Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

Vakar pirkau šaldytų daržovių pakuotę, šiandien valgau pyragą su jomis ir galvoju, kodėl man vasarą tokių mišinių nepasidarius...
Gal kuri nors gaminatės daržovių mišinius ir šaldote juos? Gal galite pasidalinti patirtimi apie daržovių rinkinių sudėtį bei gamybos ypatumus? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 08 birželio 2011 - 11:01
QUOTE(Vitra @ 2011 06 08, 11:00)
Vakar pirkau šaldytų daržovių pakuotę, šiandien valgau pyragą su jomis ir galvoju, kodėl man vasarą tokių mišinių nepasidarius...
Gal kuri nors gaminatės daržovių mišinius ir šaldote juos? Gal galite pasidalinti patirtimi apie daržovių rinkinių sudėtį bei gamybos ypatumus?  4u.gif

Žinau tik, kad žalių daugelio daržovių šaldyti negalima, reikia blanširuoti ax.gif
Atsakyti
Morkas, briuselio kopūstus, kalafiorus turbūt reikia apvirti, žirnelius blanširuoti. O krapus, petražoles maišyti žalius turbūt?

Jau net įsivaizduoju, kaip morkytes retinsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 08 birželio 2011 - 11:35
labas,gal kas tiksliai žinot kaip užsišaldyti žiemai špinatus.Nes jie paskui labai greitai perauga.Dėkoju iš anksto smile.gif
Atsakyti
moliūgą šaldžiau gabalais kaip kad būna lydyti sūriai po 200 gramų.Labai puikiai išsilaikė,ir greitai atšyla ,galima pjaustyti.Buvau sudėjus į užspaudžiamus maišiukus.Liuks sriubai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alė44 @ 2011 06 13, 12:46)
labas,gal kas tiksliai žinot kaip užsišaldyti žiemai špinatus.Nes jie paskui labai greitai perauga.Dėkoju iš anksto smile.gif

susipjaustai,dedi i maiselius ir viskas. galima laikyti tik kokius 4-5 men
Atsakyti
Mamos, kaip zemuoges darot, kad jos karcios nebutu? nesigavo man praeitais metais, viska ismeciau, ka uzsaldziau, neimanoma valgyt:oh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vika333: 14 birželio 2011 - 09:17
QUOTE(Nerutė @ 2009 07 23, 22:27)
tai voveruskas gal galima mastau.gif jas gi nevirtas ir kept galima, tai manau ir saldyt taip pat, tik klausimas kaip su tuo skoniu? mastau.gif

Šaldžiau nevirtas verysad.gif .Nieko gero guminės, nevalgomos pasidarė.
Papildyta:
QUOTE(Ingabi @ 2009 09 12, 07:46)
aš kauliukus ir odelę nulupu ir į vienkartinius indukus sluoksniais sudedu mirksiukas.gif

Aš nelupau odelių ir cukrum truputi apibarsčiau. Vaikas sukirto visas dar žiemos nesulaukęs. Vietoj ledų.
Atsakyti
QUOTE(Vika333 @ 2011 06 14, 10:16)
Mamos, kaip zemuoges darot, kad jos karcios nebutu?  nesigavo man praeitais metais, viska ismeciau, ka uzsaldziau, neimanoma valgyt:oh

as irgi vis ieskau atsakymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika333 @ 2011 06 14, 09:16)
Mamos, kaip zemuoges darot, kad jos karcios nebutu?  nesigavo man praeitais metais, viska ismeciau, ka uzsaldziau, neimanoma valgyt:oh

as zemuoges sutrinu,idedu cukraus ir i kamera.netrintos neskaniai gaudavosi kai atsildavo,o trintos thumbup.gif

grybus saldau zalius,supjaustau i maiselius ir i kamera.pernai gerai gavosi.siemet taip pat darysiu.

Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2011 04 13, 22:29)
o kaip saldot moliuga??? gabaliukais? tarkuota?  ar reik kaip blansiruot pries tai?

saldziau dideliais gabalais,atsiles istizo.mazesniais gabaliukais istizo irgi,bet juos lengviau sunaudoti.dideliais gabalais saldziau pyragui,ar moliugu kotletam.isemus is kameros bandziau tarkuoti,bet ne kas gavosi.siemet bandysiu sutarkuoti ir i maiselius.kas gausis neisivaizduoju biggrin.gif
Atsakyti
as grybus zalius saldau, man daug skaniau iseina o moliuga didesnais gabalais supjaustau ir kisu i maisiukus 4u.gif
Atsakyti
Pernai šaldėm grybus apkeptus svieste (baravykai, raudonviršiai). Laaaabai puikiai gavosi. Dėjau į 200ml talpos indelius, tai labai gerai - į keptuvę tik šast visą gabalėlį, atšyla ir prie virtų bulvyčių niam-niam essen.gif Lyg katik iš miško thumbup.gif
Papildyta:
Uogas, krapus irgi šaldau, bet jau čia buvo tai aprašyta
Papildyta:
QUOTE(Vitra @ 2011 05 06, 12:52)
Norėjau paklaust, ką skanaus gaminat iš šaldytų žirnelių. Pas mane, kaip visada, pilnas šaldiklis šaldytų daržovių ir uogų, kurias pavasariop išmetu...  doh.gif Dabar atostogauju, tai sakau, gal ką nors pagaminčiau...  g.gif

doh.gif Oi, net seilė nutyso, pagalvojus apie kiaušinienę su žirneliais wub.gif Imu svogūno (kadangi mėgstam, stambiai pjaustau), pakepinu, saują šald žirnelių, ant viršaus - kiaušinių, pabarstau prieskoniais, kokiais užeina (dėl skonių paįvairinimo hihihi.gif ) Ne nuodėmė ten ir lašinuką kokį ar mėsgaliuką įmest. Ir šiaip, galima taip kiaušinyje ir daržovių mišinius užkept. O jei dar svieste... wub.gif M-m-M-m-M-m...
Papildyta:
QUOTE(Vitra @ 2011 06 08, 12:00)

Kaip jau kažkas sakė, daržoves reikia blanširuoti, o kietesnes ir apvirti. Tačiau reikia žinoti, kad PC parduodamos daržovės yra ne tik apdorotos karščiu, bet ir kt. preparatais. Todėl jos šaldant bei atšildant nepraranda spalvos ir formos. Beje, dar turi įtakos ir tai, kad pramonėje šaldant yra užšaldoma labai greitai ir labai žemoje temperatūroje. Taip nesusidaro uogose ar daržovėse dideli ledo kristalėliai, kurie ir suardo produktą, taip pagadindami atšildyto formą (beje, ir skonį, ir maistingumą, nes su tirpsmo skysčiais išteka ir likę maisto medžiagos). Va, koks traktatas doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 26 birželio 2011 - 17:44