pasidalinsiu savo "atradimu": išspudžiam sultis iš raudonųjų serbentų (su tokia mechanine mašinėle želenims spausti), šaltalankių ir suiplam į ledukų maišelius užšaldymui. Vaikams (ir ne tik) gėrimus daryti - kaip tik 1 ledukas 1 puodeliui, pagardini medum, imbieru . Galvoju, kad išspausiu kriaušių sulčių ir taip užsišaldysiu - bus į morkų sultis ar kt. gėrimus įmest.
Gal kuri žinot, kaip pomidorus skaniai užšaldyt? O slyvas?
nusipirko brolio seima dideli saldikli, sake, stalciu ir man panuomos, tai renku dabar info. Visokiu idomybiu prisiskaiciau ir prisiminiau fintusa is vaikystes, kai tetis bananus saldydavo . Pagalvojau, dabar, kai buna gerai nukainuoti, galima nusipirkt ir i kamera - jei ne ziemai, tai bent keliom savaitem i prieki saldumyno .. reikia islupt, ant lekstes ir kamera. tada istrauki supjaustai griezineliais ir ciulpi, kaip ledukus... Hmmmm.. galima tubut ir i sausus pusrycius isipjaustyt, ar suplakt su saldytom braskem.. nepamenu, kad butume juos cielus atitirpintus valge .. bet gal jie tiesiog nespedavo atsilt
dar kai turesiu saldytuva su didesne kamera butinai saldysiu sultini. Kazkur skaiciau, kad nusiverdi mesa, tada i puslitriukus sultini ir vietoj kubeliu i sriuba - ir nereikia paprastos sriubikes 3 val virti, kad sultinys pasidarytu, ir naturalu, skanu be galo
dar kai turesiu saldytuva su didesne kamera butinai saldysiu sultini. Kazkur skaiciau, kad nusiverdi mesa, tada i puslitriukus sultini ir vietoj kubeliu i sriuba - ir nereikia paprastos sriubikes 3 val virti, kad sultinys pasidarytu, ir naturalu, skanu be galo
QUOTE(zzoja @ 2009 08 05, 00:13)
dar kai turesiu saldytuva su didesne kamera butinai saldysiu sultini. Kazkur skaiciau, kad nusiverdi mesa, tada i puslitriukus sultini ir vietoj kubeliu i sriuba - ir nereikia paprastos sriubikes 3 val virti, kad sultinys pasidarytu, ir naturalu, skanu be galo
Aš visąlaik su sultiniu taip darau. Ir jokių kubelių ala Galina Blanca pas mane jau n metų nė kvapo
QUOTE(Ingėnas @ 2009 08 05, 12:18)
Aš visąlaik su sultiniu taip darau. Ir jokių kubelių ala Galina Blanca pas mane jau n metų nė kvapo
ot tundra, o man nedaėjo, kad galima šaldyt
varau skaityt visą temą, gal dar ką įdomaus rasiu
Nu ką, pavėlavau juačiu su rūgštynėmis ir su svogūnų laiškais
Bet šiąnakt užšaldysiu nemažą iškaulintų vyšnių kiekį su cukrum..
Ryt užšaldysiu cukiniją pjaustytą kubeliais..
kaip skanu turėtū būt
ir kokio dydžio jūsų šaldikliai kad net morkas šaldot??
Bet šiąnakt užšaldysiu nemažą iškaulintų vyšnių kiekį su cukrum..
Ryt užšaldysiu cukiniją pjaustytą kubeliais..
QUOTE(mamuke68 @ 2009 07 16, 14:00)
sumaliau agrastus ir apelsinus, cukraus ir i saldikli.
kaip skanu turėtū būt
QUOTE(uodegas @ 2009 07 17, 09:53)
Morkas tarkuoju burokine tarka ir nevirtas šaldau porcijomis - maždaug po saują - mažuose indeliuose.
ir kokio dydžio jūsų šaldikliai kad net morkas šaldot??
QUOTE(Ingėnas @ 2009 08 05, 12:18)
Aš visąlaik su sultiniu taip darau. Ir jokių kubelių ala Galina Blanca pas mane jau n metų nė kvapo
Klausimas : ar galima stiklą į šaldiklį dėti? Pamenu brolis įkišo stiklinį giros buteli ir jisai suskilo visas, pilnas šaldiklis šukių liko....
QUOTE(sega @ 2009 08 03, 19:06)
pasidalinsiu savo "atradimu": išspudžiam sultis iš raudonųjų serbentų (su tokia mechanine mašinėle želenims spausti), šaltalankių ir suiplam į ledukų maišelius užšaldymui. Vaikams (ir ne tik) gėrimus daryti - kaip tik 1 ledukas 1 puodeliui, pagardini medum, imbieru . Galvoju, kad išspausiu kriaušių sulčių ir taip užsišaldysiu - bus į morkų sultis ar kt. gėrimus įmest.
Gal kuri žinot, kaip pomidorus skaniai užšaldyt? O slyvas?
Gal kuri žinot, kaip pomidorus skaniai užšaldyt? O slyvas?
Pomidorus aš trinu kartu su trupučiu druskos ir česnakais. Slyvas pjaunu pusiau, pabarstau trupučiu cukraus ir šaldau pirmiau ant padėklo, o paskui sudedu į maišelius (taip jos nesulimpa)
QUOTE(jugeta @ 2009 08 09, 16:47)
Klausimas : ar galima stiklą į šaldiklį dėti? Pamenu brolis įkišo stiklinį giros buteli ir jisai suskilo visas, pilnas šaldiklis šukių liko....
Nžn, ar galima Bet tai šiais laikais, kai tiek plastikinių indelių visokiausių, man toks klausimas net nekyla
Tiesa, jeigu neklystu, esu skaičiusi, kad šaldami skysčiai kiek plečiasi (t.y. nereiktų pilti indų sklidinai iki pat viršaus). Tai gal taip besiplėsdamas skystis ir suskaldė tą giros butelį (plastikas šiuo atveju neskiltų)?
QUOTE(Ingėnas @ 2009 08 09, 17:56)
Nžn, ar galima Bet tai šiais laikais, kai tiek plastikinių indelių visokiausių, man toks klausimas net nekyla
Tiesa, jeigu neklystu, esu skaičiusi, kad šaldami skysčiai kiek plečiasi (t.y. nereiktų pilti indų sklidinai iki pat viršaus). Tai gal taip besiplėsdamas skystis ir suskaldė tą giros butelį (plastikas šiuo atveju neskiltų)?
Tiesa, jeigu neklystu, esu skaičiusi, kad šaldami skysčiai kiek plečiasi (t.y. nereiktų pilti indų sklidinai iki pat viršaus). Tai gal taip besiplėsdamas skystis ir suskaldė tą giros butelį (plastikas šiuo atveju neskiltų)?
nepaklausiau, ar ten pilnas tas butelis buvo
teisingai, gi galimaį plastikinius indelius šaldyti, kur mano galvele?
Ačiū
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 09, 17:51)
Pomidorus aš trinu kartu su trupučiu druskos ir česnakais. Slyvas pjaunu pusiau, pabarstau trupučiu cukraus ir šaldau pirmiau ant padėklo, o paskui sudedu į maišelius (taip jos nesulimpa)
na as su tokiu kvailu klausimu: o ka po to su jomis darome, na kaip vartojate?
QUOTE(jugeta @ 2009 08 09, 17:47)
Klausimas : ar galima stiklą į šaldiklį dėti? Pamenu brolis įkišo stiklinį giros buteli ir jisai suskilo visas, pilnas šaldiklis šukių liko....
Aš uogienes šaldau stiklainiuose, tai dangtelių pilnai neužveržiu, kad reikalui esant- šąlant galėtų truputį prasidaryti. Jau kiek metų šaldau, nė karto neskilo. Šąlant produktas plečiasi ir jei orui nėra kur išeiti, tuomet suskaldo stiklą.
QUOTE(jugp @ 2009 08 10, 18:59)
Aš uogienes šaldau stiklainiuose, tai dangtelių pilnai neužveržiu, kad reikalui esant- šąlant galėtų truputį prasidaryti. Jau kiek metų šaldau, nė karto neskilo. Šąlant produktas plečiasi ir jei orui nėra kur išeiti, tuomet suskaldo stiklą.
Ačiū labai