Labas,
Gerai yra turėti užšaldytų maisto produktų, juodai dienai taip sakant. Bet aš nieko kito nesugalvoju, kaip tik koldūnus. Ką dar galima užšaldyti ir reikalui esant greitai pagaminti?
Pasidalinkite kas jūsų šaldymo kamerose?
Aš dažnai užsišaldau šparaginių pupelių(tik perlietų verdančiu vandeniu ir nusausintų), kalafijorų, brokolių. Užsišaldau trintų braškių ar kitokių uogų(žiemą ant ledų super skonis, o ir į vaiko kompotus pridedu)
Vyras mėgsta pridaryti sūdytos lašišos, tai kelis gabalėlius įmetu į kamerą, netikėtiems svečiams apsilankius labai liuks.
Vyras mėgsta pridaryti sūdytos lašišos, tai kelis gabalėlius įmetu į kamerą, netikėtiems svečiams apsilankius labai liuks.
QUOTE(zujka @ 2006 06 08, 12:55)
Aš dažnai užsišaldau šparaginių pupelių(tik perlietų verdančiu vandeniu ir nusausintų), kalafijorų, brokolių. Užsišaldau trintų braškių ar kitokių uogų(žiemą ant ledų super skonis, o ir į vaiko kompotus pridedu)
Aš irgi juos šaldau, dar morkas, turėjau burokėlių pjaustytų (nevirtų), faršą, mėsos porcijom užšaldau, visada prisiperkam dar žuvies pirštelių, kepsnelių, šaldytos žuvies.
nu pas mane saldymo kameroj gali rasti ko nori... dazniausiai buna iv saldytos darzoves: sparagines pupeles, sampinjonai, zirneliai, brokoliai, kalafiorai, morkos, spinatai. saldytos uogos: braskes, vysnios, gervuoges, avietes ir pan. uzsaldau desreles, "sasiskas", daktariska desra, balandeliu "zagatovkes" (beje labai patogu), keptus kotletus, iv sviezia mesa, zuvi ir pan., juros gerybes, buljona, netgi sudyta silke nepatariu saldyti rukytu mesos gaminiu, nes atsildzius "islenda" druska...
Ai dar prie šio sąrašėlio galiu pridurti- krapai, o žiemą ant virtų bulvyčių
QUOTE(zujka @ 2006 06 08, 14:37)
Ai dar prie šio sąrašėlio galiu pridurti- krapai, o žiemą ant virtų bulvyčių
Aš irgi užšaldau krapus, peražoles, žalių žirnelių ir kt produktų, kuriuos čia jau minėjo...
Aš tai užšaldau viską, ko prisigaminu per daug ir atsibosta valgyti. Jei gaminu balandėlius, tai prigaminu iš viso kopūsto. Kiek gi galima valgyti? Tada dedu dalį į šaldiklį. Kada nors pareinu nusikalusi kaip šuo, balandėlius trūkt iš kameros ir vakarienė yra. Tas pats ir su virtinukais, čeburekais. Dar užsišaldžiau nedidelėm porcijom šermukšnių obuolienės. Labai skanu prie vištienos. Kai tik kepu vištą, ištraukiu iš šaldiklio. Kol višta kepa, šermukšnienė atšyla. Rudeniop prisirenku šaltalankių, kameroj sušaldau ir nurenku nuo šakelių. O tada spaudžiu sultis ir formelėse užšaldau ledukus(su cukrumi). Labai tinka į kokteilius, o ir vaikai sučiulpia. Jaunystėje šaldydavau likusį nuo mažiaus savo pieną. Jį ledų forma suvartodavo vyresnis sūnus(negi duosi geram daiktui pražūti?) Taip pat šaldiklyje laikau iš uošvienės parsivežtus šviežiai rūkytus lašinukus, dešrytes, kumpiukus. Šviežutėliai išsilaiko ilgą laiką. Nepastebėjau, kad druska išlįstų (gal nespėja ).
QUOTE(Žemaika @ 2006 06 09, 14:01)
Taip pat šaldiklyje laikau iš uošvienės parsivežtus šviežiai rūkytus lašinukus, dešrytes, kumpiukus. Šviežutėliai išsilaiko ilgą laiką. Nepastebėjau, kad druska išlįstų (gal nespėja ).
tai cia gal del to, kad naminiai parduotuvinius lasinukus, rukyta sonine uzsaldau ir nieko. bet va visokios paledricos, ispjovos ir pan. kazkaip nelabai
Dar galiu pasakyti vieną dalyką. Iš vyro tetos kartais gaunam naminės duonos kepalą, keptą duonkepėj. Tai aš jį supjaustau į kokius 4 ir padedu į kamerą. Kai pasibaigia vienas ištraukiu ir vėl turim šviežios duonytės. Net apsilaižiau kaip pasiilgau tos duonytės
Na,reikia pagalbos:
Turiu krapų,bet jie šlapi.Nuploviau.Tai kaip man juos šaldyti dabar?Ar išliks tokiuose krapuose skonis ir kvapas?
Juk neišdžiovinsi.
Turiu krapų,bet jie šlapi.Nuploviau.Tai kaip man juos šaldyti dabar?Ar išliks tokiuose krapuose skonis ir kvapas?
Juk neišdžiovinsi.
QUOTE(adrija @ 2006 06 17, 22:55)
Na,reikia pagalbos:
Juk neišdžiovinsi.
Juk neišdžiovinsi.
o ko ne? pasklaidyk ant popierinio rankšluosčio, pavartyk / greit pradžius
O kokie indai tinka šaldymui - tik plastmasiniai? Pvz., stikliniuose indeliuose nuo tyrelių (su metaliniais dangtukais) galima bandyti šaldyti?