QUOTE(minik @ 2008 02 20, 12:00)
Oi, kokia tema! Seiles tista

. Tinginys -megiamiausias mano pyragas nuo vaikystes (mama vos ne kiekviena savaitgali darydavo ji desertui pietums). As ji gaminu pagal tradicini recepta - pakelis naturalaus sviesto, indelis kondensuoto pieno, keturi pakeliai sausainiu (bet labiau megstu, kai buna daugiau koses, todel paskutinu metu dedu tik 3 pakelius sausainiu), kakavos dedu daug, kad butu vos ne juodas.
Ir dar prisiminiau, kad studiju laikais teko pas viena pazistama ragaut tinginio, kurio skanumas buvo nesipasakytas. Klausiau, ka ji tokio deda, kad toks skanus gavosi, tai tik pamenu, jog sake vietoj kondensuoto pieno naudojusi paprasta piena ir cukru. Deja, proporciju, nepamenu. Gal jus, merginos, zinot ir darot pagal toki recepta, tuomet labai dekinga buciau, jei pasidalintumete (nes cia nerandu pirkti kondensuoto pieno, todel apie tingini tik pasvajoti galiu)
Aš visada darau be kondensuoto pieno
Mano receptas:
900gr sausainių
200gr sviesto arba riebalų mišinio (dažniausiai ir darau iš jo)
1 stiklinė pieno
cukraus net nežinau kiek... paragauju visada prieš užpilant masę ant sausainių
kakavos pagal norus

jei norit tamsaus tinginio - daug kakavos, jei šviesaus - mažiau
Pagaminimas:
Ištirpinu sviestą, supilu cukrų ir pakaitinu iki kol cukrus ištirps. Įpilu pieną, palaukiu kol užverda, sumažinu ugnį ir pilu kakavą

tuomet maišau kol nebus kakavos gumuliukų , o tada visą masę pilu ant sutrupintų sausanių
Kartais įtarkuoju citrinos (su žievele) - tikrai labai skanu
P.S labai dažnai perku 1kg sausainių. Kadangi sviesto būna visada namie, tai pridedu dar ir jo