Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(merėja @ 2005 08 02, 13:36)
Na kai kameroj palaukiau, tai truputį tapo panašus į tinginį, bet vistiek kažkas netaip g.gif


O tai tinginį, kai šaldom, iš karto ne į kamerą reikia kišti blink.gif ? Aš tai tik sumaišau viską, į maišelius - ir į kamerą, ne į šaldytuvą.. Ir dar nėra buvę taip, kad nepavyktų.
Tik pastebėjau, kad jei sviestas ne tirpinamas, o tiesiog išsukamas (ar kaip čia pasakius), tada supilamas kond. pienas ir taip toliau, tai ta masė kažkaip ir išlieka tokia tvirtesnė nei sviestą tirpinant.
Atsakyti
QUOTE(sharkis @ 2005 08 03, 12:28)
O tai tinginį, kai šaldom, iš karto ne į kamerą reikia kišti  blink.gif ? Aš tai tik sumaišau viską, į maišelius - ir į kamerą, ne į šaldytuvą.. Ir dar nėra buvę taip, kad nepavyktų.
Tik pastebėjau, kad jei sviestas ne tirpinamas, o tiesiog išsukamas (ar kaip čia pasakius), tada supilamas kond. pienas ir taip toliau, tai ta masė kažkaip ir išlieka tokia tvirtesnė nei sviestą tirpinant.


niekada į jokią kamerą nekišau. sviestą reikia pirkti ne mažesnio riebumo nei 80 proc.
Atsakyti
Neseniai sužinojau, kad mano anyta į tinginį deda tokio egzotiško dalyko - kakavos sviesto, kurį perka firminėje „Pergalės“ parduotuvėje Vilniuje. Aš dar nespėjau pabandyti, bet anytos tinginys tikrai skanus ir visada puikiai sukietėja.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 08 03, 13:13)
Neseniai sužinojau, kad mano anyta į tinginį deda tokio egzotiško dalyko - kakavos sviesto, kurį perka firminėje „Pergalės“ parduotuvėje Vilniuje. Aš dar nespėjau pabandyti, bet anytos tinginys tikrai skanus ir visada puikiai sukietėja.

aš ir to sviesto dėjau, uošvienė irgi deda visad jo. Na vidus tai kietas, bet viršus nekoks, limpa prie pirštų g.gif Ir dėjau 4 šaukštus kakavos, sakyčiau per daug kartus buvo, kitą kartą mažiau dėsiu smile.gif O į ką jūs pilat visą tą masę?Kokią formą, ar šiaip maišelį?
Atsakyti
tai gal pirkot kondensuotą pieną be cukraus ,nes jų yra daug rūšių o šiaip visada dariau tinginį pagal Bea receotą super gaunasi thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 08 03, 12:42)
niekada į jokią kamerą nekišau. sviestą reikia pirkti ne mažesnio riebumo nei 80 proc.


Na čia tai taip. Visada ir perku tokį.
Žodžiu, reikės pamėgint tiesiog į šaldytuvą dėt.
Atsakyti
QUOTE(merėja @ 2005 08 03, 14:20)
aš ir to sviesto dėjau, uošvienė irgi deda visad jo. Na vidus tai kietas, bet viršus nekoks, limpa prie pirštų g.gif Ir dėjau 4 šaukštus kakavos, sakyčiau per daug kartus buvo, kitą kartą mažiau dėsiu smile.gif O į ką jūs pilat visą tą masę?Kokią formą, ar šiaip maišelį?

Dar nei karto, kiek esu darius tinginį, nėra buvę, kad nesukietėtų g.gif Net keista skaityti, kad nesukietėja sad.gif Kakavos dedu vienai normai 2šaukštus.
Aš masę dedu į paprasta maišelį ir ten formuoju "dešrą" vis paspaudinėdama (tik nestipriai) taip jis tvirčiau sukimba. Ir dedu paprastai į šaldytuvą ax.gif
Man gaunasi taip tongue.gif
[attachmentid=27141]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta: 04 rugpjūčio 2005 - 11:30
QUOTE(merėja @ 2005 08 03, 15:20)
aš ir to sviesto dėjau, uošvienė irgi deda visad jo. Na vidus tai kietas, bet viršus nekoks, limpa prie pirštų g.gif Ir dėjau 4 šaukštus kakavos, sakyčiau per daug kartus buvo, kitą kartą mažiau dėsiu smile.gif O į ką jūs pilat visą tą masę?Kokią formą, ar šiaip maišelį?

Aš su tuo sviestu dar nebandžiau, o darau iš indelio kondensuoto pieno, 200 g. sviesto (bet ne margarino ar riebalų mišinio), 3-4 šaukštų kakavos ir maždaug 2 pakelių sausainių, dar kartais riešutų ir džiovintų vaisių įmetu. Visą šitą košę sudedu į pailgą skardą, skirtą forminei duonai ar pyragams. Į skardos dugną prieš tai įtiesiu daug maistinės plėvelės, kad jos kyšotų dar už skardos kraštų. Ta plėvele uždengiu tinginį, tarsi suvynioju, bet labai kietai. Kuo tvirčiau užvynioju, tuo geriau sustingsta. Dedu į šaldytuvą, ten dar paslegiu pieno pakeliais ir kitais maisto produktais, kurie laikomi šaldytuve. Deja, ne visada puikiai sustingsta, todėl kitą kartą gamindama bandysiu dėti ir kakavos sviesto, gal geriau pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Nerimama @ 2005 06 12, 12:46)
Sveikos mamos tinginių gamintojos,  aš kurią čia dienukę skaitinėjau ir nusprendžiau parašyti savo tinginio receptuką.Jis gaunasi trapus ir kietokas, beje kondensuotą pieną pasigaminu pati ax.gif
Labai paprastas tinginio receptas:
Kondensuoto pieno 600g (aš jį išsiviriau iš 0,8l pieno ir 0,5kg cukraus, virti kokią valandą nuolat maišant);
Sviesto (aš naudojau riebalų mišinį) - pakelį;
1,3kg sausainių;
razinų, aišku kaip priedą galima naudoti įvairių džiovintų vaisių.
Sviestą ištirpinu puode, supilu kondensuotą ir įdedu tirpios kavos šaukštą, razinas ir viską paverdu, kad sušiltų, tuomet pilu ant stambiai sulaužytų  sausainių ir gerai išmaišau.Sudedu į formą ir į šaldytuvą.
Skanaus smile.gif Čia bandau patalpinti nuotraukas
My Webpage
My Webpage


Štai ta nuotraukėlė ax.gif
Atsakyti
[quote=merėja,2005 08 02, 14:36]
tinginys nesigavo....t.y nesustingo ir buvo kaip košė reikėjo su šaukšteliu valgyti ir tai buvo neskalnu. Tikiuosi ši karta pavyks.
[/quote]
va va, aš irgi norėjau vakar brangųjį nustebint, viską dariau pagal jūsų receptus blink.gif bet... sad.gif Nesustingo taip kaip parduotuvej kad pardavineja, toks kietas doh.gif Na kai kameroj palaukiau, tai truputį tapo panašus į tinginį, bet vistiek kažkas netaip g.gif Ką dar reikia dėt tam sustingimui?
[/quote]

Nesustingsta del to, kad tikrausiai, per ilgai virinot kond.pieno-sviesto misini. Reikia isjungti tada, kai tik pradeda uzvirti.
Na ,neskaiciau visu psl, tad gal nesupyksit, jei receptas pasikartos(nors as skaitau, kad tai mano "firminis" biggrin.gif )
Tai va:
200g 80-82% sviesto (jokiu budu ne rieb. misinio- suprasteja skonis)
indelis kond. pieno
5 valg.saukstai tamsios kakavos+truputukas cukraus imaisyti(kad kakava geriau istirptu)
Pora sauju graikisku riesutu
Pora sauju razinu(pries dedant i tingini pamirkau jas brendyje/starkoje/rome/viskyje-kas yra namuose; jei valgo vaikai, razinas alkoholyje reikia uzvirinti-tada alkoholio nebelieka, lieka tik aromatas).
3-4pakeliai kvadratiniu sausainiu, sulauzytu

Istirpinti sviesta+kond.pienas+ kakava(pastoviai maisyti mediniu saukstu)+razinos. Kai pradeda virti, nuimti nuo ugnies ir imaisyti riesutus+sausainius.
Formas iskloti popieriu kepimui, ideti tinginio mase, suspausti taip, kad neliktu oro tarpu-ir i saldytuva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 14 rugpjūčio 2005 - 12:00
Sveikos,
nerealiai esu patenkinta atradusi si foruma biggrin.gif
Dziaugiuosi atradusi ivairiu patarimu thumbup.gif
Pameginau pasigaminti tinginiuka su dziovintais vaisiais, pavirintais brendyje, su sokoladu tongue.gif
Na kol kas mano bandymas stingsta. Gal kiek minkstas atrodo, nei yprastai. Mat anksciau gamindavau labai paprastai:
200 g. sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4-5 saukstai kakavos,
5 pokeliai sausainiu Gaidelis.
Matysime kaip mano seimyna ivertins nauja recepta su vaisiais 4u.gif
Brendyje pavirinti vaisiai kvepia super thumbup.gif
Aciu uz idejas, kuriomis dalinates.
Atsakyti
Vaikystėje mama darydavo tokį tinginį:
300-400gr. irisų (saldainių) ,
200-300gr. sviesto,
2-3 v. šaukštai kakavos miltelių,
cukraus pagal norimą gauti saldumą.
kukuruzų lazdelių (tų, kurių tarybiniais laikais tekdavo eilėse stovėti) tiek, kad pilnai apliptų irisų-sviesto mase.
Į puodą suverčiami irisai, sviestas, kakava ir cukrus ir ant silpnos ugnies kaitinama iki viskas pilnai taps vienalyte mase. Į dar karštą masę suberiami kukuruzai ir gerai viskas permaišoma. Tuomet kaip įprastai formuojam dešrą, gerai paspaudom, kad viskas gerai sukibtų ir į šaldytuvą (bet ne į kamerą). Galima dar ir paslėgti, kad nebūtų birus. Labai skanu good.gif
Galima dar įdėti įvairiausių priedų, labiausiai tinka visų rūšių skrudinti ir pasmulkinti riešutai.
Atsakyti