Įkraunama...
Įkraunama...

Produktų, patiekalų šaldymas

o moliugus bandet saldyti? kazin juos apvirti reikia ar ne, nes pvz. pernai cukinijas gabaliukais apvirtas saldziua tai liuks isejo daba bandysu sakiau moliugus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 08 11, 16:28)
o moliugus bandet saldyti? kazin juos apvirti reikia ar ne, nes pvz. pernai cukinijas gabaliukais apvirtas saldziua tai liuks isejo daba bandysu sakiau moliugus ax.gif

o as cukinijas neapvirtas uzsisaldziau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jugeta: 11 rugpjūčio 2009 - 15:37
QUOTE(georgiana @ 2009 08 11, 17:28)

Aš niekada neapverdu nei moliūgų, nei cukinijų. Tik mums skaniau tarkuoti moliūgai, nei pjaustyti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(fuksė @ 2009 08 09, 22:11)
na as su tokiu kvailu klausimu: o ka po to su jomis darome, na kaip vartojate?

:lotuliukas valgau slyvas, mažai skiriasi nuo šviežių
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 11, 19:59)
Aš niekada neapverdu nei moliūgų, nei cukinijų. Tik mums skaniau tarkuoti moliūgai, nei pjaustyti  bigsmile.gif
Papildyta:
:lotuliukas valgau slyvas, mažai skiriasi nuo šviežių

aciukas bandysiu tarkuti vsai idomu g.gif o kur paskui dedate i sriubas, blynus?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 08 12, 10:02)
aciukas bandysiu tarkuti vsai idomu g.gif o kur paskui dedate i sriubas, blynus?

Ogi visur: i sriubas (gerai sutirstina), i troskinius, darzoviu kose, blynus ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas moksliskai gali paaiskinti smile.gif kai kur raso, kad darzoviu blansiravimas yra butinas del to, kad salant kazkokie tai enzimai nesusidarytu ar kazkaip ten panasiai. tai pvz jei as cukinijas ir moliugus tiek pernai , tiek siemet susisaldziau tarkuotas ir neblansiruotas tai jos kenksimngos ? nes skonis geras ir laikosi gerai, tik vat dabar paskaiciusi daug straipsniu apie tai, suabejojau, gal nesveika ?
Atsakyti
Ačiū už atsakymus dėl slyvų ir pomidorų - pabandysiu smile.gif

Dar vieną atradimą padariau - labai skanu šaldytos kriaušės (supjausčiau vienas kubeliais, kitas pusmėnuliais griežinėliais, apibarsčiau cukrum, užšaldžiau pirma paskleidus, o paskui į maišelį). Skanu jas valgyt dar neatšilusias kaip ledukus, o atšilusios į jogurtą, košes tiks thumbup.gif

Čia įdomią info radau apie plastikines pakuotes:

"Amerikiečių mokslininkai pirmą kartą gavo kiekybinius rezultatus, kurie toliau bus panaudoti įvertinant polimerinių pakuočių įtaką žmogaus sveikatai.
Viename iš Rusijos institutų buvo tirtas vanduo, filtruotas trimis skirtingais filtrais, vienas iš kurių buvo vandens filtras „Izumrud“ ( jis ypatingas tuo, kad juo išfiltruotas vanduo tampa aktyvus ir turi apie –200 mV eletrinį krūvį). Buvo patebėta, kad vanduo iš filtro „Izumrud“ tirpdo PET butelį (dabar pati populiariausia plastikinė pakuotė) ir dalis polimerinių junginių ištirpsta vandenyje. Šviežiai išspaustos vaisių, daržovių sultys taip pat yra neigiamo krūvio ir yra biologiškai aktyvios. Taigi tikėtina, kad jos taip pat tirpdo PET pakuotę.
Išvada:
Vartoti reikia stiklinę tarą ir vengti polimerinės"

www.homosanitus.lt

išeina, kad visgi reiktų šaldyti stiklinėje taroje g.gif , ką manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sega: 15 rugpjūčio 2009 - 11:46
Gal kas nors bandėt burokėlių lapus šaldyti idomu kas gautųsi
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2009 08 15, 21:59)

Praeitais metais,aš šaldžiau barštelių lapus kartu su lapkočiais ,man patiko,ypač žiemą verdant barštelių sriubą.
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2009 08 15, 21:59)

Ir šiemet šaldžiau, nublansiravau ir įmečiau i kamera
Atsakyti
QUOTE(audradv @ 2009 08 15, 22:59)

Aš šaldžiau kartu su rūgštynėmis, morkomis bei cukinija - bus sriubai smile.gif
Atsakyti
Ačū už atsakymus, merginos. Tad dabar ir aš einu šaldyti burokėlių lapus. Dabar tikrai žinau kad bus valgomi tongue.gif
Atsakyti