Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

paprikas aš užšaldžiau: supjausčiau, po vieną papriką susukau į maistinę plėvelę ir užšaldžiau ant padėklo kad tos plėvelės nesuliptų. Dabar išsitraukiu tik tiek kiek reikia kokiam nors patiekalui, nes viename paketėlyje yra viena paprika.
Dar labai man pasiteisino tokie mišiniai: tarkuotos morkos, tarkuota cukinija ir paprikos. Naudoju padažams prie mėsos. Pas mus cukinija per žiemą neišbūna, o beto kiek jos tereikia padažui, paprikas supjaustau smulkiai - sunaudoju visas kurios jau vėlai rudenį nespėjo prinokti. Viską sumaišau ir sudedu į nedidelius indelius užšaldymui. Šiandien irgi vieną tokį sunaudojau padažui: visą indelį suverčiau į keptuvę ant garų ištirpo ir padariau padažą. Kai turiu tokių ruošinių, tai labai tingisi dėl vienos morkos lėkti į rūsį.
Atsakyti
QUOTE(jugp @ 2011 03 02, 18:20)
paprikas aš užšaldžiau: supjausčiau, po vieną papriką susukau į maistinę plėvelę ir užšaldžiau ant padėklo kad tos plėvelės nesuliptų. Dabar išsitraukiu tik tiek kiek reikia kokiam nors patiekalui, nes viename paketėlyje yra viena paprika.
Dar labai man pasiteisino tokie mišiniai: tarkuotos morkos, tarkuota cukinija ir paprikos. Naudoju padažams prie mėsos. Pas mus cukinija per žiemą neišbūna, o beto kiek jos tereikia padažui, paprikas supjaustau smulkiai - sunaudoju visas kurios jau vėlai rudenį nespėjo prinokti. Viską sumaišau ir sudedu į nedidelius indelius užšaldymui. Šiandien irgi vieną tokį sunaudojau padažui: visą indelį suverčiau į keptuvę ant garų ištirpo ir padariau padažą. Kai turiu tokių ruošinių, tai labai tingisi dėl vienos morkos lėkti į rūsį.

Super ideja del misinuko thumbup.gif

as dar vasara jaunu morkyciu ir burokeliu prisisaldziusi BUVAU unsure.gif bet mazoka mad.gif
Atsakyti
O ar galima saldyti salotu lapus? Turiu kruva salotu,smulkintu ir maisytu,uzpilus padazo jau valgoma. Raudonos-zalios ir sultenio lapai(ar kaip ten jis biggrin.gif ). Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2011 04 08, 02:19)
O ar galima saldyti salotu lapus? Turiu kruva salotu,smulkintu ir maisytu,uzpilus padazo jau valgoma. Raudonos-zalios ir sultenio lapai(ar kaip ten jis  biggrin.gif ). Ka manot?

manau, kad nelabai gera idėja rolleyes.gif nieko iš jų neliks atšildžius.
Atsakyti
Taip ir maniau smile.gif Turbut nekaip atrodytu atsildytos,sukritusios g.gif Tik klausimas kur tiek salotu deti,nebent kaimynams isdalinti bigsmile.gif
Atsakyti
čia dauguma kalbat apie šviežių daržovių šaldymą, o kaip su patiekalų šaldymų? pvz. kepsnių, kotletų ir kita? ką jūs šaldote? ir kaip atšildytas patiekalas, ar dar lieka koks skonis?
Atsakyti
o kaip saldot moliuga??? gabaliukais? tarkuota? ar reik kaip blansiruot pries tai?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2011 04 13, 23:29)
o kaip saldot moliuga??? gabaliukais? tarkuota?  ar reik kaip blansiruot pries tai?

as gabalais po porcijas, neblansiruoju, laikosi super 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 04 15, 14:11)
as gabalais po porcijas, neblansiruoju, laikosi super 4u.gif  4u.gif

o paskuj attirpint palengva reikia ar tiesiog i karsta vandeni galim det? ar nesutezta?
Atsakyti
ar kada nors bandet uzsaldyti saltiena paruosta?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2011 04 13, 23:29)
o kaip saldot moliuga??? gabaliukais? tarkuota?  ar reik kaip blansiruot pries tai?

nu moliugai tai super saldyti.as pernai kubeliais, siaudeliais saldziau tik greit susivalge.Siemet mama padovanojo saldymo deze tongue.gif nu prisaldysiu thumbup.gif
Atsakyti
Atsiprašau, jei nelabai į temą. Norėjau paklaust, ką skanaus gaminat iš šaldytų žirnelių. Pas mane, kaip visada, pilnas šaldiklis šaldytų daržovių ir uogų, kurias pavasariop išmetu... doh.gif Dabar atostogauju, tai sakau, gal ką nors pagaminčiau... g.gif
Atsakyti