Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(georgiana @ 2009 07 09, 10:16)
o  tai aciu, ar tau pasitvirtino toks saldymas morku ir burokeliu lapu ar likai patenkinta g.gif
nes as sakiau bandysiu prisisaldyti koteliu burokeliu smulkiai supjauscius, nors tai irgi pirma karta meginsiu g.gif



Man toks morkų šaldymo būdas patiko - sutarkuotas dėdavau iškart į sriubą, troškinius, blynus (atšildydavau prieš tai, nors kartais jei pamiršdavau jas iššimti iš šaldiklio, į sriubą dėdavau sušalusias, ir nieko, gaudavosi viskas kuo geriausiai).
Burokėlių lapus šiais metais šaldau pirmą kartą, tačiau mano mama visada šaldydavo juos ir tai pat gaudavosi viskas labai gerai. Normą iššima, perlieja verdančiu vandeniu (nežinau kam tą daro, bet ir aš perlieju ir rūgštynes ir burokėlių lapus prieš dedant į sriubą) ir viskas.
O šaldau tai pat į selifaninius maišelius, man į juos daug patogiau negu į dėžutes.
Atsakyti
As ir gi taip pat saldau i maiselius ir viskas ciki gaunasi 4u.gif
Atsakyti
sumaliau agrastus ir apelsinus, cukraus ir i saldikli. thumbup.gif
Atsakyti
Aš taip pat pradėjau kaupti atsargas žiemai. Jau užšaldžiau: raudonų bei juodų serbentų, trintų bei "cielų" braškių, žemuogių, vyšnių (visas uogas apibarstau trupučiu cukraus), rūgštynių kartu su laiškais, petražolėmis, krapais bei salierų lapais, svogūnų laiškų ir krapų atskirai. Vėliau šaldysiu aviečių, asorti iš tarkuotų morkų su cukinijomis bei tarkuotų morkų su moliūgais, šparaginių pupelių, kurias apverdu.
O vat kaip šaldyt špinatus, tai nežinau. Pernai šaldžiau žalius, t.y. neapvirtus, tai man kažkoks š..... gavosi.
Kažkuri rašė, kad šaldė vyšnias su kauliukais, o taip negalima, nes kauliukuose kaupiasi kažkokia nuodinga medžiaga g.gif
Atsakyti
O kokiais kiekiais šaldote tarkuotas morkas. Juk sušąla į gabalą, kaip poto atskiriat kai reikia nedidelio kiekio pvz. sriubai ar padažui.
Aš dabar retinu morkas ir pjaustau kubeliais, apverdu, sušaldau ant padėklo. po to perdedu į maišelius, tada būna daržovės birios -kiek reikia tiek nusikratai.
Pernai buvau prisišaldžius šparaginių pupelių, žirnelių, brokolių, žiedinių kopūstų, viską per žiemą suvalgėm. Išvirdavau prie žuvies ar vištienos, trupučio sviesto ir vietoj garnyro essen.gif
Atsakyti
Morkas tarkuoju burokine tarka ir nevirtas šaldau porcijomis - maždaug po saują - mažuose indeliuose.
Atsakyti
o sakykit ar kaliaropes kas bandete saldyti
Atsakyti
Turiu labai daug zaliuju zirniu, ar reikia zirnius islupti ar galima su ankstimis saldyti ? 4u.gif
Gal kas bandet ? jei ne tada nerizikuosiu ax.gif kazka kitko bandysiu daryti smile.gif
Atsakyti
Aš žirnelius išgliaudau. Atsisėdu prie televizoriaus ir gliaudau
Atsakyti
QUOTE(jugp @ 2009 07 20, 18:42)
Aš žirnelius išgliaudau. Atsisėdu prie televizoriaus ir gliaudau


Šnd ir aš tą patį dariau bigsmile.gif Dar bandysiu užmarinuot pora sloikučių g.gif
Atsakyti
burokeliai tai tikrai labai gerai ziemai.
Atsakyti
QUOTE(tormika @ 2009 07 21, 14:12)
burokeliai tai tikrai labai gerai ziemai.

ar tut turi galvoje apvirtus burokelius cielus ar juos isvirus supjaustai kubeliais g.gif
Atsakyti