QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?
as saldziau cukinija 2 budais:
1.) tiesiog zalia pjaustydavau gabaliukais ir i kamera
2.) siek tiek ,,troskinau garuose" ir i kamera
tai nieko slykstesnio uz saldyta cukinija neteko ragauti (1 karta pabandziau, daugiau nesaldysiu).
Verciau saldykit moliuga , galesit naudoti: sriuboms, bulviu apkepui, pyragams
o saldyta cukinija man ir namiskiams- tai feeeeeeeeeee
Papildyta:
As saldau:
sveikas braskiu uogas ir trintas braskes su cukrumi;
sveikas ir trintas melynes su cukrumi (kitais metais dar saldysiu silauoges);
krapus (kapoti);
petrazoles (kapoti);
moliuga (kubeliai);
paprika pjaustyta kubeliais (ypatingai rekomenduoju; dedu i sriubas ir makaronus su malta mesa, apkepus ir tp.)
juod. ir raud. serbentus (raudonus naudoju tortams puosti; juodus dedu i grudeta varske);
avietes;
bazilika (kapota ir sveikus lapelius);
metas (super: kokteiliams, obuoliu pyragams papuosti, arbatai);
pjaust. zalias sparag. pupeles;
zalius zirnius;
pjaustytus porus (rekomenduoju, super skanu: kepu darzoviu pyragus ar i padaza);
saldytos voveraites (kepinti svogunai+voveraites+vegeta-viska troskiname ir pabarstome krapais)
zal. ziedinia kopustai (sriuboms arba gaminu ant garu);
spinatai;
ir viskas, deja daugiau netelpa i kameras ;(