Niekada negirdejau apie saldytas rugstynes, reikia pabandyti, jei ju dar yra.
QUOTE(bonda @ 2005 08 18, 10:30)
o saldant pvz sparagines pupeles,kalafijorus... nuplovus riek apvirt-blamsiruot -ar ne?
Parinkau ka apie blanshiravima: geriau tai daryti dideliame puode mazomis porcijomis, nes imetus veliausiai po 1 min. turi virti. Deti i tinklini krepsi ar kiaurasamciu, tada tuoj i ledini vandeni ( su ledu gabalais) atsaldymui, isimti is jo, nusausinti, deti saldyt.Kai kurioms darzovems vandenin dedama askorbinines rugsties (1-2g 5 litrams), tada spalva grazesne lieka.
Cia is lenteles atskiroms rusims (bl. laikas min., jei rugstinti +, laikymo saldyklej laikas men.):
baklazanai 2' virint, rugstinti +, laikosi 8-10men,kalafioras jei visas 4', r+,8-10, jei gabaliukais 2', r+ 8-10; ankstines pupeles piaustytos 3'.r-,9-11; pupos 4', r-, 9-11,;brokoliai 3',r-, 9-11, zirneliai 2',r-,10-12, pankoliai 3-6',r+-, 6-8, kaliarope gabaliukais 2-3',r-, 8-10; kopustas piaustytas 2-3',r-, 8-10; zoles ne virti!,r-, 6-8; poras 3-4', r-, 8-19; morkos gabaliukai 3-4',r-, 10-12; geltekle gabaliukai 2', r+. 8-10; paprika nebutinai,1'. r-, 6-8; grybai 2-3,r-, 6-8; Briuselio kopustai 3-4', r+. 10-12; spinatai 1-2',r-, 10-12; pomidorai ne virti, r-, 10-12; cukinijos 1-2', r+-. 5-7.
Biski makalyne gavosi, nes verciau, (buvo abeceles tvarka), bet gal issirinksi.Rugstynes gal kaip spinatus reiktu, jos kaip ir panasios.Butinai su laikrodziu virti, todel kiaurasamciu isimti, butinai tuojau atsaldyt, kitaip atitirpinus gali negraziai atrodyt.
QUOTE(Sfinxute @ 2004 06 14, 18:10)
jei liko maisto po baliaus, kita diena sudedu i saldymo kamera. esu net kugeli saldzius ar lazanija. paskui atsildai padarai koki padaziuka ir turi vakariene .[/i]
Sfinxute, gausi į kailį Nu nesveikai matiniesi, po paraliais
QUOTE(Amalia @ 2005 08 18, 11:50)
Parinkau ka apie blanshiravima: geriau tai daryti dideliame puode mazomis porcijomis, nes imetus veliausiai po 1 min. turi virti. Deti i tinklini krepsi ar kiaurasamciu, tada tuoj i ledini vandeni ( su ledu gabalais) atsaldymui, isimti is jo, nusausinti, deti saldyt.Kai kurioms darzovems vandenin dedama askorbinines rugsties (1-2g 5 litrams), tada spalva grazesne lieka.
Cia is lenteles atskiroms rusims (bl. laikas min., jei rugstinti +, laikymo saldyklej laikas men.):
baklazanai 2' virint, rugstinti +, laikosi 8-10men,kalafioras jei visas 4', r+,8-10, jei gabaliukais 2', r+ 8-10; ankstines pupeles piaustytos 3'.r-,9-11; pupos 4', r-, 9-11,;brokoliai 3',r-, 9-11, zirneliai 2',r-,10-12, pankoliai 3-6',r+-, 6-8, kaliarope gabaliukais 2-3',r-, 8-10; kopustas piaustytas 2-3',r-, 8-10; zoles ne virti!,r-, 6-8; poras 3-4', r-, 8-19; morkos gabaliukai 3-4',r-, 10-12; geltekle gabaliukai 2', r+. 8-10; paprika nebutinai,1'. r-, 6-8; grybai 2-3,r-, 6-8; Briuselio kopustai 3-4', r+. 10-12; spinatai 1-2',r-, 10-12; pomidorai ne virti, r-, 10-12; cukinijos 1-2', r+-. 5-7.
Biski makalyne gavosi, nes verciau, (buvo abeceles tvarka), bet gal issirinksi.Rugstynes gal kaip spinatus reiktu, jos kaip ir panasios.Butinai su laikrodziu virti, todel kiaurasamciu isimti, butinai tuojau atsaldyt, kitaip atitirpinus gali negraziai atrodyt.
Cia is lenteles atskiroms rusims (bl. laikas min., jei rugstinti +, laikymo saldyklej laikas men.):
baklazanai 2' virint, rugstinti +, laikosi 8-10men,kalafioras jei visas 4', r+,8-10, jei gabaliukais 2', r+ 8-10; ankstines pupeles piaustytos 3'.r-,9-11; pupos 4', r-, 9-11,;brokoliai 3',r-, 9-11, zirneliai 2',r-,10-12, pankoliai 3-6',r+-, 6-8, kaliarope gabaliukais 2-3',r-, 8-10; kopustas piaustytas 2-3',r-, 8-10; zoles ne virti!,r-, 6-8; poras 3-4', r-, 8-19; morkos gabaliukai 3-4',r-, 10-12; geltekle gabaliukai 2', r+. 8-10; paprika nebutinai,1'. r-, 6-8; grybai 2-3,r-, 6-8; Briuselio kopustai 3-4', r+. 10-12; spinatai 1-2',r-, 10-12; pomidorai ne virti, r-, 10-12; cukinijos 1-2', r+-. 5-7.
Biski makalyne gavosi, nes verciau, (buvo abeceles tvarka), bet gal issirinksi.Rugstynes gal kaip spinatus reiktu, jos kaip ir panasios.Butinai su laikrodziu virti, todel kiaurasamciu isimti, butinai tuojau atsaldyt, kitaip atitirpinus gali negraziai atrodyt.
aciukas einu studijuot
O ar kas nors iš jūsų šaldote supjaustytus ir paprieskonintus karbonadus ir kitokius mėsos gaminius?
Arba ar šaldote lietinius su įdarais ir be jų?
Kažin ar nesikeičia skonis?
Arba ar šaldote lietinius su įdarais ir be jų?
Kažin ar nesikeičia skonis?
Šaldau viską kas tik valgoma ir taip savaitę nereikia kasdien gaminti vyrui į darbą pietums.. Sriubos labai gerai laikosi plastikiniuose indeliuose, makaronai/spagečiai su įvairiais užpilais (faršo, grybų, pomidorų padažo). Vyras sako, skaniau nei šviežia Mėsą troškintą šaldau, ir morkas troškintas, vienu žodžiu, viską. Tik vieną kartą nepasisekė - keptą žuvį šaldžiau, atšildžius gavosi neaiški košė, išmečiau Na be bandymų nebus patirties
QUOTE(Kozete @ 2006 04 01, 05:15)
O ar kas nors iš jūsų šaldote supjaustytus ir paprieskonintus karbonadus ir kitokius mėsos gaminius?
Arba ar šaldote lietinius su įdarais ir be jų?
Kažin ar nesikeičia skonis?
Arba ar šaldote lietinius su įdarais ir be jų?
Kažin ar nesikeičia skonis?
Del lietiniu - taip galima saldyti. Taciau nepatarciau saldyti pvz, marinuotu mesos gaminiu - kartais nuo saldymo-atsildymo keiciasi marinato chemine sandara. Nors mesa , paskaninta tik zolelemis, manau, nieko (be druskos).
QUOTE(Virdzinija @ 2006 04 04, 01:26)
Tik vieną kartą nepasisekė - keptą žuvį šaldžiau, atšildžius gavosi neaiški košė, išmečiau Na be bandymų nebus patirties
Nepamenu kokioj knygoj skaiciau, kad atsildyta zuvi (kepei tikriausiai pries tai saldyta?) draudziama dar karta uzsaldyti, nes galima apsinuodyti.
O siaip, aciu uz idejas. Iki siol tik krapus saldziau, bet nuo sios vasaros saldikli uzgrusiu
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 04 05, 20:14)
Nepamenu kokioj knygoj skaiciau, kad atsildyta zuvi (kepei tikriausiai pries tai saldyta?) draudziama dar karta uzsaldyti, nes galima apsinuodyti.
ačiū už informaciją, tikrai nežinojau