QUOTE(agneklimjan @ 2006 06 22, 13:42)
viską iš akies . niekada nematuojam
Dariau vakar pagal Bea-os receptą tinginį, gavosi viskas puikiai. Tik man kakavos per mažai Labai šviesus gavosi. Ir kažkaip labai kondensuotas pienas jaučiasi. Gal perkaitinau? Ar galėjo taip būti.
Bet šiaip tai gavosi
Bet šiaip tai gavosi
QUOTE(Kozete @ 2006 06 30, 08:01)
.... Tik man kakavos per mažai Labai šviesus gavosi. ...
Na dar ir kakava kakavai nelygu šiais laikais. Viena būna "stipresnė", kita "silpnesnė". Aš naudojau "Alvo" tai normaliai gavosi. O kokia tu naudojei?
QUOTE(Asta @ 2006 06 30, 16:19)
Na dar ir kakava kakavai nelygu šiais laikais. Viena būna "stipresnė", kita "silpnesnė". Aš naudojau "Alvo" tai normaliai gavosi. O kokia tu naudojei?
Nežinau su kokia reiks namie pažiūrėti, kitą kartą irgi galvoju daryti su kondensuotu pienu kur jau yra kakava.
Labai patiko gaminti tinginį - greitai ir labai skanu
Na va pažiūrėjau...
Naudojau Saldvos kakavą tokią pačią kaip Laimis.
Bet gavosi daug šviesesnis.
Naudojau Saldvos kakavą tokią pačią kaip Laimis.
Bet gavosi daug šviesesnis.
QUOTE(bea @ 2006 06 22, 14:56)
viską iš akies . niekada nematuojam
dariau tingini pagal tavo recepta,su dziov.abrikosais ir graik.ries.nu skanumelis,fantastika
Vakar dariau tingini,na bet toks slapias gavosi.Skanu,bet galetu buti dar skaniau.
O dariau taip,gal pasakysit ka ne taip dariau.
Islydziau sviesta(82% 200gr),kakavos neturejau tai dejau 200gr pienisko sokolado su riesutais,kai viskas istirpo ipyliau 340 10% kon. pieno.Kai paragavau jis nebuvo saldus,matyt reikejo cukraus ideti?O kiek?.Tik pradejus burbuliukams kilti viska uzpyliau ant 500gr. sausainiu.Viska i saldytuva.Vidus lyg ir sukietejo,bet virsus negraziai atrodo.Matyt visko padauginau,o sausainiu mazoka buvo,ar ne?Ai tiesa ir cukraus reikia,taip?O spalva nelabai ruda,kaip pien. sokolado.
O dariau taip,gal pasakysit ka ne taip dariau.
Islydziau sviesta(82% 200gr),kakavos neturejau tai dejau 200gr pienisko sokolado su riesutais,kai viskas istirpo ipyliau 340 10% kon. pieno.Kai paragavau jis nebuvo saldus,matyt reikejo cukraus ideti?O kiek?.Tik pradejus burbuliukams kilti viska uzpyliau ant 500gr. sausainiu.Viska i saldytuva.Vidus lyg ir sukietejo,bet virsus negraziai atrodo.Matyt visko padauginau,o sausainiu mazoka buvo,ar ne?Ai tiesa ir cukraus reikia,taip?O spalva nelabai ruda,kaip pien. sokolado.
QUOTE(viki81 @ 2006 07 25, 12:26)
Vakar dariau tingini,na bet toks slapias gavosi.Skanu,bet galetu buti dar skaniau.
O dariau taip,gal pasakysit ka ne taip dariau.
Islydziau sviesta(82% 200gr),kakavos neturejau tai dejau 200gr pienisko sokolado su riesutais,kai viskas istirpo ipyliau 340 10% kon. pieno.Kai paragavau jis nebuvo saldus,matyt reikejo cukraus ideti?O kiek?.Tik pradejus burbuliukams kilti viska uzpyliau ant 500gr. sausainiu.Viska i saldytuva.Vidus lyg ir sukietejo,bet virsus negraziai atrodo.Matyt visko padauginau,o sausainiu mazoka buvo,ar ne?Ai tiesa ir cukraus reikia,taip?O spalva nelabai ruda,kaip pien. sokolado.
O dariau taip,gal pasakysit ka ne taip dariau.
Islydziau sviesta(82% 200gr),kakavos neturejau tai dejau 200gr pienisko sokolado su riesutais,kai viskas istirpo ipyliau 340 10% kon. pieno.Kai paragavau jis nebuvo saldus,matyt reikejo cukraus ideti?O kiek?.Tik pradejus burbuliukams kilti viska uzpyliau ant 500gr. sausainiu.Viska i saldytuva.Vidus lyg ir sukietejo,bet virsus negraziai atrodo.Matyt visko padauginau,o sausainiu mazoka buvo,ar ne?Ai tiesa ir cukraus reikia,taip?O spalva nelabai ruda,kaip pien. sokolado.
Spalva priklauso nuo kakavos, o tu dejai sokolada, tai ir spalva tokia turi.
As tai neverdu kol burbuliuos, islydau viska, ismaisau ir pilu ant sausainiu.
Beje, tu su tokiu kiekiu turejai nemaziau kaip 1 kg sausainiu uzpilt - as siaip dedu tiek, kad gerai issimaisytu, skystimo neturi likti.
o del cukraus, tai tikrai nereikejo, jei maza saldumo, reiskia reikejo daugiau kondensuoto pieno arba maziau sviesto.
Siaip as darau pagal toki recepta:
1 kg sausainiu
1 indelis kondensuoto pieno
kakavos
1 pakelis sviesto
tik as sausainiu dedu maziau, nes su tiek nesugebu ismaisyt, bet mama ismaiso ir jai visai ne per sausas gaunasi. O saldumo tai jau tikrai uztenka.