O kondensuotas pienas su cukrum buvo???
Jei manes klausi,tai buvo be cukraus.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.
QUOTE(viki81 @ 2006 07 25, 16:30)
Jei manes klausi,tai buvo be cukraus.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.
Saldumo man kaip tik,tik kaip jau sakiau tinginio virsus slapias buvo.Kita karteli desiu daugiau sausainiu.
Gal geriau kitą kartą bandyk kond. pieną su cukrum. Garantuotai geriau gausis.
O jei tokio nerasiu,kiek cukraus deti?Ar tuomet visai nieko nesigaus?
viki81,
nuoširdžiai patariu daryti tinginį pagal bea receptą išbandyta - net tinginio specai laukia nesulaukia kol padarysiu aš nemėgstu tinginio, bet šitas
nuoširdžiai patariu daryti tinginį pagal bea receptą išbandyta - net tinginio specai laukia nesulaukia kol padarysiu aš nemėgstu tinginio, bet šitas
QUOTE(Springlet @ 2004 02 10, 16:02)
Tinginys a la Bea
's mama
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.
Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.
SKANAUS!
's mama
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.
Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.
SKANAUS!
QUOTE(ENIGMA @ 2004 03 21, 17:23)
NU MANO RECEPTAS PANASUS I TEJOS, BET SAUSAINIU DAUGIAU..
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR.
1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM.
POKELIS SVIESTO 200. GR.
4-5 SAUKSTAI KAKAVOS.
2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU.
SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS.
SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES.
BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.
4 POKUCIAI SAUSAINIU 800 GR.
1 INDELIS KONDECUOTO PIENO SU CUKRUM.
POKELIS SVIESTO 200. GR.
4-5 SAUKSTAI KAKAVOS.
2-3 SAUKSTAI CUKRAUS, BUTENTAM KAD SUKIETETU.
SAUSAINIUS SULAUZAU. SVIESTA ISTIRPINU SUPILU KOND. PIENA IDEDU SUKRU, KAD ISTIRPTU, TADA DEDU KAKAVA, VISKA MAISAU, TADA PO TRUPUTI BERIU SAUSAINIUS IR MAISAU MAISAU KOL VISI APSIVOLIOJA GAUTOJA MASEJA. VISKAS I SALDYTUVA IR 2-3 VALADOS. SKANAUS.
SIAIP KAI PILU SAUSAINIU TAI UGNIS JAU BUNA ISJUNGTA, O VISKA VERDU BUTENT KAD UZVIRTU IR CUKRUS TAPTU KARAMELE ANT LABAI SILPNOS UGNIES.
BET CIA RECEPTU TAI N......., KIEKVIENA SAVAIP DARO.
As dariau pagal si recepta. Gavosi .
as irgi padariau tingini... tik wat per daug tos karameles... ir per mazaj sausajniu...
kita kart zinosiu....
kita kart zinosiu....
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 21, 21:38)
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Šiandien palepinau savo šeimyna tinginiu . Gaminau su paprasta varške ir dėjau persikų, bananų ir razinų, dar įspaudžiau truputį citrinos .Tikrai labai skanu .
Sonatina, ačiū už receptuką .
QUOTE(jurginėlis @ 2006 08 09, 07:59)
skaniai atrodo
Ne tik atrodo, bet ir yra .
Dar ir šiandien smaguriaujam
MMM tinginiukas pats skaniausias skanumynas taip seniai jo valgiau. ir kodel tokie skanus dalykeliai tokie jau "uzdrausti"
Gaminau pagal BEA receptuka ir gavosi liuks
Kam nesustingo turiu keleta pastebejimu....
* 82%sviesto yra keliu svoriu pakeliu,tad pakelis nelygu pakeliui,as imiau smetoniska 125g bet pasirode per mazai tai dadejau pora saukstu tepaus misinio.
*Guscionkes irgi yra keliu talpu,385g ir 400g,bet cia mazas skirtumas
*Sausainiai aisku irgi skirtingu svoriu...
Taigi geriausia receptura rasyti gramais. Tos kurioms nesustingo turbut eme didesnius kiekius sviesto ir guscionkes,o sausainiu eme maziau,ir sausainius sutrupino nepakankamai smulkiai (kiek maciau nuotraukose pas jus lb stambiai susmulkinta) as grudau su kkoses medine trintuve(kocelu)
Beto dar dejau diiiidele sauja zemes riesutu,tai irgi suteike kietumo.
Padarius "desra" iskart ikisau i saldikli,kokiam pusvalandziui,tada idejau i saldytuva,ir po valandos jau megavomes tinginuku
Taigi,sekmes gaminant tinginukus
Kam nesustingo turiu keleta pastebejimu....
* 82%sviesto yra keliu svoriu pakeliu,tad pakelis nelygu pakeliui,as imiau smetoniska 125g bet pasirode per mazai tai dadejau pora saukstu tepaus misinio.
*Guscionkes irgi yra keliu talpu,385g ir 400g,bet cia mazas skirtumas
*Sausainiai aisku irgi skirtingu svoriu...
Taigi geriausia receptura rasyti gramais. Tos kurioms nesustingo turbut eme didesnius kiekius sviesto ir guscionkes,o sausainiu eme maziau,ir sausainius sutrupino nepakankamai smulkiai (kiek maciau nuotraukose pas jus lb stambiai susmulkinta) as grudau su kkoses medine trintuve(kocelu)
Beto dar dejau diiiidele sauja zemes riesutu,tai irgi suteike kietumo.
Padarius "desra" iskart ikisau i saldikli,kokiam pusvalandziui,tada idejau i saldytuva,ir po valandos jau megavomes tinginuku
Taigi,sekmes gaminant tinginukus
Rodau savo tinginius
Gavosi aciu mergaites uz receptus
Gavosi aciu mergaites uz receptus