Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 26, 18:56)

Ačiukas už traktatą wink.gif
Atsakyti
labai mazai apie agurkus rasoma. gal zinote kaip juos šaldyti. pas mane pilnas siltnamis, nebesuvalgom. pernai smulkaii pjausciau ir uzsaldziau, bet atsile išbego i vandeni ir seklos tik beliko sad.gif
gal yra koks kitas budas
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2011 08 09, 20:14)
labai mazai apie agurkus rasoma. gal zinote kaip juos šaldyti. pas mane pilnas siltnamis, nebesuvalgom. pernai smulkaii pjausciau ir uzsaldziau, bet atsile išbego i vandeni ir seklos tik beliko sad.gif
gal yra koks kitas budas

Kad kazin ar juos eina uzsaldyti, nebent seklas imti lauk...
Papildyta:
Dar prisiminiau, kad puikiai laikosi zalios morkos šaldiklyje. Tik jos turi būti sausos (galima tarkuoti, kubeliais pjaustyt ir kaip tik sugalvojat), tada kai išimi iš šaldiklio jos būna tokios birios, o ne į vieną didžiulį gabalą sušalusios..

tas pats ir su krapais..
Atsakyti
Šaldau įvairias daržoves, bet visada tik žalias. Apverdu tik šparagines pupeles ir grybus. Morkų, žirnelių, moliūgų, paprikų, kalafiorų, krapų ir kt. - ne. Bet va dabar skaitau, kad ir jas reikia apvirti/blanširuoti (nelabai žinau, kuo skiriasi)... O gal kas žinot, kam to reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2011 08 22, 20:55)
Šaldau įvairias daržoves, bet visada tik žalias. Apverdu tik šparagines pupeles ir grybus. Morkų, žirnelių, moliūgų, paprikų, kalafiorų, krapų ir kt. - ne. Bet va dabar skaitau, kad ir jas reikia apvirti/blanširuoti (nelabai žinau, kuo skiriasi)... O gal kas žinot, kam to reikia?  g.gif

O šparaginių aš neapverdu. Tik nuplaunu, nusausinu, supjaustau smulkiau ir užšaldau. Bet aš jas naudoju tik sriubai, tai man tokios labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2011 08 22, 21:55)
Šaldau įvairias daržoves, bet visada tik žalias. Apverdu tik šparagines pupeles ir grybus. Morkų, žirnelių, moliūgų, paprikų, kalafiorų, krapų ir kt. - ne. Bet va dabar skaitau, kad ir jas reikia apvirti/blanširuoti (nelabai žinau, kuo skiriasi)... O gal kas žinot, kam to reikia?  g.gif

Apvirtos greičiau paruošiamos, o blanširuotų (palaikytų kelias minutes verdančiame vandenyje) daržovių - spalva gražesnė smile.gif. Čia kaip kam patinka.
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2011 08 10, 14:42)
Kad kazin ar juos eina uzsaldyti, nebent seklas imti lauk...
Papildyta:
Dar prisiminiau, kad puikiai laikosi zalios morkos šaldiklyje. Tik jos turi būti sausos (galima tarkuoti, kubeliais pjaustyt ir kaip tik sugalvojat), tada kai išimi iš šaldiklio jos būna tokios birios, o ne į vieną didžiulį gabalą sušalusios..

tas pats ir su krapais..

ATSAKAU;

Užšaldyti agurkai tinka tik salotoms.

Agurkus nuplauti,nulupti, ir supjaustyti griežinėliais.
Sudėtiį šaldymo maišelius ir užšaldyti tinka 6men.
Atšildyti supakuotus šaldytuve atšildžius nupilti vandenį pasūdyti ir užpilti grietine,pskaninti cukrumi,citrinos sultimis,pipirais.
Infomacija "atsargos žiemai"
Atsakyti
bandysiu saldyt supjaustytus svogunu laiskus. Truputi baiminuos, nes jie labai stambus ir vandeningi... neatmenu galimybes, kad liks kose po saldymo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 23, 11:36)
bandysiu saldyt supjaustytus svogunu laiskus. Truputi baiminuos, nes jie labai stambus ir vandeningi... neatmenu galimybes, kad liks kose po saldymo.... g.gif

Tikrai neturetu likti kose wink.gif
Atsakyti
Kol kas esu uzsisaldziusi krapu, petrazoliu, zirneliu ir svogunu laisku. Viska po truputi pradeu naudoti ir viskas super. Labai man patinka svogunu laiskai ir petrazoles, dedu juos visur, kai troskinu arba sriubas verdu drinks_cheers.gif
Atsakyti
o ar kuri nors saldote porus? Turiu omeny ir zaliaja poro dali... gal juos galima saldyt kaip svogunu laiskus... g.gif
Atsakyti
QUOTE(b3b @ 2011 08 25, 13:10)
o ar kuri nors saldote porus? Turiu omeny ir zaliaja poro dali... gal juos galima saldyt kaip svogunu laiskus... g.gif

Tikrai galima thumbup.gif , tiek žaliąją,tiek baltąją dalį,vienus susipjaustau riekutėm,kitus - į kelias dalis ir į dėžutes ar šaldymo maišelius(nuplautus,apdžiovintus aišku),sėkmingai vartoju visus metus 4u.gif
Atsakyti