Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

QUOTE(jugp @ 2010 07 21, 17:18)
O man neapvirtos šaldytos šparaginės pupelės būna kaip guminės. Buvo laikas kai šaldžiau neapvirtas daržoves, o dabar šaldau tik apvirtas. Skonis man labiau apvirtų patinka, o beto greičiau išverda šiek tiek apvirtos daržovės nei neapvirtos. Aš jas valgau garnyrui prie mėsos: į puodą įpilu vos ant dugno vandens, suberiu netšildytas daržoves, atšyla nuo garų, tada truputį sviestuko ir į lėkštę.

Aš paprastai tas pupeles tik sriubai tenaudoju, tai man tinka ir neapvirtos.
Atsakyti
o as ir sriubai ir troskiniam, bet ir as apverdu bent kelias minutes
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 09 23, 21:54)
Kefyro dar neteko šaldyti  bigsmile.gif  Tačiau pienas ir grietinėlė gaunasi super  rolleyes.gif (Taip pat sviestas, sūris, varškė..)  ax.gif

O grietinė?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2010 07 27, 16:05)
O grietinė?

Seniau teko šaldyti "kaimišką" grietinę, viskas liuks. Parduotuvinės šaldyti nebandžiau, kažkaip manau, kad gali pasidaryti varškė unsure.gif
Atsakyti
Niekur neradau slyvu O gal kokias tyrelias darot slyvu vaikam cia as turiu omeni ziemai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anzelikal: 04 rugpjūčio 2010 - 08:25
QUOTE(anzelikal @ 2010 08 04, 09:25)
Niekur neradau slyvu O gal kokias tyrelias darot slyvu vaikam cia as turiu omeni ziemai

as pernai saldziau slyvas dideles, skeliau per puse, isemiau kaulikus ir nulupau, bet deja toks SSS... gavosi
Atsakyti
aš darau taip: slyvas reikia susmulkinti (užtenka į 4 dalis), užpilti cukraus pagal skonį , išmaišyti kol cukrus ištirps. Gautą masę išpilstyti į indelius ir užšaldyti.
Atsakyti
Morkytes sutarkavau kombainu(burokine)+zirneliai+krapiukai ir i maiselius.Rugstynes+svogunu laiskai(smulkiai supjaustyti)+krapai+spinatai taip pat porcijom i maiselius-sriubytes ziemai paruostos..Bulvine tarka peraugusius agurkus i ledo formeles-tinka ir veido odai atgaivinti ir salotu padazui,o gal dar kur nors pritaikysit.Dar uzsisaldziau gervuogiu,kazi kaip issilaikys,nes pirmi metai derejimo,dar niekad nebandziau.
Atsakyti
apie saldyma
Atsakyti
mergaitės,
ar galima šaldyti bazilikus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2010 08 08, 21:48)
mergaitės,
ar galima šaldyti bazilikus g.gif

drasiai galima! as ir bazilikus, ir rozmarinus, ir peletrunus saldau thumbup.gif
Atsakyti
Perskaiciau visa tema, uzmaciau, kad slyvos nelabai lieka po saldymo, bet as noriu uzsaldyti savo mazajai tyreles pavidalu, gal patarsit kaip tai padaryti?
Atsakyti