QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 21:38)
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu
Sonatina, o į kokią formą telpa tinginys pagal tavo receptą? turiu omeny skersmuo? ir ant viršaus persikų skilteles tu želatina apliejai? ar žėle?
Papildyta:
QUOTE(Kozete @ 2006 06 30, 08:01)
Dariau vakar pagal Bea-os receptą tinginį, gavosi viskas puikiai. Tik man kakavos per mažai Labai šviesus gavosi. Ir kažkaip labai kondensuotas pienas jaučiasi. Gal perkaitinau? Ar galėjo taip būti.
Bet šiaip tai gavosi
Bet šiaip tai gavosi
man visada gaunasi pagal Bea receptą dabar darau tik pagal jos receptą ir labai noriu išmeginti Sonatinos varškinį tinginį