Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(Nefertary @ 2006 07 12, 14:59)
Sampinjonus isverdu, tada i kiaurasamti nudziovinu, paskirstau porcijomis i maiselius, o tada i saldikli. Laikosi puikiai.

Del stikliniu indeliu saldiklyje. Kai dukryte valge koses as ju isivirdavau daugiau, tada dedavau i HIPP tuscius stiklainiukus ir i saldikli. Kazkaip is pradziu laikesi, o veliau dugnai kai kuriu isduzdavo. Neaisku kodel.

lotuliukas.gif mokykloje nesimoket kad saldomas skystis pleciasi??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuliuxaz @ 2012 04 05, 14:34)
Ir bendrai - o kaip šaldo patikalus (pvz. lazaniją, kibinus) jau išeptus ar ''žalius''?
Kad cepelinus ir koldūnus ''žalius'', tai aišku, o kitus tai ne biggrin.gif


Aš cepelinus paverdu pora minečiu pasuditame vandeni ir išimu atšaldau (jie buna dar visai žali) ir kameroj sudedu ant maišeliu jie sušala,tada sudedu jau į maišelius.Pavirti jie man daugiau patinka neištišta,nes bandžiau tokius visai nevirtus,man kaškodėl jie išvirdavo košė doh.gif .Koldunus tai taip "žalius" užšaldau ir buna thumbup.gif .Balandėlius visada priverdu du puodus ir viena sudėlioju į indelius maistui su viskom (su skysčiu visu).Pakui išiemėi porcija užvirinai ir pietus gatavi.Bulviniu blynu visada daugiau prikepu ir į šaldimo kamėra sudedu kaškiek.Žiemaičiu blynus,blynus su mėsa irgi užšaldau.
Daržoves beveik visas užšaldau koriu negalima išsaugoti rusi.
Atsakyti
skaiciau ir nepriejau viennigos nuomones kaip visgi geriau saldyti zirnelius? apvirti trumpai ar deti zalius?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Danbo @ 2012 07 14, 22:15)
skaiciau ir nepriejau viennigos nuomones kaip visgi geriau saldyti zirnelius? apvirti trumpai ar deti zalius?smile.gif

as tai saldau zalius, visai gerai gaunasi... niekada neapvirinejau..
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2012 07 14, 22:28)
as tai saldau zalius, visai gerai gaunasi... niekada neapvirinejau..

as irgi zalius
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2012 07 16, 09:53)
as irgi zalius


Žirnelius- tik žalius, apverdu tik šparagines pupeles.
Atsakyti
Labai gerai pasigaminti ir užsišaldyti koldūnų, virtinukų iš varškės- viens du ir karštas patiekalas grįžus iš darbo gaunasi.
Balandėliai, kotletai, cepelinai, kepsneliai keliauja į šaldiklį. Blynai su įvairiais įdarais.
Taip pat šaldau visas daržoves, ypatingai patinka morkos- sutarkuotos įvairiai- iškart į troškinius gabaliuką. Kai turiu šaldau žirnelius, šparagines pupeles. Visada- grybus, nors atšildytus dažniausiai naudoju sumaltus maišydama su faršu arba kaip įdarą pvz sluoksniuotos tešlos pyragėliams, šiaip pakepinti man jie nelabai (voveraitės). Burokėlių jaunus lapelius. Prieskonines žoleles..
Aišku visas uogas šaldau. Ir viską, ko vienu kartu matom kad nespesim suvalgyt.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunny_smile: 24 liepos 2012 - 10:03
Sveikos! Labai naudinga ir aktuali man siuo metu si jusu tema smile.gif teks savo brangiausiaji palikti viena keletui menesiu, o jis daug dirba ir nelabai spes ka pasigaminti.. sad.gif tai va dabar suku galva, ka man jam paruosti, jog tereiketu tik is saldiklio issitraukti ir pasisildyti g.gif blynai, virtiniai, kotletukai ir pan. jau iskaiciuoti.. smile.gif dabar tik svarstau, kaip cia su tomis sriubomis g.gif vienos pataria, jog su bulvemis negalima, kitos saldo, tai net pasimeciau doh.gif dar butu idomu suzinoti jusu nuomone apie troskini su kopustais, plova.. kazin kaip ten su tomis bulvemis.. g.gif gal reiketu nebaigti virti galutinai maista pries uzsaldant, jog atsidzius nesigautu viena neaiski mase.. lotuliukas.gif patarkit merginos, kaip cia geriau daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas šaldėt cukinijas?
Atsakyti
Žemaičių blynai man puikiai tinka šaldymui smile.gif
dar vieną patarimą gidėjau bet nebandžiau, gal kas bandėt g.gif balandėlius apkepti orkaitėj (jie tokie sausesni gaunasi) , tada atšaldžius užšaldyti. Prieš valgant lengvai patroškinti.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?


saldziau, viskas sujomis liuks, gerai i troskinius visokius paskui sueina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 08 06, 08:31)
gal kas šaldėt cukinijas?

aš šaldžiau - bet man jos paskui kažkokio keisto skonio būna - nebešaldau - geriau išmetu žalias biggrin.gif nei paskui sušaldytas biggrin.gif

Stengiames valgyti kol šviežios, nors šeimyna baisiai ignoruoja biggrin.gif
Atsakyti