Įkraunama...
Įkraunama...

Pagal ką renkamės darželį?

As siuo metu taip pat intensyviose darzelio paieskose.
manau, svarbiausia, kad darzelis butu arti namu (nebent apie juos klando labai negeri gandai - cia mano atvejis) ar bent jau darbo (del pastarojo truputi kebliau, nes darba gali ir pakeisti).
Pagal forumo rekomendacijas atsirinkti labai sunku - vienoms geriausias vienas, kitoms - kitas.
Geriausiai, zinoma, paciai apsilankyti aplinkiniuose darzeliuose ir ivertinti.
Vienas is kriteriju, i kuri ziuresiu - darzelio aplinka. Ji daug ka pasako - ar vedeja atkakli, rupinasi darzelio gerove.
Rinkliavu, manau, daug kur neivengsi, bet del geresnes aplinkos ar ugdymo priemoniu, man negaila.
Zinoma, svarbiausia, aukletojos, bet per viena valanda ju nepazinsi - tai loterija!
Sekmes!
Reikia ir mums suskubti, bet vis neprisiruosiu apsilankyti darzeliuose doh.gif
Atsakyti
Sutinku, kad pagal vien forumo rekomendacijas darželio neišsirinksim, bet labai smagu kai kažkas pasidalina vertinga patirtimi ar mintimis. Kartais paprasti patarimai būna labai vertingi. O ir kas neieško tas neranda. wink.gif group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getė: 02 lapkričio 2004 - 12:48
Mes ir sia problemele turim ... g.gif laukem darželyje eile jau greit 1.5 metu ohmy.gif taip taip kažkas klaikaus su tais darželiais ohmy.gif ohmy.gif todel manau turetum paskubeti bent užsirasyti ir siulyciau bent i kelis tada sansai didesni kad bent i viena pakliusit .. g.gif sekmes beieskant smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, tais paciais rupesciais besidalinancios smile.gif
Stai ir as pastaruoju metu darzelio paieska savo brangiausiajai uzsiimu... Ieskodama informacijos ir i supermamu kluba istojau smile.gif Kiek teko susidurti, labai jau skirtingos nuomones apie viena ir ta pati darzeli gali sklandyti, bet kuo daugiau informacijos turi, tuo lengviau ja peasijojus ir atrusiavus priimti sprendima smartass.gif ...

Mes gyvenam Vilniuj - tarp Jeruzales, Baltupiu ir Fabijoniskiu, ir net formaliai musu namas nei vienam darzeliui nepriskirtas. Iki visu darzeliu mazesnis ar kiek didesnis atstumas (pesciom su vaiku - minimum 20 min. kelio). Taigi atstumo kriterijus kaip ir atkrenta.
Antras man svarbus kriterijus - darzelio lokacija ir aplinkos sutvarkymas. Nesinori darzelio prie pat gatves - vistik triuksmas ir uzterstumas, o paziurejus i kai kuriu darzeliu vaiku zaidimo aiksteles - pakraupom abu su vyru, viskas apluze, senosios pavesines, atrodo nuo stipresnio stumtelejimo ims ir nugrius...
Trecia - darzelio perpildymas. Pvz. palyginus netoli namu Baltupiuose yra darzelis, bet ten vaikai tik gime uzrasomi, ir vaiku skaicius grupese virsija 20... Taip kad, mano nuomone, geriau biski prastesnis, bet su mazesniu vaiku skaiciumi grupese...
Ketvirta - darzelio vidaus patalpu tvarkingumas. Vistik musu vaikuciai neprate prie perpuciamu langu ir menkai sildomu patalpu...
Penkta - vidinis jausmas ir intuicija del vaikucio aukletojos ir kito personalo... Ko gero bus bene svarbiausias priimant galutini sprendima.

Beje, kazkuriuo momentu labai intensyviai galvojom apie Vandeni g.gif , ir net dideles "istojamosios dovanos" nebaugino, taciau vienos mamos, dirbancios svietimo sistemoje, samprotavimai apie darzelio aukeltoju tipine apranga - mini sijonelius ir ilgus nagus priverte susimastyti apie silta atmosfera ir pilnaveri vaiku ugdyma...

Vertinant aplinkos kriteriju labai patiko darzelis Paberzes g. "Bitutes" - gal kas zino apie si darzeli ka nors daugiau. Beje ne pertoliausiai nuo musu ir "a la prestizinis" darzelis Sakalelis - noreciau ka nors daugiau suzinoti ir apie ji?

Is anksto dekoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Nena @ 2004 11 02, 20:27)

Beje ne pertoliausiai nuo musu ir "a la prestizinis" darzelis Sakalelis - noreciau ka nors daugiau suzinoti ir apie ji?

Pirmiausia apie kriterijus wink.gif Kai mano pipiras buvo dar nesiojamas ant ranku, tai buvau uzrasiusi ji i Vandeni, nes ten baseina lankeme ir darzelio vedeja bei personalas pasirode labai malonus ir nuosirdus zmones. O atstumas tada nekele jokiu problemu. bet kai atejo ta diena, kai turejau apsispresti kur vesti savo maziu, tai vistik galutini taska padejo darzelio vieta-jis turi buti arti namu wink.gif Mums pasiseke, kad kaip tik salia namo yra graziai sutvarkytas ir prestiziniu laikomas darzelis thumbup.gif

Bet apie ji paskaityti galima ir cia wink.gif sakalelis
Atsakyti
ar yra darželio grupėse nustatyti kokie limitai kiek vaikų gali būti grupėje g.gif
aš manau kad lopšelinukų grupėse negalėtų būti daugiau nei 10 vaikučių g.gif
Atsakyti
Oficialiai pagal ikimokyklinio ugdymo teisės aktus lopšely turėtų būti nedaugiau 10 vaikų, o darželio grupėje ne daugiau 15 vaikų. Bet beveik viso darželių direktorės to nepaiso ir priima daug daugiau vaikų nei reikalaujama. Joms, aišku, iš to materialinė nauda, o vaikams tikrai tik žala, nes kai grupėje daug vaikų, jie dėl triukšmo ir judesio negali susikaupti, pripranta ne normaliai mkalbėti, o rėkti, "kad išgirstų", neužtenka ugdymo priemonių, sąlygos darosi antisanitarinės, o ir pedagogui pabendrauti su kiekvienu individualiai neišeina verysad.gif Na ir dar labai daug kitų blogybių schmoll.gif
Atsakyti
Atsakant i temos klausima: as rinkciausi darzeli su 10 vaiku, o ne 20 vaiku. Ir joks darzelio prestiziskumas nera taip svarbu lyginat su vaiko grupes aukletoja. Koks jis zmogus- va kas svarbiausia, o ne kokie diplomai kabo ant vedejos kabineto sienu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytė @ 2005 04 28, 19:26)
Oficialiai pagal ikimokyklinio ugdymo teisės aktus lopšely turėtų būti nedaugiau 10 vaikų, o darželio grupėje ne daugiau 15 vaikų.

gal ir klystu, bet man atrodo ,kad lopselio grupeje gali buti max 12, o darzelio max 18 vaiku
Atsakyti
o kaip elgtis su darzelio vedeja, kuri i lopseline grupe priima 15 ir daugiau vaiku blink.gif gal galima kam nors pranesti apie tai ax.gif
Atsakyti
Teisiniai aktai, reglamentuojantys vaiku skaiciu yra nesuderinti-neatsimenu kuris(bet lyg sveikatos min.) i darzelio grupe leidzia priimti iki 25 vaiku(su fiziniais sutrikimais-klausa, rega, "uzskaiciuojami" uz du). Mano drauge, leidzianti vaika i viena prestizini darza, bande ieskot teisybes-svietimo min. pamojavo istatymu kruva ir pareiske, kad tai paliekama vedeju nuoziurai...
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2004 10 22, 10:27)
o lanko 10 tik todel, kad likusieji serga? zinau kad taip buna. girdejau, kad aukletojos po lietaus rudeni ant zoles leidzia vaikams vartytis. vaikai, kai neserga, labai myli ta aukletoja... ir i darza mielai eina. tas darzelis Vilniuje jeigu ka domina...

Nelabai supratau apie ką čia... blink.gif

KIPAI, ne Purieną turi omenyje? Pamenu apie ją klausinėjai kažkada smile.gif
Atsakyti