pas mane siuo metu kameroje tik varsketukai ir eziukai. buvau pritaisiusi virtu bulviu cepelinu kalna, tai puse i kamera ir ramu as juos dedu ant lenteles isdeliotus, kai sustingsta i maisiukus sudedu ir atgal i kamera. tik neklauskit kodel, taip syki pabandziau, taip ir darau. gal pabijojau kad nesuliptu jei iskart i maisiukus sudesiu...
bandysiu krapu saldytis ir svogunu laisku. o pastaruosius kaip? nuplauti, supjaustyti? ar paprastai susukti i maiseli ir kaip krapus, kaip gesra?
Aš tai krapus, svogūnų laiškus ir petražoles supjaustau ir į maišelius ar vienkartines dėžutes, sušaldau, labai geras mišinys viskam pagardinti žiemą.
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 18, 12:43)
pas mane siuo metu kameroje tik varsketukai ir eziukai. buvau pritaisiusi virtu bulviu cepelinu kalna, tai puse i kamera ir ramu as juos dedu ant lenteles isdeliotus, kai sustingsta i maisiukus sudedu ir atgal i kamera. tik neklauskit kodel, taip syki pabandziau, taip ir darau. gal pabijojau kad nesuliptu jei iskart i maisiukus sudesiu...
bandysiu krapu saldytis ir svogunu laisku. o pastaruosius kaip? nuplauti, supjaustyti? ar paprastai susukti i maiseli ir kaip krapus, kaip gesra?
bandysiu krapu saldytis ir svogunu laisku. o pastaruosius kaip? nuplauti, supjaustyti? ar paprastai susukti i maiseli ir kaip krapus, kaip gesra?
Lygiai taip ir aš šaldau ant didelės lėkštės sudėjusi, o kai sušąla - į maišiukus ir vėl atgal į kamerą. Dabar priguldyta ten koldūnų su mėsa keli maišiukai, virtų bulvių cepelinai su virta mėsa, na ir krapų dėžutė nemaža....
as uzsaldau ziemai vaikam braskes namines
Papildyta:
QUOTE(taniuta @ 2008 07 16, 08:24)
sveikos seimininkes
norejau pasiklausti ar saldot rugtynes? jau tiek daug turiu ir nezinau ka su jomis padaryti noretusi ziemai atsargu
norejau pasiklausti ar saldot rugtynes? jau tiek daug turiu ir nezinau ka su jomis padaryti noretusi ziemai atsargu
as jas nesaldau o konservuoju kad galeciau padaryti sriuba rugstiniu, su druska konservuoju , idedu i bliudeli kai tik pradeda uzvirti druskos pagardinu ir ant mazos ugnies ar 10 min paverda, poto truputi atsala ir i stiklainius ispilstau, ypac vasarai skanu slta rugstiniu sriuba pasidaryti
siaubas kazkoks,jau turbut 5temoj klausiu ar galima saldyti tresnes ar tik vysnios tam tinka,prasau parasykit kas bandet
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 08, 13:59)
siaubas kazkoks,jau turbut 5temoj klausiu ar galima saldyti tresnes ar tik vysnios tam tinka,prasau parasykit kas bandet
beabejo galima, nors tiesa sakant saldziau ne "cielas" uogytes, bet isemus kauliukus ir uzpylus cukrumi. Mano mama yra sladzius ir su kauliukais, ir viskas tvarkoj su jom
na as dar atsikartosiu kaip saldote morkas tarkuotas, ar jas pries saldant reikia apvirti ar uztenka tik zalias sutarkuoti burokine tarka ir sudeti i maiselius, ar jos nepraskysta
QUOTE(georgiana @ 2009 07 09, 08:42)
na as dar atsikartosiu kaip saldote morkas tarkuotas, ar jas pries saldant reikia apvirti ar uztenka tik zalias sutarkuoti burokine tarka ir sudeti i maiselius, ar jos nepraskysta
Aš šaldžiau praeitais metais neapvirtas. Tiesiog morkas sutarkavau ir sudėjau į maišelius.
Šiais metais jau prisišaldžiau krapų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų ir rūgštynių.
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 09, 10:06)
Aš šaldžiau praeitais metais neapvirtas. Tiesiog morkas sutarkavau ir sudėjau į maišelius.
Šiais metais jau prisišaldžiau krapų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų ir rūgštynių.
Šiais metais jau prisišaldžiau krapų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų ir rūgštynių.
o tai aciu, ar tau pasitvirtino toks saldymas morku ir burokeliu lapu ar likai patenkinta
nes as sakiau bandysiu prisisaldyti koteliu burokeliu smulkiai supjauscius, nors tai irgi pirma karta meginsiu
beje dar sakiau saldysiu siuos misinukus:spinatai smulkinti, svogunu laiskai smulkinti, krapai smulkinti ir viska sumesiu i maiselius - o maiselius naudoju paprastus tuos kur pardeje prekytes smulkias sukrauna;
tiesa pernai sladziau petrazoles ale kad tiek kiek prisaldziau nesunaudojau o saldziau tuose indeliuose is saldytuvo kur ledukams skirta, smulkiai supjausciau ir uzpyliau vandeniu i sriuba liuks
ir saldziau zalius zirnelius be anksciu irgi labai gerai