Šaldau smulkiai supjaustysus (nepjaustytus nuplaunu ir nudžiovinu)krapus susidedu į nuo silkės kibiriuką tai užtenka visai žiemai. Taip pat žalius žirnelius, neverdu, tik nuplaunu nudžiovinu ir porcijom į maišelius. Žalias, nevirtas per burokinę tarką tarkuotas irgi porcijom susidedu morkas, labai gerai kai reikia virt ar tušint.
QUOTE (uolma @ 2004 06 14, 09:48) |
Šaldau smulkiai supjaustysus (nepjaustytus nuplaunu ir nudžiovinu)krapus susidedu į nuo silkės kibiriuką tai užtenka visai žiemai. Taip pat žalius žirnelius, neverdu, tik nuplaunu nudžiovinu ir porcijom į maišelius. Žalias, nevirtas per burokinę tarką tarkuotas irgi porcijom susidedu morkas, labai gerai kai reikia virt ar tušint. |
as jau krapukus susidejau ziemai.
šaldau: morkos per burokinę tarką sutarkuotos.
cukinijos, kalafiorai, šparaginės pupelės-supjaustau gabaliukais, kad tiesiai galima būt mesti į sriubą ar troškinį.
petražoles-nuplaunu, nudžiovinu ant rankšluosčio patiesus, supjaustau smulkiai ir į maišelius.
krapai-darau dvejopai-kai netingiu-supjaustau ir į maišelį, o kai labai tingiu ir jie jauni dar būna-suguldau į mašelius nedideliais kiekiais, o kai sušala-tiesiog maišelyje sutrinu su rankom-jie puikiai sulūžinėja sušalę.
Vyšnios-į maielius po nemažą saują. Tinka kompotui, vietoj ledukų į gėrimus.
Slyvos-tik kompotui, nes kitaip praranda tšilę spalvą ir būna rūgščios.
Braškes, avietes, žemuoges-sutrinu su kombainu, kartu su cukrumi arba fruktoze ir supilstau į indelius-margarino, silkių kibirėlius-tik jie nepatogūs laikyt dėl vietos.
Juodieji serbentai-sutrinu su kombainu su cukrumi,paskui dar per sietelį, kad neliktų žievelių ir į indelius.
Dar grybai-apverdu truputį su druska ir maišeliuose arba indeliuose į šaldiklį.
cukinijos, kalafiorai, šparaginės pupelės-supjaustau gabaliukais, kad tiesiai galima būt mesti į sriubą ar troškinį.
petražoles-nuplaunu, nudžiovinu ant rankšluosčio patiesus, supjaustau smulkiai ir į maišelius.
krapai-darau dvejopai-kai netingiu-supjaustau ir į maišelį, o kai labai tingiu ir jie jauni dar būna-suguldau į mašelius nedideliais kiekiais, o kai sušala-tiesiog maišelyje sutrinu su rankom-jie puikiai sulūžinėja sušalę.
Vyšnios-į maielius po nemažą saują. Tinka kompotui, vietoj ledukų į gėrimus.
Slyvos-tik kompotui, nes kitaip praranda tšilę spalvą ir būna rūgščios.
Braškes, avietes, žemuoges-sutrinu su kombainu, kartu su cukrumi arba fruktoze ir supilstau į indelius-margarino, silkių kibirėlius-tik jie nepatogūs laikyt dėl vietos.
Juodieji serbentai-sutrinu su kombainu su cukrumi,paskui dar per sietelį, kad neliktų žievelių ir į indelius.
Dar grybai-apverdu truputį su druska ir maišeliuose arba indeliuose į šaldiklį.
QUOTE (uolma @ 2004 06 14, 12:48) |
Šaldau smulkiai supjaustysus (nepjaustytus nuplaunu ir nudžiovinu)krapus susidedu į nuo silkės kibiriuką tai užtenka visai žiemai. Taip pat žalius žirnelius, neverdu, tik nuplaunu nudžiovinu ir porcijom į maišelius. Žalias, nevirtas per burokinę tarką tarkuotas irgi porcijom susidedu morkas, labai gerai kai reikia virt sriubai ar troškint. |
Rūgštynes- nuplaunu, išdžiovinu ir porcijomis į maišelius. Kai reikia tada tik ištrauktas iš kameros pačiam maišelije sutrinu nei pjaustyt nereikia. Žiemą kai šviežios.
Miltinę tešlą, darau daugiau(dalį ušaldau) darbas vienas terliotis, kitą kartą tik atsišildyt belieka ir įdarą įdėt, kokiems kibinams ar čeburėkams.
QUOTE (uolma @ 2004 06 14, 11:15) |
Miltinę tešlą, darau daugiau(dalį ušaldau) darbas vienas terliotis, kitą kartą tik atsišildyt belieka ir įdarą įdėt, kokiems kibinams ar čeburėkams. |
tesla as irgi saldau. dar saldau maista. pvz.: jei liko maisto po baliaus, kita diena sudedu i saldymo kamera. esu net kugeli saldzius ar lazanija. paskui atsildai padarai koki padaziuka ir turi vakariene .
QUOTE (Sfinxute @ 2004 06 14, 16:10) | ||
tesla as irgi saldau. dar saldau maista. pvz.: jei liko maisto po baliaus, kita diena sudedu i saldymo kamera. esu net kugeli saldzius ar lazanija. paskui atsildai padarai koki padaziuka ir turi vakariene . |
O as patarsiu krapus saldyti nesusmulkintus.
Paimu maisiuko gabaliuka ( tada reikes sutvirtinti su lipnia juosta), arba skaidria plevele produktams ir susuku gana kietai tokias "krapu desras" . Zinoma krapai t.b. sausi, ne dregni.
Belieka atsipjauti griezineli krapu ar petrazoliu "desros" ir i sriuba
Paimu maisiuko gabaliuka ( tada reikes sutvirtinti su lipnia juosta), arba skaidria plevele produktams ir susuku gana kietai tokias "krapu desras" . Zinoma krapai t.b. sausi, ne dregni.
Belieka atsipjauti griezineli krapu ar petrazoliu "desros" ir i sriuba
Ačiū ,susiradau patarimų kaip užsišaldyti daržovių žiemai.Tik noriu paklausti ar reikia prieš užšaldant daržoves apvirti?
Dar siūlyčiau pasidalyti patirtimi ar praktikuojate maisto atsargų ruošimą savaitei?
Kokius pusfabrikačius ruošiate.Aš tai mėgstu savaitgaliais prikepti blynų su mėsa,su varške ...Ir užšaldyti.Labai jau gera turėti extra pusryčius.
Dar siūlyčiau pasidalyti patirtimi ar praktikuojate maisto atsargų ruošimą savaitei?
Kokius pusfabrikačius ruošiate.Aš tai mėgstu savaitgaliais prikepti blynų su mėsa,su varške ...Ir užšaldyti.Labai jau gera turėti extra pusryčius.
QUOTE(Babalia @ 2005 08 15, 12:55)
Ačiū ,susiradau patarimų kaip užsišaldyti daržovių žiemai.Tik noriu paklausti ar reikia prieš užšaldant daržoves apvirti?
Dar siūlyčiau pasidalyti patirtimi ar praktikuojate maisto atsargų ruošimą savaitei?
Kokius pusfabrikačius ruošiate.Aš tai mėgstu savaitgaliais prikepti blynų su mėsa,su varške ...Ir užšaldyti.Labai jau gera turėti extra pusryčius.
Dar siūlyčiau pasidalyti patirtimi ar praktikuojate maisto atsargų ruošimą savaitei?
Kokius pusfabrikačius ruošiate.Aš tai mėgstu savaitgaliais prikepti blynų su mėsa,su varške ...Ir užšaldyti.Labai jau gera turėti extra pusryčius.
Darzoves pries uzsaldant patariama blansiruoti - t.y. trumpam uzpilti verdanciu vandeniu ir atsaldyti (taip sustabdoma ardanciu enzimu veikla).Krapus ir petrazoles patariama geriau vandens kubeliuose saldyti, atseit tada salant neistraukia vandens is lastelienos, bet cia ne mano nuomone.Del produktu - saldyt tinka beveik visi produktai.Nesaldomi - kiausiniai (su kevalu), jogurtas, salotu lapai, ridikeliai, agurkai,zalios bulves, minkstas suris, pudingas, padazai su krakmolo pagrindu,, na ir rukyta desra.Virtus produktus, skirtus uzsaldyti, patariama maziau prieskoninti, nes skonis kiek pasikeicia, druskos ar pipiru veliau prideti.Patiekalus supilstyti porcijomis i indelius, uzdaryti, kad kuo maziau oro liktu, uzklijuoti popiereli su data, atsaldyti ( jei iseina) lediniam vandeny ir deti saldyklen. Virti mesos produktai tinka vartoti 2-3 menesius, priklausomai nuo temperaturos saldykleje ir riebalu kiekio juose.Pries vartojant patariama uzvirinti ir pora min. pavirti.Kiek laiko kas laikosi, pilna nete lenteliu, daznai buna pridedama ir saldykle perkant.
užšaldžiau indelį krapų. bet taip gavosi kad ne žiemai o dabar naudojimui tai reikės bėgti į turgų žiemai atsargas papildyti
užšaldžiau mėlynes. nieko joms nedariau - neploviau, netryniau. galės mažoji žiemą "palesti"
ir dar pabandžiau užšaldyti varškės virtinukus. gaiminau kažkurią dieną, tai tešlos per daug pasidariau - surutuliojau kamuoliukus, įdėjau į plastmasinę dėžutę ir į kamerą
o kad temą tokią užvedėt tai
užšaldžiau mėlynes. nieko joms nedariau - neploviau, netryniau. galės mažoji žiemą "palesti"
ir dar pabandžiau užšaldyti varškės virtinukus. gaiminau kažkurią dieną, tai tešlos per daug pasidariau - surutuliojau kamuoliukus, įdėjau į plastmasinę dėžutę ir į kamerą
o kad temą tokią užvedėt tai
tas saldymas tiesiog kaip isganymas nebereikia su uogienem terliotis. Siaip saldau viska: uogas, darzoves, grybus(tikrai nebus botulizmo) na ir, jei prisigaminu ko perdaug ( blyneliu, koldunu...)