Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(rutuliak @ 2005 05 04, 11:49)
Na čia receptų tai gausybė, reiks man išbandyti kokį...O šiaip iki šiol tinginį darau labai paprastai:
1. Pakelis sviesto;
2. 1,5 stiklinė pieno (0,5 stiklinė ištirpinti kakavai);
3. Cukraus geriausia 0,5 stiklinės vidutinio saldumo, saldokas 1 stiklinė.
4. Paprasta senoviška kakava geriausia ištirpinti 0,5 stiklinėje pieno.
5. Sausainių, bele kokių, pagal skonį 4 pakeliai
Dedi į puodą sviestą ir pili cukrų, ištirpini sviestą kartu su cukrumi, tada pili pieno stiklinę, kai užverda supili 0,5 stiklinėje ištirpintą kakavą. Kai vėl užverda visą skystį pilti ant sulaužytų sausainių...Maišyti, šaldyti kaip patinka...Jis toks paprastas, bet visai skanus, dažnai darau, visi giria... mirksiukas.gif

As vakar dariau ir laaaaaaaaaaaaaaabai skanus gavosi,bet greitai ir isgaravo verysad.gif
Aciu uz recepciuka
Atsakyti
Dariau a le Bea's tingini smile.gif Nu gavosi liux thumbup.gif thumbup.gif TIk stengiausi deti kuo maziau kakavos,kad gautusi sviesesnis ax.gif Niamu niamu 4u.gif Atvaziavo sveciai ir surijo viska,reiks daryti vel kada,bet kad viksras tik ir dziaugiasi tokiu skanestu verysad.gif
Atsakyti
BALTASIS TINGINYS
(Mamos Reginos baltasis tinginys)

1,5 stiklinės pieno
1 stiklinė cukraus
2 valg. šaukštai krakmolo
600 g sausainių
400 g sviesto (82 proc. riebumo)
džiovinti vaisiai – slyvos, abrikosai, razinos, ananasai, riešutai po 150-200 g
1 citrinos sultys

Iš cukraus, krakmolo, pieno (sumaišyti cukrų su krakmolu, pilti pieną, maišyti) – išvirti pudingą, atšaldyti.
Išsukti sviestą, dėti po šaukštą pudingo, gerai išsukti, supilti palaipsniui citrinos sultis.
Džiovintus vaisius (išmirkytus ir nusausintus) supjaustyti, sausainius susmulkinti, viską sumaišyti, sudėti į formą, apspausti ir atšaldyti.
SKANAUS!
Atsakyti
Siandien buvau pas drauge,tooooki tingini inai pagaminus!!!! Paklausiu recepto ir jis mane apstulbino ,atrodo,kad nelabai gali gautis tinginys,bet inai butent taip dare ir isejo tikras stebuklas.!!!!! Nerealiai skanu:)Na,inai pati sake,kad dare taip:

Gabaliukais sulauze paprasta shokolada (inai dejo princa,bet sake,kad ir su kitais visai skanu).ir ish kart kartu i puoda sumete sulauzyta sokolada ir sviesta.Ir tirpindo viska ant silpnos ugnies.Tada supyle kondensuota piena ir 10 min. viska virino.Sumete 4 pokelius sulauzytos SELGOS (su airisku kremu),ismaise ir suslege.Na ir i saldytuva:)

Nezinau,nezinau kaip chia taip,bet skanu neispasakytai buvo... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Imante: 15 gegužės 2005 - 15:33
taigi tinginys taip ir gaminasi.
Atsakyti
O aš negalu to tinginio valgyt, kur be riešutų.Su riešutėliais šimta kartu skaniau thumbup.gif
Atsakyti
vat ir as pasidariau uzvakar tingini,baigiu beveik viena sunaikint,toks skanus-dejau abrikosu(labai patinka),pakepintu saulegrazu..nam nam...bet gavosi geras slapokas viduj,bet isores tas lipnumas trupuciukas nepatinka,sunkiai pjaustiti ejo..gal ka dariau netaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasuliukas @ 2005 06 10, 16:44)
vat ir as pasidariau uzvakar tingini,baigiu beveik viena sunaikint,toks skanus-dejau abrikosu(labai patinka),pakepintu saulegrazu..nam nam...bet gavosi geras slapokas viduj,bet isores tas lipnumas trupuciukas nepatinka,sunkiai pjaustiti ejo..gal ka dariau netaip? g.gif

Gal sausainių mažokai dėjai arba gal ne sviestą naudojai, o tepų riebalų mišinį vietoje jo g.gif
Atsakyti
..na,gal tu sausainuku mazokai buvo ,bet taip skaniai buvo,nes slapesnis gavosi..o sviesta tai tikra dejau.. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamos tinginių gamintojos, aš kurią čia dienukę skaitinėjau ir nusprendžiau parašyti savo tinginio receptuką.Jis gaunasi trapus ir kietokas, beje kondensuotą pieną pasigaminu pati ax.gif
Labai paprastas tinginio receptas:
Kondensuoto pieno 600g (aš jį išsiviriau iš 0,8l pieno ir 0,5kg cukraus, virti kokią valandą nuolat maišant);
Sviesto (aš naudojau riebalų mišinį) - pakelį;
1,3kg sausainių;
razinų, aišku kaip priedą galima naudoti įvairių džiovintų vaisių.
Sviestą ištirpinu puode, supilu kondensuotą ir įdedu tirpios kavos šaukštą, razinas ir viską paverdu, kad sušiltų, tuomet pilu ant stambiai sulaužytų sausainių ir gerai išmaišau.Sudedu į formą ir į šaldytuvą.
Skanaus smile.gif Čia bandau patalpinti nuotraukas
My Webpage
My Webpage
Atsakyti
Vakar čia pas Jus pasiskaitinėjau, tai taip užsimaniau, kad vakare jau gaminau pagal Jūsų receptuką tinginį! Šiandien jau naikinu! Labai skanu! essen.gif clap_1.gif
Atsakyti
bea, tavo mamos tynginys nerealus thumbup.gif . Tik gaila labai greit dingo. Ir dabar kiekvieną dieną esu verčiama daryti jį. Bet jau ir pati vėl baisiai užsinorėjau, tai ryt vėl darysiu. O kas svarbiausia, labai labai greit pasidaro.
Aš tik nežinau kaip daryt tas dešras, tai dariau kaip tortą tortinei blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti