Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(Upė @ 2005 08 30, 14:23)
Vaikystėje mama darydavo tokį tinginį:
300-400gr. irisų (saldainių) ,
200-300gr. sviesto,
2-3 v. šaukštai kakavos miltelių,
cukraus pagal norimą gauti saldumą.
kukuruzų lazdelių (tų, kurių tarybiniais laikais tekdavo eilėse stovėti) tiek, kad pilnai apliptų irisų-sviesto mase.

Manoji lygiai taip pat, tik kartais be kakavos (tos gi irgi ne visad gaudavai), darydavo ir pagrinda tortui.
Atsakyti
Kadangi dukros pamažu perima iš manęs saldumynų gamybą, tai teko atkasti senus savo receptus. Tinginuką vakar gaminome taip, kaip gaminu jau kokius 20 metų:
Produktai:
1 nepilna stiklinė cukraus
1 kiaušinis
3 šaukštai kakavos miltelių
400 g sausainių
200 g sviesto
gera sauja apkepintų žemės riešutų.
Pusę sausainių sutrinu beveik iki miltų (anksčiau maldavau mėsmale), kitus sulaužau, sumaišau su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsuku, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilu 3 šaukštus vandens (nežinau, kam jo reikia - buvo recepte ir tiek ax.gif ) ir išlydau. Į karštą sviestą sudedu prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišau, supilu sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišau, sukrečiu į maišelius, ir suformuoju "dešras". Stingsta greitai, bet laikau per naktį.
Ir vakarykštis dukros bandymas pavyko puikiai ir pranyko greitai thumbup.gif
Receptukai su kondensuotu pienu man atrodo per riebūs ir per saldūs, kažkada nepatiko, tai daugiau ir negaminu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaška: 24 rugsėjo 2005 - 20:36
Labai labai mėgstu tinginį gaminti, bet reikia pripažinti, kad šitame forume tiek jo receptų perskaičiau, kad net negalėjau pagalvoti, kad tiek gali būti.
Aš beja anksčiau irgi formuodavau ir slėgdavau dešrą, o paskuriniu metu sudedu į mažą žiedo forma, tai jau ne dešra, o visas "torčiukas" gaunasi.
Atsakyti
O Nerimama, kodel tavo tinginys toks sviesus? Tu kakavos nededi?
Atsakyti
QUOTE(Tauskale @ 2005 10 23, 15:34)
O Nerimama, kodel tavo tinginys toks sviesus? Tu kakavos nededi?


Nerimama dėjo, jei gerai supratau, ne kakava, o o šaukštą tirpios kavos ax.gif
Atsakyti
Sveikos, a tai į tinginį įdedu gliaudytų saulėgražų, labai jos tinka, pabandykit. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2005 09 24, 21:35)
Kadangi dukros pamažu perima iš manęs saldumynų gamybą, tai teko atkasti senus savo receptus. Tinginuką vakar gaminome taip, kaip gaminu jau kokius 20 metų:
Produktai:
1 nepilna stiklinė cukraus
1 kiaušinis
3 šaukštai kakavos miltelių
400 g sausainių
200 g sviesto
gera sauja apkepintų žemės riešutų.
Pusę sausainių sutrinu beveik iki miltų (anksčiau maldavau mėsmale), kitus sulaužau, sumaišau su riešutais. Cukrų, kiaušinį ir kakavą išsuku, kad ištirptų cukrus. Į sviestą įpilu 3 šaukštus vandens (nežinau, kam jo reikia - buvo recepte ir tiek ax.gif ) ir išlydau. Į karštą sviestą sudedu prieš tai išmaišytą cukrų su kiaušiniu ir kakava, gerai sumaišau, supilu sausainius ir riešutus. Viską gerai gerai išmaišau, sukrečiu į maišelius, ir suformuoju "dešras". Stingsta greitai, bet laikau per naktį.
Ir vakarykštis dukros bandymas pavyko puikiai ir pranyko greitai thumbup.gif
Receptukai su kondensuotu pienu man atrodo per riebūs ir per saldūs, kažkada nepatiko, tai daugiau ir negaminu.


vat mūsų šeima irgi visą laiką taip darė smile.gif man toks skaniausias smile.gif
Atsakyti
fantastika, mergaitės thumbup.gif
atradau puikiu dalykėliu,,,,
tinginukas su vaisiais fantastiaka thumbup.gif
Atsakyti
Aš save laikau prof. tinginių kepėja blush2.gif , nes juos darau bent pagal 3 receptus, bet man labiausiai patinka greičiausias:
5pok sausainių
250g margarino
indelis kondensuoto pieno su kakava
Ir džiovinti vaisiai arba aguonos.
Daroma kaip ir visi. Gaunasi tamsus thumbup.gif , bent jau tamsiausias iš mano bandytų receptų ir terliojimosi mažiausiai. thumbup.gif
Atsakyti
Nu mamos ir receptu zinot biggrin.gif nezinau ar šis buvo minėtas, bet nuo pat mažumės tai aš prisimenu Ši. be jokio kondesuoto pieno tongue.gif

2/3 pakelio svieto
1 mažas indelis grietinės
~ 2/3 stiklinės cukraus
2 šaukštai kakavos

0,5 kg sausainiu

ištirpinamas svietas, idedama grietinė, supilamas cukrus maišoma kol aptirpsta cukrus, tada dedama kakava ir dar paverdaa pamaišant apie 5-7 min. Šis šokoladas užpilamas ant sulaužytų sausainiu, išmaišoma ir sudedama ar į maišelį ar į blėta , suspaudžiama ir į šaldytuva biggrin.gif Skanaus wink.gif
Atsakyti
Na stai ir mano tinginys dariau su kondencuotu pienu, labai labai skaniai gavosi.Tiesa dar nera niekada taip buve kad sitoks gali buti skanus Tinginys user posted image
SKANAUS!!! 4u.gif

O sudetis tokia: 5 pokeliai sausainiu po 100g, viso 0.5 kg sausainiu smile.gif 200g sviesto, 2-3 saukstai cukraus, 3-4 kakavos ir viena indeli Nestle kondencuoto pieno.Gavosi tikrai labai skanus Tinginys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 26 spalio 2005 - 20:44
as irgi pries kokias pora savaiteliu prisiskaiciau apie tinginius, tai pati susiruosiau "tinginiauti". na truputeli man tas pyragelis ne taip tvirtai sulipo, bet del skanumo, tai niam niam niam kaip skanu buvo. vyras siandienai uzsakyma dave dar tiginio padaryti.tikriausiai labai patiko ax.gif
Atsakyti