[quote=merėja,2005 08 02, 14:36]
tinginys nesigavo....t.y nesustingo ir buvo kaip košė reikėjo su šaukšteliu valgyti ir tai buvo neskalnu. Tikiuosi ši karta pavyks.
[/quote]
va va, aš irgi norėjau vakar brangųjį nustebint, viską dariau pagal jūsų receptus
bet...
Nesustingo taip kaip parduotuvej kad pardavineja, toks kietas
Na kai kameroj palaukiau, tai truputį tapo panašus į tinginį, bet vistiek kažkas netaip
Ką dar reikia dėt tam sustingimui?
[/quote]
Nesustingsta del to, kad tikrausiai, per ilgai virinot kond.pieno-sviesto misini. Reikia isjungti tada, kai tik pradeda uzvirti.
Na ,neskaiciau visu psl, tad gal nesupyksit, jei receptas pasikartos(nors as skaitau, kad tai mano "firminis"
)
Tai va:
200g 80-82% sviesto (jokiu budu ne rieb. misinio- suprasteja skonis)
indelis kond. pieno
5 valg.saukstai tamsios kakavos+truputukas cukraus imaisyti(kad kakava geriau istirptu)
Pora sauju graikisku riesutu
Pora sauju razinu(pries dedant i tingini pamirkau jas brendyje/starkoje/rome/viskyje-kas yra namuose; jei valgo vaikai, razinas alkoholyje reikia uzvirinti-tada alkoholio nebelieka, lieka tik aromatas).
3-4pakeliai kvadratiniu sausainiu, sulauzytu
Istirpinti sviesta+kond.pienas+ kakava(pastoviai maisyti mediniu saukstu)+razinos. Kai pradeda virti, nuimti nuo ugnies ir imaisyti riesutus+sausainius.
Formas iskloti popieriu kepimui, ideti tinginio mase, suspausti taip, kad neliktu oro tarpu-ir i saldytuva.