QUOTE(georgiana @ 2009 07 09, 10:16)
o tai aciu, ar tau pasitvirtino toks saldymas morku ir burokeliu lapu ar likai patenkinta
nes as sakiau bandysiu prisisaldyti koteliu burokeliu smulkiai supjauscius, nors tai irgi pirma karta meginsiu
nes as sakiau bandysiu prisisaldyti koteliu burokeliu smulkiai supjauscius, nors tai irgi pirma karta meginsiu
Man toks morkų šaldymo būdas patiko - sutarkuotas dėdavau iškart į sriubą, troškinius, blynus (atšildydavau prieš tai, nors kartais jei pamiršdavau jas iššimti iš šaldiklio, į sriubą dėdavau sušalusias, ir nieko, gaudavosi viskas kuo geriausiai).
Burokėlių lapus šiais metais šaldau pirmą kartą, tačiau mano mama visada šaldydavo juos ir tai pat gaudavosi viskas labai gerai. Normą iššima, perlieja verdančiu vandeniu (nežinau kam tą daro, bet ir aš perlieju ir rūgštynes ir burokėlių lapus prieš dedant į sriubą) ir viskas.
O šaldau tai pat į selifaninius maišelius, man į juos daug patogiau negu į dėžutes.