Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

pas mane siuo metu kameroje tik varsketukai ir eziukai. buvau pritaisiusi virtu bulviu cepelinu kalna, tai puse i kamera ir ramu smile.gif as juos dedu ant lenteles isdeliotus, kai sustingsta i maisiukus sudedu ir atgal i kamera. tik neklauskit kodel, taip syki pabandziau, taip ir darau. gal pabijojau kad nesuliptu jei iskart i maisiukus sudesiu...
bandysiu krapu saldytis ir svogunu laisku. o pastaruosius kaip? nuplauti, supjaustyti? ar paprastai susukti i maiseli ir kaip krapus, kaip gesra?
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Aš tai krapus, svogūnų laiškus ir petražoles supjaustau ir į maišelius ar vienkartines dėžutes, sušaldau, labai geras mišinys viskam pagardinti žiemą. smile.gif
Atsakyti
Kaip šaldote špinatus? Žinau kad reikia apvirti, bet paskui kaip juos pakuoti? Ar nudžiovinate apvirtus lapus, ar sudedate drėgnus? Kaip laikote, ar dėžutėse, ar vyniojate į plėvelę?
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 05 18, 12:43)
pas mane siuo metu kameroje tik varsketukai ir eziukai. buvau pritaisiusi virtu bulviu cepelinu kalna, tai puse i kamera ir ramu smile.gif as juos dedu ant lenteles isdeliotus, kai sustingsta i maisiukus sudedu ir atgal i kamera. tik neklauskit kodel, taip syki pabandziau, taip ir darau. gal pabijojau kad nesuliptu  jei iskart i maisiukus sudesiu...
bandysiu krapu saldytis ir svogunu laisku. o pastaruosius kaip? nuplauti, supjaustyti? ar paprastai susukti i maiseli ir kaip krapus, kaip gesra?


Lygiai taip ir aš šaldau ant didelės lėkštės sudėjusi, o kai sušąla - į maišiukus ir vėl atgal į kamerą. Dabar priguldyta ten koldūnų su mėsa keli maišiukai, virtų bulvių cepelinai su virta mėsa, na ir krapų dėžutė nemaža....
Atsakyti

as uzsaldau ziemai vaikam braskes namines





Papildyta:
QUOTE(taniuta @ 2008 07 16, 08:24)
sveikos seimininkes smile.gif
norejau pasiklausti ar saldot rugtynes? jau tiek daug turiu ir nezinau ka su jomis padaryti sad.gif noretusi ziemai atsargu smile.gif


as jas nesaldau o konservuoju kad galeciau padaryti sriuba rugstiniu, su druska konservuoju , idedu i bliudeli kai tik pradeda uzvirti druskos pagardinu ir ant mazos ugnies ar 10 min paverda, poto truputi atsala ir i stiklainius ispilstau, ypac vasarai skanu slta rugstiniu sriuba pasidaryti thumbup.gif



Atsakyti
siaubas kazkoks,jau turbut 5temoj klausiu ar galima saldyti tresnes blink.gif ar tik vysnios tam tinka,prasau parasykit kas bandet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nastulia @ 2009 07 08, 13:59)
siaubas kazkoks,jau turbut 5temoj klausiu ar galima saldyti tresnes blink.gif ar tik vysnios tam tinka,prasau parasykit kas bandet unsure.gif


beabejo galima, nors tiesa sakant saldziau ne "cielas" uogytes, bet isemus kauliukus ir uzpylus cukrumi. Mano mama yra sladzius ir su kauliukais, ir viskas tvarkoj su jom smile.gif 4u.gif
Atsakyti
As jau turiu uzsisaldzius svogunu laisku, krapu, braskiu, raudonuju serbentu, reiks kokia dienele juoduju serbentu pasisaldyti thumbup.gif
Atsakyti
na as dar atsikartosiu kaip saldote morkas tarkuotas, ar jas pries saldant reikia apvirti g.gif ar uztenka tik zalias sutarkuoti burokine tarka ir sudeti i maiselius, ar jos nepraskysta g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 09, 08:42)
na as dar atsikartosiu kaip saldote morkas tarkuotas, ar jas pries saldant reikia apvirti g.gif ar uztenka tik zalias sutarkuoti burokine tarka ir sudeti i maiselius, ar jos nepraskysta g.gif



Aš šaldžiau praeitais metais neapvirtas. Tiesiog morkas sutarkavau ir sudėjau į maišelius.
Šiais metais jau prisišaldžiau krapų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų ir rūgštynių.
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2009 07 09, 10:06)
Aš šaldžiau praeitais metais neapvirtas. Tiesiog morkas sutarkavau ir sudėjau į maišelius.
Šiais metais jau prisišaldžiau krapų, svogūnų laiškų, burokėlių lapų ir rūgštynių.

o tai aciu, ar tau pasitvirtino toks saldymas morku ir burokeliu lapu ar likai patenkinta g.gif
nes as sakiau bandysiu prisisaldyti koteliu burokeliu smulkiai supjauscius, nors tai irgi pirma karta meginsiu g.gif
beje dar sakiau saldysiu siuos misinukus:spinatai smulkinti, svogunu laiskai smulkinti, krapai smulkinti ir viska sumesiu i maiselius - o maiselius naudoju paprastus tuos kur pardeje prekytes smulkias sukrauna;
tiesa pernai sladziau petrazoles ale kad tiek kiek prisaldziau nesunaudojau o saldziau tuose indeliuose is saldytuvo kur ledukams skirta, smulkiai supjausciau ir uzpyliau vandeniu i sriuba liuks ax.gif
ir saldziau zalius zirnelius be anksciu irgi labai gerai ax.gif
Atsakyti