Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(Oksanik @ 2010 09 09, 22:57)
Perskaiciau visa  tema, uzmaciau, kad slyvos nelabai lieka po saldymo, bet as noriu uzsaldyti savo mazajai tyreles pavidalu, gal patarsit kaip tai padaryti?

Manau, kad užtektų paprastai sublenderiuoti, dėti į indelius ir šaldyti.
Atsakyti
Čia parašysiu ,kai darau tyreles.

Viena iš mano mėgstamų tyrelių yra{obuolių+slyvų+kriaušių}


2kg. obuolių,
1kg. kriaušių,
1kg. slyvų,
4stikl. cukraus,


Gerai sunokusius vaisius nuplauname,nulupame,išimame sėklas,kauliukus,stambiai supjaustome.

Įpuodą įpilame l.bvandens,užverdame,sudedame kriaušes,o po 10min.- obuolius ir slyvas

Pamažu verdame uždengtame inde,kol,visi vaisiai suminkštėja.


Kiek atvėsusius vaisius sutriname elektriniu trintuvu,ar per tinklelį,sudedame cukrų,

Vėl verdame10-12min.

Sudėję į stiklainius sandariai uždarome.


Darau morkų spanguolių,morkų tyrę su cinamonu,aviečių tyrę,vyšnių tyrę.

Labai graži tyrė yra rojaus obuoliukų.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 10, 00:23)
Čia parašysiu ,kai  darau tyreles.

Viena iš mano mėgstamų tyrelių yra{obuolių+slyvų+kriaušių}
2kg. obuolių,
1kg. kriaušių,
1kg. slyvų,
4stikl. cukraus,
Gerai sunokusius vaisius nuplauname,nulupame,išimame sėklas,kauliukus,stambiai supjaustome.

Įpuodą įpilame l.bvandens,užverdame,sudedame kriaušes,o po 10min.- obuolius ir slyvas

Pamažu verdame uždengtame inde,kol,visi vaisiai suminkštėja.
Kiek atvėsusius vaisius sutriname elektriniu trintuvu,ar per tinklelį,sudedame cukrų,

Vėl verdame10-12min.

Sudėję į stiklainius sandariai uždarome.
Darau morkų spanguolių,morkų tyrę su cinamonu,aviečių tyrę,vyšnių tyrę.

Labai graži tyrė yra rojaus obuoliukų.


as lygiai taip pat dariau, tik pabandziau obuolys+slyva be cukraus. Dabar nezinau ar nesurugo, bijau atidaryt biggrin.gif
Atsakyti
Aš,preitais metais dariau vyšnias,be cukraus tai tikrai gerai stovėjo.

Šiais metais neturėjau vysnių.

Vinam vyšnių kg. reikia 1,5 stiklinės vansdens

Verdame 10min.,jeigu tyre skysta paverdame ilgiau.

Labai skani tyrė slyvų su plikytais grūstais graikiškais riesutais.
Atsakyti
Gal kas bandėt sukišti balandėlius į kamerą? g.gif
Didelis kopūstas, gavosi nemažai, dabar ir galvoju ka daryt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2010 09 18, 15:31)
Gal kas bandėt sukišti balandėlius į kamerą? g.gif
Didelis kopūstas, gavosi nemažai, dabar ir galvoju ka daryt. g.gif


Drąsiai šaldyk mirksiukas.gif Pati visąlaik priruošiu balandėlių ne vienai porcijai, ir dalį jų užšaldau.
Atsakyti
Gal ir kvailas klausimas, bet ar galima uzsaldyti zaliu bulviu cepelinus (kad virtu galima tai zinau, bet paprastu tarkiu nezinau). Vienu ypu padaryciau daugiau ir kita karta tereiketu juos tik issivirti.

O as uzsaldau ivairiu produktu: uogas (braskes, vysnias, spanguoles, juoduosius serbentus, melynes), darzoves (moliuga, zirenelius, ridikelius), grybus, koldunus, varskecius, pica, eziukus, blynelius su iv. idarais, balandelius, zalia mesa (gryna mesa, farsa).
Atsakyti
QUOTE(uogyte777 @ 2011 01 06, 22:37)
Gal ir kvailas klausimas, bet ar galima uzsaldyti zaliu bulviu cepelinus (kad virtu galima tai zinau, bet paprastu tarkiu nezinau). Vienu ypu padaryciau daugiau ir kita karta tereiketu juos tik issivirti.

O as uzsaldau ivairiu produktu: uogas (braskes, vysnias, spanguoles, juoduosius serbentus, melynes), darzoves (moliuga, zirenelius, ridikelius), grybus, koldunus, varskecius, pica, eziukus, blynelius su iv. idarais, balandelius, zalia mesa (gryna mesa, farsa).


100% pasakyti negaliu, bet saldytos bulves zalios saldzios darosi, tai bijau, kad gali buti nekas.
Atsakyti
gal kas bandet i saldikli deti desreles pvz pieniskas ?
Atsakyti
QUOTE(editag @ 2011 01 13, 14:10)
gal kas bandet i saldikli deti desreles pvz pieniskas ?

as dejau bet siek tiek pastoveje buvo tai kameroj dar labiau susitrauke na nelabai koks skonis buvo, toks netikras
labai pasitvirtina man sis misnys nuo vasaros:krapai, svogunai, petrazoles, ju maziau, zali agurkai na skonis superinis o kvapas nam...nam ok.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 01 14, 14:56)
as dejau bet siek tiek pastoveje buvo tai kameroj dar labiau susitrauke na nelabai koks skonis buvo, toks netikras
labai pasitvirtina man sis misnys nuo vasaros:krapai, svogunai, petrazoles, ju maziau, zali agurkai na skonis superinis o kvapas nam...nam ok.gif



Reiks pabandyti, negirdėjau dar. O svogūnai tai laiškai ar galvutės?
Atsakyti
QUOTE(editag @ 2011 01 13, 14:10)
gal kas bandet i saldikli deti desreles pvz pieniskas ?

Daznai tekdavo saldyti, viskas ciki. Drasiai saldyk 4u.gif
Atsakyti