi po keleta ideju. Isejo puikus thumbup.gif , net svori priziurintys ir saldumynu nevalgantys neatsilaike smile.gif Dariau taip:

1 indelis Rududu- kondensuotas kaitintas pienas su cukrumi
1 pokelis sviesto (82 pros. riebumo, kaip ir pataria super mamos smile.gif )
2-3 saukstai grietines
3 dideli saukstai kakavos
200 g dziovintu slyvu, ismirkytu karstame vandenyje
3 pokeliai Selga sausainiu su airisku likeriu cool.gif

Sviesta istirpdziau, i ji sudejau kakava, grietine, rududu. Beje, prireike mikserio, nes rududu nenorejo isimaisyti i bendra mase, bet su mikseriu viskas pasitaise wink.gif Gauta mase supyliau ant rankomis susmulkintu sausainiu ir supjaustytu slyvu. Pora trejeta valandu tinginukas pabuvojo saldytuve, suvyniotas i celofana ir turejome nerealu skanesta smile.gif
Dar begamindama pagalvojau, kad butu super ipilti kelis saukstus brendzio ar konjako, bet, gaila, po ranka neturejau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linxma: 25 rugpjūčio 2006 - 11:57
kazkurios mamytes rase, kad reik kilogramo ar 8 PAKELIU SAUSAINIU. PADARIAU SU 6 ir ju man pasirode per daug. kazkoks labai sausas tinginys gavosi. Bet gal man taip pasirode todel, kad nepakenciu gaidelio sausainiu. Kitiems tinginys patiko
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 02 10, 16:02)
Tinginys a la Bea's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto  (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos  ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke  ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.

Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.

SKANAUS!


Pasidariau tinginį labai skanus išėjo, bet kažkodėl per naktį buvo šaldytuve, bet nesustingo , toks skystas. Gal tą kremą sausainiams ne tik ištipinti, bet ir pavirinti ant ugnies kažkiek tai laiko reikia?
Atsakyti
Aš darau taip:
800 gr pirktų sausainių iš pakelių,
1 indelis kondensuoto saldaus pienelio 400gr)
250 gr margarino
2 - 3 šaukštai kakavos
Margariną kondensuotą pieną ir kakavą pakaitinti iki užvirimo maišant ir supilti sulaužytus sausainius, išmaišyt gerai ir nuimti nuo ugnies, sudėti į kokią nors formą ir gerai suspausti. Formą aš iškloju celofanu, ir užlenkiu jo ant viršaus sausainių ir su ranka gerai suspaudžiu dar karštą. Atvėsusį dedu į šaldytuvą ir ryte jau galima pjaustyti.
Atsakyti
prisiskaiciau receptu ir begau snd i parduotuve. dariau tingini, pirkau 3 pakelius selgos sausainiu, bet tiek neprireike... schmoll.gif darydama krema istirpinau sviesta, sudejau kondensuota p., kakavos ir sokolado, maisiau kol sutirstejo ir man kazkaip nepatiko ta mase, tai idejau dar sauksta grietines g.gif po to nuemus nuo ugnies beriau sausainius, ir ne visi tilpo, nes gavosi kazkaip mazai kremo. kazin kas man ten gausis... nesuprantu kaip jums tiek daug gaunasi blush2.gif ar nededat grietines?
Atsakyti
QUOTE(daskeviciai @ 2005 11 22, 12:53)
O aš parašysiu pigų ir skanų TINGINIO receptą:

0,5kg. paprastų sausainių
1stikl.cukraus
1stikl.pieno
0,5pok.sviesto
kakavos

Pieną užkaitinti, sudėti ir ištirpinti sviestą, tada sudėti kakavą, o ant pabaigos cukrų. Viską truputį pavirti, ir užpilti ant sutrupintų sausainių.Paslėgti.


Gaminau vakar pagal si recepta - nu nerealiai skanus!O toks paprastas receptelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 08 27, 16:07)
Pasidariau tinginį labai skanus išėjo, bet kažkodėl per naktį buvo šaldytuve, bet nesustingo , toks skystas. Gal tą kremą sausainiams ne tik  ištipinti, bet ir pavirinti ant ugnies  kažkiek  tai laiko reikia?

Je je reik pakaitinti , tik aš nekaitinu ant ugnies, o ant garų tai darau........ Tada ilgiau galiu terliotis, bo anuomsyk ant ugnies prisvilinau bliūdo dugną unsure.gif
Atsakyti
niu mergicos dariau isgirtaji varskes tingini 4u.gif ir ka jus manot g.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
jau skanumas jau gardumas jau miam,siandien vel darau biggrin.gif atsikandi gabaleli ir pasijunti kaip 9dangui wub.gif wub.gif
Atsakyti
as jau du kartus dariau varskini. abu vietoj cukraus dejau kondencovke, o pirmaji dz.vaisius ismirkiau pina koladoje. gavosi super ir torciuks akimirksniu dingo. antraji karta, kai dejau daugiau sausainiu, o pina kolodos nepyliau tinginys tirpsta kur kas leciau..
Atsakyti