Na nežinau kiek dariau visada man sustingo o gal jus dedat kondensuotą pieną be cukraus tai tada tikrai nesustings čia jau mano pažystama išbandė .Aš tai tuo receptu patenkinta ir mano šeimyna dieviną
O aš parašysiu pigų ir skanų TINGINIO receptą:
0,5kg. paprastų sausainių
1stikl.cukraus
1stikl.pieno
0,5pok.sviesto
kakavos
Pieną užkaitinti, sudėti ir ištirpinti sviestą, tada sudėti kakavą, o ant pabaigos cukrų. Viską truputį pavirti, ir užpilti ant sutrupintų sausainių.Paslėgti.
0,5kg. paprastų sausainių
1stikl.cukraus
1stikl.pieno
0,5pok.sviesto
kakavos
Pieną užkaitinti, sudėti ir ištirpinti sviestą, tada sudėti kakavą, o ant pabaigos cukrų. Viską truputį pavirti, ir užpilti ant sutrupintų sausainių.Paslėgti.
Tinginys II
4 pokeliai (1 pokelis 180-200gr) paprastų sausainių, tešlainių,
1 dežutė kondensuoto pieno,
1 pokelis sviesto,
4 šaukštai kakavos nesaldžių miltelių (geriausia dedant žiūrėt ar jau pakankamai rudumo),
dar dedu saują žemes riešutų dėl skonio, bet ne bėda ir be jų.
1 pokelį sausaunių sumalti su mėsmale į trupinius, o kitus 3 pokelius sulaužyti rankomis gabaliukais.
Ištirpinti ant viryklės sviestą. Į ištirpintą, bet nekarštą sviestą, supilti kondensuotą pieną, sudėti kakavą ir gerai išmaišyti. Į masę supilti sausainių trupinius. Vėl viską išsukti ir masę supilti į sausainių gabaliukus. Viska išmaisyti kol gabaliukai pasiskirsto tolygiai.
Tada darau tinginiui formą: paimu celofaninį maišelį (pvz. nuo batono ar duonos), perkerpu per pusę (kad nebutu per platus) ir nukirptą šoną suklijuoju lipnia juosta. Gaunasi tokia celofaninė žarna.
Tada į ją sukemšu tinginio masę, suspaudžiu ir dedu į šaldytuvą. Belieka laukti (palieku per naktį) kol sukietės, o tada pjaustyt kaip dešrą ir valgyti.
4 pokeliai (1 pokelis 180-200gr) paprastų sausainių, tešlainių,
1 dežutė kondensuoto pieno,
1 pokelis sviesto,
4 šaukštai kakavos nesaldžių miltelių (geriausia dedant žiūrėt ar jau pakankamai rudumo),
dar dedu saują žemes riešutų dėl skonio, bet ne bėda ir be jų.
1 pokelį sausaunių sumalti su mėsmale į trupinius, o kitus 3 pokelius sulaužyti rankomis gabaliukais.
Ištirpinti ant viryklės sviestą. Į ištirpintą, bet nekarštą sviestą, supilti kondensuotą pieną, sudėti kakavą ir gerai išmaišyti. Į masę supilti sausainių trupinius. Vėl viską išsukti ir masę supilti į sausainių gabaliukus. Viska išmaisyti kol gabaliukai pasiskirsto tolygiai.
Tada darau tinginiui formą: paimu celofaninį maišelį (pvz. nuo batono ar duonos), perkerpu per pusę (kad nebutu per platus) ir nukirptą šoną suklijuoju lipnia juosta. Gaunasi tokia celofaninė žarna.
Tada į ją sukemšu tinginio masę, suspaudžiu ir dedu į šaldytuvą. Belieka laukti (palieku per naktį) kol sukietės, o tada pjaustyt kaip dešrą ir valgyti.
800grSelga sausainiu
kodensuotas pienas
sviesto pokelis
sokolado dvi pliteles
sausainius sutrupinti,supilti kondensuota piena istirpinti sviesta,i istirpinta sviesta suberti sulauzitas sokolado pliteles ir dar pakaitinti kol sokoladas istirps.Istirpus sokoladui visa ta mase uzpilti ant sausainiu,ismaisyti viska sudeti i maiseli ir i saldytuva.Pabandikit skanumelis.
kodensuotas pienas
sviesto pokelis
sokolado dvi pliteles
sausainius sutrupinti,supilti kondensuota piena istirpinti sviesta,i istirpinta sviesta suberti sulauzitas sokolado pliteles ir dar pakaitinti kol sokoladas istirps.Istirpus sokoladui visa ta mase uzpilti ant sausainiu,ismaisyti viska sudeti i maiseli ir i saldytuva.Pabandikit skanumelis.
o klausykit, kondensuoto pieno nereikia virti? Bent jau paskutiniuose receptuose(jie man labai patrauklus) neparasyta , kad pienas virtas.
QUOTE(Salomeja @ 2005 11 29, 19:58)
o klausykit, kondensuoto pieno nereikia virti? Bent jau paskutiniuose receptuose(jie man labai patrauklus) neparasyta , kad pienas virtas.
Niekada neverdu kondensuoto pieno ir ji pilu pries pabaiga kaitinimo t.y. kai jau buna istirpintas sviestas, o kaitinu tol kol ismaisau iki vientisos mases
QUOTE(Shindila @ 2005 11 11, 23:42)
na va dar dariau su kiausiniu daryti taj liux gavos, o kai vietoj kiausinio dar greitine taj man jau nesustingo. pirmu atveju buvo per sausa antru- "per slaipia" vat
aš apskritai jokio kiaušinio nededu, puikiai sustingsta viskas- tik sviestas, kakava, vos vos vandens ar pieno, cukrus ir sausainiai, pats tikriausias tinginys
QUOTE(Nightingale @ 2005 12 03, 17:02)
Dariau tinginį pagal paprasčiausią tą receptą kur pirmame psl. Dėjau 3 pok sausainių - NEREALU
pabandykit itarkuoti obuoli ant sausainiu ir tada uzpilti mase.pikantiska
QUOTE(siaudukes @ 2005 12 30, 15:28)
pabandykit itarkuoti obuoli ant sausainiu ir tada uzpilti mase.pikantiska :4u:
O kokia tarka tarkuoti: smulkia ar burokine vadinama? Ir kas per skonis gaunasi?