Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

O kondensuotas pienas su cukrum buvo???
Atsakyti
Jei manes klausi,tai buvo be cukraus.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.
Atsakyti
QUOTE(viki81 @ 2006 07 25, 16:30)
Jei manes klausi,tai buvo be cukraus.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.

Gal geriau kitą kartą bandyk kond. pieną su cukrum. Garantuotai geriau gausis.
Atsakyti
O jei tokio nerasiu,kiek cukraus deti?Ar tuomet visai nieko nesigaus?
Atsakyti
viki81,
nuoširdžiai patariu daryti tinginį pagal bea receptą 4u.gif išbandyta - net tinginio specai laukia nesulaukia kol padarysiu bigsmile.gif thumbup.gif aš nemėgstu tinginio, bet šitas thumbup.gif
QUOTE(Springlet @ 2004 02 10, 16:02)
Tinginys a la Bea
's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto  (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos  ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke  ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.

Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.

SKANAUS!

Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2004 03 21, 17:23)
NU MANO RECEPTAS PANASUS I TEJOS, BET SAUSAINIU DAUGIAU..
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR.
1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM.
POKELIS SVIESTO 200. GR.
4-5 SAUKSTAI KAKAVOS.
2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU.
SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS. thumbup.gif
SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES.
BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.

As dariau pagal si recepta. Gavosi thumbup.gif .
Atsakyti
as irgi padariau tingini... tik wat per daug tos karameles... ir per mazaj sausajniu...
kita kart zinosiu....
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 21:38)
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas smile.gif

user posted image

VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.  Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.


user posted image


Šiandien palepinau savo šeimyna tinginiu bigsmile.gif . Gaminau su paprasta varške ir dėjau persikų, bananų ir razinų, dar įspaudžiau truputį citrinos smile.gif .Tikrai labai skanu essen.gif .

Sonatina, ačiū už receptuką mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 08 09, 07:59)
skaniai atrodo tongue.gif


Ne tik atrodo, bet ir yra mirksiukas.gif .
Dar ir šiandien smaguriaujam essen.gif
Atsakyti
MMM tinginiukas pats skaniausias skanumynas rolleyes.gif biggrin.gif taip seniai jo valgiau. ir kodel tokie skanus dalykeliai tokie jau "uzdrausti" mirksiukas.gif
Atsakyti
Gaminau pagal BEA receptuka ir gavosi liuks thumbup.gif
Kam nesustingo turiu keleta pastebejimu....
* 82%sviesto yra keliu svoriu pakeliu,tad pakelis nelygu pakeliui,as imiau smetoniska 125g bet pasirode per mazai tai dadejau pora saukstu tepaus misinio.
*Guscionkes irgi yra keliu talpu,385g ir 400g,bet cia mazas skirtumas
*Sausainiai aisku irgi skirtingu svoriu...

Taigi geriausia receptura rasyti gramais. Tos kurioms nesustingo turbut eme didesnius kiekius sviesto ir guscionkes,o sausainiu eme maziau,ir sausainius sutrupino nepakankamai smulkiai (kiek maciau nuotraukose pas jus lb stambiai susmulkinta) as grudau su kkoses medine trintuve(kocelu)
Beto dar dejau diiiidele sauja zemes riesutu,tai irgi suteike kietumo.
Padarius "desra" iskart ikisau i saldikli,kokiam pusvalandziui,tada idejau i saldytuva,ir po valandos jau megavomes tinginuku 4u.gif

Taigi,sekmes gaminant tinginukus wink.gif
Atsakyti
Rodau savo tinginius ax.gif

user posted image

user posted image

Gavosi thumbup.gif aciu mergaites uz receptus 4u.gif
Atsakyti