Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(Vitra @ 2011 05 06, 11:52)
Atsiprašau, jei nelabai į temą. Norėjau paklaust, ką skanaus gaminat iš šaldytų žirnelių. Pas mane, kaip visada, pilnas šaldiklis šaldytų daržovių ir uogų, kurias pavasariop išmetu...  doh.gif Dabar atostogauju, tai sakau, gal ką nors pagaminčiau...  g.gif


Pvz, kepant mėsą orkaitėje (aš kepu rankovėje) galima šaldytų žirnelių (ir šaldytos morkos labai tinka) pridėti.
Dar šaldytų daržovius mišinius (su žirneliais tame tarpe) naudoju gamindama kepinto faršo/česnakų/šald. daržovių, padažo ale troškinuką prie makaronų.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 06, 15:32)
Pvz, kepant mėsą orkaitėje (aš kepu rankovėje) galima šaldytų žirnelių (ir šaldytos morkos labai tinka) pridėti.
Dar šaldytų daržovius mišinius (su žirneliais tame tarpe) naudoju gamindama kepinto faršo/česnakų/šald. daržovių, padažo ale troškinuką prie makaronų.


Labai ačiū už idėją su makaronų padažu, nedašilo pačiai... doh.gif
Atsakyti
Išviriau per daug grikių ir bulvių, galima šaldyti?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 05 06, 15:36)
Išviriau per daug grikių ir bulvių, galima šaldyti?


Bulvių nešaldyčiau. Nesu bandžiusi to daryti, bet spėju, kad jos gali pasidaryti salstelėję po atšildymo g.gif
O grikius, manau, būtų galima šaldyt.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 06, 16:39)
Bulvių nešaldyčiau. Nesu bandžiusi to daryti, bet spėju, kad jos gali pasidaryti salstelėję po atšildymo g.gif
O grikius, manau, būtų galima šaldyt.

Bulves vis dėlto suvalgysim. O grikius pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2011 05 06, 16:36)
Išviriau per daug grikių ir bulvių, galima šaldyti?

Aš iš bulvių pasidarau žemaičių blynų arba didčkukulių ir užšaldau. Nors man asmeniškai jie po užšaldymo nebetokie skanūs, nei būtų šviežiai daryti. Bet kartais kai per daug prisidarau, tenka dalį užšaldyti
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Truputį neapsiskaičiavau ir prisiviriau pilną puodą avinžirnių. Kažin, ar galima juos užšaldyti? g.gif
Atsakyti
Mamos ar galima saldyti cepelinus? Ar atsildyti jie nepavirs i kose? Kad galima saldyt tuos is virtu bulviu tai zinau, o kaip su normaliai cepelinais is zaliu bulviu? Gal kas turit patirties? g.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 05 15, 15:25)
Mamos ar galima saldyti cepelinus? Ar atsildyti jie nepavirs i kose? Kad galima saldyt tuos is virtu bulviu tai zinau, o kaip su normaliai cepelinais is zaliu bulviu? Gal kas turit patirties?  g.gif

siulyciau nerizikuoti jie pavirto pas mane i kose
Atsakyti
Žalių bulvių tikrai nešaldykit ax.gif Nežinau ko prideda į šaldytas pakuotas bulvytes Fri, bet tikra bulvė šalčio bijo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Auksaklaupė @ 2011 05 09, 22:21)
Labas vakaras smile.gif
Truputį neapsiskaičiavau ir prisiviriau pilną puodą avinžirnių. Kažin, ar galima juos užšaldyti? g.gif

Kitai dienai nuvirus sultinį ir sumiksiariavus avinžirnius padaryčiau skaaaanią tirštsriubę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 25, 18:00)
Žalių bulvių tikrai nešaldykit ax.gif Nežinau ko prideda į šaldytas pakuotas bulvytes Fri,

Jas apverda trumpai.
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 05 15, 15:25)
Mamos ar galima saldyti cepelinus? Ar atsildyti jie nepavirs i kose? Kad galima saldyt tuos is virtu bulviu tai zinau, o kaip su normaliai cepelinais is zaliu bulviu? Gal kas turit patirties?  g.gif



Mano anyta, jei per daug pasidaro vadinamų "normalių" cepelinų, tai į dėžutę ir užsišaldo. Apie problemas verdant negirdėjau g.gif
Atsakyti