Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?


šiemet pirmą kartą pabandžiau dideliais gabalais užšaldyti - žiūrėsim kaip bus g.gif , galvoju naudoti trintom sriubom
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 08 06, 21:45)
šiemet pirmą kartą pabandžiau dideliais gabalais užšaldyti - žiūrėsim kaip bus g.gif , galvoju naudoti trintom sriubom



as saldau supjausciusi kubeliais 4u.gif
Atsakyti
as snd prisiroviau ankstyvuju morku nes seima neapvalgo ir saldysiu, pernai saldziau kai reikia greitai tai tuom kat gerai labai panaudoti; morkas tarkuoju stambia burokine tarka 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi jau užšaldžiau morkų. Jas pjausčiau kubeliais ir truputį apviriau. Sekantis morkų šaldymas bus vėliau rudenį atvėsus ir pasibaigus daržams. Tada sunaudoju nespėjusias sunokti paprikas, jas supjaustau, morkas ir cukiniją sutarkuoju, viską sumaišau ir užšaldau. Labai gerai troškiniams ar padažams prie mėsos.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?


as saldziau cukinija 2 budais:
1.) tiesiog zalia pjaustydavau gabaliukais ir i kamera
2.) siek tiek ,,troskinau garuose" ir i kamera

tai nieko slykstesnio uz saldyta cukinija neteko ragauti (1 karta pabandziau, daugiau nesaldysiu).

Verciau saldykit moliuga , galesit naudoti: sriuboms, bulviu apkepui, pyragams
o saldyta cukinija man ir namiskiams- tai feeeeeeeeeee doh.gif
Papildyta:
As saldau:
sveikas braskiu uogas ir trintas braskes su cukrumi;
sveikas ir trintas melynes su cukrumi (kitais metais dar saldysiu silauoges);
krapus (kapoti);
petrazoles (kapoti);
moliuga (kubeliai);
paprika pjaustyta kubeliais (ypatingai rekomenduoju; dedu i sriubas ir makaronus su malta mesa, apkepus ir tp.)
juod. ir raud. serbentus (raudonus naudoju tortams puosti; juodus dedu i grudeta varske);
avietes;
bazilika (kapota ir sveikus lapelius);
metas (super: kokteiliams, obuoliu pyragams papuosti, arbatai);
pjaust. zalias sparag. pupeles;
zalius zirnius;
pjaustytus porus (rekomenduoju, super skanu: kepu darzoviu pyragus ar i padaza);
saldytos voveraites (kepinti svogunai+voveraites+vegeta-viska troskiname ir pabarstome krapais)
zal. ziedinia kopustai (sriuboms arba gaminu ant garu);
spinatai;

ir viskas, deja daugiau netelpa i kameras ;(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stephanie: 09 rugpjūčio 2012 - 21:34
Pačioj mano šaldymo patirties pradžioj daržoves šaldydavau žalias, bet jos pasidarydavo guminės, dabar daržoves truputį apverdu ir tik tada užšaldau - žirnelius, morkas kubeliais, šparagines pupeles, žiedinius kopūstus, brokolius, cukiniją kubeliais, moliūgą, Geresnis skonis daržovių kai jos truputį apvirtos. Dar šaldau morkas ir cukiniją tarkuotas žalias, virtus grybus, smulkintus krapus. Uogas (braškės, raudonieji ir juodieji serbentai, mėlynės, slyvos) sutrinu su cukrum ir užšaldau. Mano šeimyna nebevalgo virtų uogienių, tik šaldytas. Dar užšaldau vyšnias be kauliukų pyragams ar tortams.
Atsakyti
QUOTE(ticking-off @ 2012 08 03, 19:08)
Sveikos! Labai naudinga ir aktuali man siuo metu si jusu tema smile.gif teks savo brangiausiaji palikti viena keletui menesiu, o jis daug dirba ir nelabai spes ka pasigaminti.. sad.gif tai va dabar suku galva, ka man jam paruosti, jog tereiketu tik is saldiklio issitraukti ir pasisildyti  g.gif blynai, virtiniai, kotletukai ir pan. jau iskaiciuoti.. smile.gif dabar tik svarstau, kaip cia su tomis sriubomis  g.gif  vienos pataria, jog su bulvemis negalima, kitos saldo, tai net pasimeciau  doh.gif  dar butu idomu suzinoti jusu nuomone apie troskini su kopustais, plova..  kazin kaip ten su tomis bulvemis.. g.gif  gal reiketu nebaigti virti galutinai maista pries uzsaldant, jog atsidzius nesigautu viena neaiski mase..  lotuliukas.gif  patarkit merginos, kaip cia geriau daryti  mirksiukas.gif

Tai neatsilieps niekas ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ticking-off @ 2012 08 29, 10:43)
Tai neatsilieps niekas ? blush2.gif



O i stiklainiukus sudet nenorit?Tokia kaip agurkine sriuba ir garnyrui ir sriubai tinka.Dar cepelinai virtu bulviu,zemaiciai,anyta ir balandelius ir karbonadus salde.
Atsakyti
QUOTE(grazutee @ 2012 09 03, 08:58)
O i stiklainiukus sudet nenorit?Tokia kaip agurkine sriuba ir garnyrui ir sriubai tinka.Dar cepelinai virtu bulviu,zemaiciai,anyta ir balandelius ir karbonadus salde.


gal ir neblogai butu, tik kad neisivaizduoju, kaip ten reikia daryti, kazkaip uzkonservuoti? buna parduotuveje pirkti tu sriubu padarytu, tik va neisivaizduoju, kaip jos ten padarytos, kad stovi ilgai ir nesugenda..? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ticking-off @ 2012 09 03, 10:13)
gal ir neblogai butu, tik kad neisivaizduoju, kaip ten reikia daryti, kazkaip uzkonservuoti? buna parduotuveje pirkti tu sriubu padarytu, tik va neisivaizduoju, kaip jos ten padarytos, kad stovi ilgai ir nesugenda..?  blush2.gif  smile.gif


apie sriubas yra atskira tema
http://www.supermama...0#entry57688493
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?

Pernai buvau uzsisaldzius zaliu kubeliais cukiniju (vaiko kosytems buvo labai gerai) ir sutarkuotu burokine tarka (blynams labai tiko) 4u.gif
Siemet darau taip pat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 08 06, 22:45)
šiemet pirmą kartą pabandžiau dideliais gabalais užšaldyti - žiūrėsim kaip bus g.gif , galvoju naudoti trintom sriubom

kelinti metai šaldau cukinijas gabaliukais supjausčius. net ir netrintoms sriuboms naudojant gabaliukai išlieka neištižę.
Atsakyti